Tatlilar haberleri sayfasında Tatlilar hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 3985 Tatlilar haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Tarte tartin, Fransız mutfağında karşımıza çıkan enfes bir tatlı. Meyve ile şeker ve tereyağının karamelize edilmesiyle yapılan bu nefis tatlı için genel olarak portakal veya elma tercih ediliyor. Peki tarte tartin nasıl yapılır? İşte tarte tartin tarifi, malzemeleri, yapımı ve püf noktaları...
#Tarte Tartin Nasıl YapılırKrem brule (Creme brulee), karamelize şekeriyle tadına doyum olmayan nefis bir tatlı. Fransız mutfağının klasiklerinden biri olan bu tarif, az malzemeyle kolayca yapılıyor. Pratik yapımının yanı sıra görüntüsüyle de kendine hayran bırakıyor. Peki Creme brulee nasıl yapılır? İşte evde tam kıvamında Krem Brüle (Creme brulee) tarifi, malzemeleri ve püf noktaları
#Creme Brulee Nasıl YapılırBalkabağı sezonu geldi; hem evlerde hem restoranlarda çeşit çeşit tatlıları yapılmaya başladı. Kireçte bekletilip çıtırlaştırılanı da çok seviliyor, şekerle pişirilip cevizle servis edileni de... Pudingi de cheesecake’i de çok leziz oluyor. Balkabağıyla yapılan tatlıların en iyileri nerede yenir, uzman jürimize sorduk.
#BalkabağıTatlı krizlerinde en çok tercih edilen atıştırmalık şüphesiz dondurmadır. Bir de dondurmanın iki güzel kurabiye arasında sandviç olduğunu düşünün! Beş çaylarında hem serinletecek hem tatlı ihtiyacınızı karşılayacak bu sandviçler tam yaza göre! İşte kolayca hazırlayabileceğiniz dondurmalı kurabiye sandviçler…
#Mucize LezzetlerGittiğiniz her evde aynı kek tariflerini görmek, size gelen her misafire de aynı kekleri çıkartmak bir süre sonra can sıkıcı olabilir. Orijinal tariflerle sevdiklerinizi şımartmak ve övgü almak istiyorsanız bu tarifimiz sizin için! Bu leziz incirli kek monotonluğu sofranızdan kovacak!
#Arçelik Mucize LezzetlerYaz mevsiminin bize verdiği en güzel hediyesi olan kayısının zamanını kaçırmadan bu keke mutlaka çay saatlerinize yer açmalısınız! Yumuşacık bir dokuya sahip olan kayısılı kek, süzme peynir ile buluşunca enfes bir lezzete bürünüyor. Pudra şekeri de lezzetine lezzet katıyor. O halde çayları demleyin, keki fırına verin...
#Mucize LezzetlerGeçen hafta Minorka Adası’nda geçirdiğim harika 4 günden bahsettim. Xuroy adlı otelde yediğimiz taze balıkları da anlattım. Bunun dışında dört lokantaya daha gittik. İki tanesi olağanüstü, biri çok iyi, biri ortanın biraz üstüydü. Aşağıda özetliyorum...
#Vedat MilorToplumları var eden ve birbirlerinden ayıran özellikleri kültürleridir. Kültürün en önemli unsurlarından biri de mutfaktır. Türkler; sağlığa ve beslenmeye önem vermişler, sahip oldukları damak zevkini de sanatla birleştirmişlerdir. Ayrıca çok geniş coğrafyalara yayılmış olduklarından çeşitli kültürlerle etkileşim içine girmişler, büyük medeniyetler kurmuşlardır. Yayıldıkları geniş topraklarda, farklı iklimlerin ve kültürlerin de etkisiyle zengin bir mutfağın eşsiz ürünlerini büyük bir ustalıkla sergilemişler, Orta Asya’dan getirdikleri mutfak kültürünü zirveye çıkarmışlardır. Yemek, sadece karın doyurmak anlamına gelmez. Savaşta ve barışta, varlıkta ve yoklukta, düğünde ve toyda, her zaman en büyük ihtiyaçtır ve bir emeğin eseridir.
