Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
• 6 yumurta beyazı
• 300 gr. pudra şekeri
• 3 yemek kaşığı kakao
• 1 yemek kaşığı balsamik sirkez
• 50 gr. kıyılmış bitter çikolata
• 1 kutu frambuaz
• 1 kg mascarpone peyniri
• Toz antep fıstığı
Yapılışı:
1- Mascarpone peyniri ile 6 yemek kaşığı pudra şekeri Arçelik Profesyonel Mutfak Makinesi Multi Şef’te çırpılarak krema kıvamına getirilir. Kenara alınır.
2- Yine Multi Şef’e 6 yumurta beyazı eklenir ve katılaşıncaya kadar çırpılır. Her seferinde 1 yemek kaşığı pudra şekeri ekleyerek, şeker bitene kadar çırpmaya devam edilir.
3- Ardından kakaoyu (eleyerek), balsamik sirkeyi ve kıyılmış bitter çikolata ilave edilir ve bir spatula yardımıyla yumurta beyazlarının havasını kaçırmadan rengi açık kahve olana kadar birbirine yedirilir.
4- Arçelik Ankastre Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir. Ortasına normal büyüklükte bir yemek tabağı koyulur. Kenarı kalemle çizilir, bu şekilde 2 çember yapılır. 5- 5- Ardından yağlı kağıt ters çevrilir. Çemberlere karışım paylaştırılır ve çember sınırı boyunca yayılır.
6- 140 derecede, 1 saat 15 dakika pişirilir. (Pişerken fırın kapağı kesinlikle açılmayacak)
7- Soğuyunca bir beze servis tabağına alınır. Üzerine krema koyup gelişigüzel yayılır. Üstüne frambuaz serpiştirilir.
8- İkinci beze de üstüne koyulur ve yine krema yayılır ve en üstüne frambuaz serpiştirilir.
9- Toz antep fıstığıyla süslenir, afiyet olsun.