Güncelleme Tarihi:
Hamur için;
• 130 gram tereyağı
• 1 su bardağı şeker
• 2 su bardağı un
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
• 1 adet yumurta
Dolgusu için;
• 250 gr vişne
• Yarım su bardağı şeker
• 1 çay bardağı mısır nişastası
• 1 çay bardağı file fındık
• Yarım çay bardağı vişne suyu (opsiyonel)
Üzeri için;
• 1 kahve fincanı pudra şekeri
Yapılışı:
1- Vişneler şeker, mısır nişastası ve file fındıkla birlikte Arçelik Ankastre Ocak’ta yoğunlaştırılır.
2- Un ve tereyağını birlikte Arçelik Profesyonel Mutfak Makinesi Multi Şef’e konur. Şeker, yumurta, kabartma tozu ve vanilya da hamura iyice karıştırılır.
3- Hamur pürüzsüzleşince streç filme sararak buzdolabında 30 dakika bekletilir.
4- Hamuru çıkarıp avuç içi büyüklüğünde yuvarlak toplar yapılır.
5- Hamurun ortasına vişne dolgudan bir kaşık koyulur ve bohça şeklinde yuvarlayarak tepsiye aralıklarla yerleştirilir.
6- Üzeri fazla renk almadan önceden 160 derece ısıtılmış Arçelik Ankastre Fırın’da 15-20 dakika pişirin ve soğuyunca üzerine pudra şekeri serperek servis edilir.