#Türk MutfağıCanlandırdığı her karakterde izleyiciyi etkisi altına alıyor, “Kafayı oyunculukla çok bozmuş biriyim” diyor. Sosyal medyadaki eğlenceli videolarına pek çok kişi bayılıyor. İçinden geleni dobra bir şekilde söylemekten çekinmiyor. Esra Dermancıoğlu tek kişilik oyunu ‘Muskat’la karşımızda. Onunla buluşup oyunculuktan aşka, Fransa’daki hayatından yapay zekâya her şeyi konuşuyoruz: “Beni sadece insan çok ürkütüyor. Hatta insandan sıkıldım. Gelsin, bir de robotu görelim.”
#Esra DermancıoğluDeri, göz ve saçta ‘melanin’ pigmentinin eksikliğinden dolayı sarı saçlı, beyaz tenli, renkli ancak ileri derecede bozuk gözleriyle toplumda dikkat çeken albinizmli kişilerden biri Ayşenur Sena Tarakçı. ‘Pigmentsiz İnsan’ ismiyle sosyal medyada ürettiği içeriklerle ayrımcılığa karşı mücadele eden Tarakçı aynı zamanda bir ‘fark yaratan’.
#AlbinizmYılmaz Erdoğan’ı 20 sene sonra ekrana döndüren proje oldu. Her bir karakteri çok konuşuldu. Ana haber bültenlerinde haber yapıldı. Kanal D’de yeni sezonu başlayan ‘İnci Taneleri’nin başrollerindeki Yılmaz Erdoğan, Hazar Ergüçlü ve Selma Ergeç’le buluştuk. Diziden yola çıkarak dürüstlüğü, nezaketi, mutluluğu ve aileyi konuştuk: “Bu bir yalnızlık çağı.”
#Yılmaz Erdoğan3 yıldızlı İtalyan Dal Pescatore gibi lokantalar trend dışı mükemmelliyetçilik peşinde. Aynı yemeği 30 sene yapabiliyor ve sadece minik detaylarla oynuyorlar. Örneğin ‘tortelli di zucca’. Bu kadar basit gözüken bir hamurişi nasıl baş döndürücü bir başyapıta dönüşür?
#Dal PescatoreAlmanya’nın Fürth kentinde her yıl ekim ayının ilk haftasında büyük bir coşkuyla kutlanan Hasat Bayramı (Erntedankfestzug), bu yıl da çeşitli ülkelerin kültürel etkinliklerine sahne oldu. Yaklaşık 200 yıldır geleneksel olarak kutlanan bu etkinliğe katılan 92 kuruluş arasında yer alan Fürth Türk Birliği, 54. sırada kortejde Türk bayraklarıyla geçit yaptı ve büyük ilgi topladı.
#ALMANYAKahve, dünya genelinde milyonlarca insanın günlük olarak tükettiği sevilen bir içecek. Lezzet profilleri ve çeşitleriyle de kahve, zengin bir deneyim sunuyor. Kahve, sadece bir içecek değil aynı zamanda bir kültür; insanları bir araya getiren, sohbetlerin başladığı ve bağların kurulduğu bir ortam oluşturuyor.
#KahveEkmek ve hamur işleri, makarna, tatlılar, kısacası karbonhidratlar... Birçoğumuz bu besinleri çok sevsek de kan şekerimizde ani inişlere ve çıkışlara neden olabilecekleri endişesiyle yemekten kaçınıyoruz. Ne var ki dünyanın beslenme konusundaki önde gelen uzmanlarından birine göre, kan şekerimizde ani tepkilere yol açmadan da gönül rahatlığıyla karbonhidrat yemek mümkün. İşte bunu yapabilmenin 6 sırrı...
#SağlıkMemlekette mumla aradığımız kahvaltı tabaklarını Amsterdam’ın yeni mekânlarından Belly Pepper’da buldum. Mutfağın başında İstanbul’dayken şehrin en yetenekli şeflerinden biri olan Esra Acar Koç var. Darısı bizi Avrupa şehirlerinde onun gibi temsil edecek nice şefin başına...
