Ambalajlı ürünleri tercih edin!

Güncelleme Tarihi:

Ambalajlı ürünleri tercih edin
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2013 09:00

Kırmızı etin tazeliğini ve lezzetini koruması için dikkat edilmesi gerekenler…

Haberin Devamı

Sofraların vazgeçilmezi kırmızı etin lezzetini ve tazeliğini koruması için dikkat edilmesi gereken birçok nokta var. Sağlıklı etin en önemli koşullarından birinin ambalajlı olmasına dikkat çeken Prof. Dr. Ümit Gürbüz, diğer önemli noktaları sıraladı.

Hayati önem taşıyan protein, B kompleksi vitaminler, demir, fosfor, çinko, potasyum, magnezyum gibi mineraller açısından zengin, dengeli beslenmede önemli bir yere sahip olan kırmızı et, uygun şartlar altında üretilip muhafaza edilemediği durumlarda insan sağlığı açısından fayda yerine zarar getiren bir gıda maddesi haline geliyor.

Ambalaj, etlerin kalitelerini artırıyor

Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Ümit Gürbüz, etin yaratacağı olumsuzlukların ambalajlı et tüketerek minimuma indirilebileceğini söyledi. Ambalajlama yönteminin gıdaların raf ömürlerini ve kalitelerini uzatmaya yönelik bir teknoloji olduğunun altını çizen Prof. Dr. Ümit Gürbüz, “Ambalajlama yönteminin temel prensibi, tabak içerisindeki havanın vakum yoluyla emilmesidir” dedi.

Haberin Devamı

Hijyen olmazsa olmaz koşullardan!

Prof. Dr. Ümit Gürbüz “Kırmızı ette hijyen olmazsa olmaz koşulların başında geliyor. Hijyenik ortamlarda saklanmayan etlerde bakteri ve küf gelişimi olması kaçınılmaz. Her türlü ette olduğu gibi, kırmızı ette de ambalajlı ürün tercihi hijyenik ürün tüketimi, kırmızı ette oluşabilecek bakteri ve küfü engelleme açısından büyük önem taşıyor. Eğer et ambalajlanmak isteniyorsa başlangıç mikroflorasının düşük olması gerekir. Bu da ancak hijyenik ortamda kesim ve parçalama sonucunda sağlanabilir” dedi.

Su, süt, tavuk eti gibi, sofralardan eksik olmayan gıdaların nasıl ambalajlı olmasına özen gösteriliyorsa, aynı durumun kırmızı et için de geçerli olduğunu belirten Prof. Dr. Ümit Gürbüz “Kırmızı etin ambalajlı olarak tüketilmesi sadece hijyen açısından değil, tazeliğinin ve lezzetinin korunması açısından da önemlidir. Ambalajlama sayesinde kuru ürünler nemlenmekten, hassas ürünler deforme olmaktan, kesilmiş ürünlerse birbirine yapışmaktan korunur” dedi.

Haberin Devamı

Ambalajlı etin rengi koyu olabilir

Ambalajlı etin renginin, içerisindeki havanın vakum yoluyla emilmesi nedeniyle koyu olabileceğini söyleyen Gürbüz, “Paket açıldıktan kısa süre sonra et gerçek rengine kavuşacaktır. Tüketiciler ambalajlı etleri güvenle tüketebilirler” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!