Güncelleme Tarihi:
Malzemeler:
• 500 gr mürdüm eriği
• 1 adet limon kabuğu
• 1 su bardağı un
• 1/2 su bardağı şeker
• 2 dolu yemek kaşığı tereyağı
• 1 çay bardağı fındık
• 1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı:
1- Mürdüm erikleri yıkanır, ortadan ikiye bölünür ve çekirdekleri çıkarılır. Derince bir tavaya kesik kısımları tabanına gelecek şekilde sıralanır.
2- Üzerine toz şeker ve limon kabuğu eklenir. Arçelik Ankastre Ocak’ta kısık ateşte meyveler diriliğini kaybedene kadar pişirilir.
3- Tarçın ilave edildikten sonra bir taşım daha kaynatılır ve bir kahve fincanı suda eritilmiş mısır nişastası ilave edilerek tekrar kaynatılır. Şeffaflaşınca altı kapatılır.
4- Arçelik Rose Gold Eternity Doğrayıcı’ya alınan un, tereyağı, şeker, tarçın ve fındık hep birlikte kum kıvamına gelene kadar çekilir.
5- Karışım eriklerin üstüne eşit şekilde yayılır.
6- Arçelik Ankastre Fırın’da 180 derece fırında 30 dakika kadar üzerine kızarana kadar pişirilir.