#Gaye ŞahinFransız restoran listeleme sistemi olan La Liste’te pastacılık dalında yılın inovatif şef ödülünün sahibi olan Antonio Bachour, Espressolab’e ikinci kez danışmanlık vermek üzere İstanbul’daydı. Bachour’un marka için yarattığı bu yılki göz alıcı lezzetler arasında Antep fıstıklı bir tatlı da var.
#Antonio BachourALDIĞIMIZ her yaş farklı nedenlerle fiziksel ya da ruhsal yaşlanmayı hızlandırabilen bazı değişikliklere neden oluyor. Bu değişiklikler beden ve ruhu farklı dozlarda etkiliyor. Bununla birlikte belirli yaş dönemeçlerinde yaşlanma süratinin beklenilenden daha hızlı bir sürece girebileceğini de biliniyor.
#KolajenBazılarımız için mezuniyet kutlaması, bazılarımız için evlilik teklifi hatta gün içerisinde kahve yanında kendini şımartmaktır.Hayatımıza gökkuşağı neşesi katan ‘pasta ve tatlılar’ ile ilgili sizlere çok güzel sorular hazırladık.Hazırsanız başlayalım.
#ArçelikHava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde seyretmesi besin zehirlenmesi vakalarını da tetikledi. Bulantı, kusma, karın ağrısı, halsizlik ve ishal ile kendini gösteren besin zehirlenmeleri, her ne kadar hafif seyreden bir hastalık olsa da bağışıklık sistemi zayıf olanlarda, çocuklarda ve yaşlılarda ölüme kadar götürebilecek tablolara neden olabiliyor.
#Buğra BuyrukcuAçık büfe hizmeti sunan tatillerde verdiğiniz paranın hakkını çıkarmak için kontrolü bırakıp sınırsız yeme düşüncesiyle midenize gereğinden fazla yüklenirseniz dönüşte tartıda gördüğünüz rakamlar canınızı sıkılabilir. İşte tatilde açık büfe tuzağına düşmenizi engelleyecek basit ama etkili öneriler...
#YemeBu hafta Melike Şahin, BtcTurk Vadi Açıkhava’da; Melis Fis, Mask Beach’te sahneye çıkacak. Dünyaca ünlü İngiliz grup Massive Attack İstanbul’a geliyor. Ayrıca elektronik müzik sevenler için Adriatique ve Booka Shade de İstanbul’da olacak. Hafta sonu Babylon Soundgarden festivalcileri Bonus Parkorman’da ağırlayacak.
#Konserİtalyan mutfağı, tam anlamıyla bir lezzet cümbüşü! Sadece ürün çeşitliliğiyle değil, farklı tarzda lokantalarıyla da segmentasyon nasıl olmalı üzerine adeta bir pazarlama dersi veriyorlar. İtalya’nın bu birbirinden farklı tarzdaki işletmelerinin özellikleri neler, birlikte bakalım…
#Somer SivrioğluTuzz Karaköy’ün şefi Nilay Lale yerel malzeme kullanımında her daim çok bilinçli. En bilindik yemek ve malzemelere bile öyle bir ayar veriyor ki... Özellikle Hint mutfağının baharat karışımlarını ve Uzakdoğu mutfağındaki tat dengelerini bazen bir sosla bazen de şaşırtan malzeme birliktelikleriyle çok iyi yakalıyor.
#Ebru ErkeSesini değiştirerek kendisini sırasıyla 'sekreter', 'turizmci' ve 'tatlıcı' olarak tanıtan dolandırıcı, son işinde yakalandı. 25 ilde birçok dolandırıcılık suçundan aranan ve Denizli'deki son vurgunundan sadece 24 saat sonra yakalanan şüpheli, adliyeye sevk edilirken kendisine sorulan “Neden dolandırdınız?” sorusuna verdiği cevap ise pes dedirtti.
#DenizliSesini değiştirerek kendisini sırasıyla 'sekreter', 'turizmci' ve 'tatlıcı' olarak tanıtan dolandırıcı, son işinde yakalandı. 25 ilde birçok dolandırıcılık suçundan aranan ve Denizli'deki son vurgunundan sadece 24 saat sonra yakalanan şüpheli, adliyeye sevk edilirken kendisine sorulan “Neden dolandırdınız?” sorusuna verdiği cevap ise pes dedirtti.
#Dolandırıcılık