GeriMutfak Tüyoları TARTE TARTİN TARİFİ: Tarte tartin nasıl yapılır? Tarte tartin yapımı, malzemeleri ve püf noktaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

TARTE TARTİN TARİFİ: Tarte tartin nasıl yapılır? Tarte tartin yapımı, malzemeleri ve püf noktaları

TARTE TARTİN TARİFİ: Tarte tartin nasıl yapılır? Tarte tartin yapımı, malzemeleri ve püf noktaları

Tarte tartin, Fransız mutfağında karşımıza çıkan enfes bir tatlı. Meyve ile şeker ve tereyağının karamelize edilmesiyle yapılan bu nefis tatlı için genel olarak portakal veya elma tercih ediliyor. Peki tarte tartin nasıl yapılır? İşte tarte tartin tarifi, malzemeleri, yapımı ve püf noktaları...

Tarte tartini, oldukça hafif ve harika bir tatlı. Genellikle elma ile hazırlanan bu tatlının yapımında milföy hamuru tercih edilecek daha pratik hale getirebilirsiniz. Karamelize meyvelerin, hamurla buluştuğu tarte tartin tarifi sizin için derledik. Peki tarte tartin nasıl yapılır? İşte tarte tartin tarifi...

TARTE TARTİN TARİFİ

MALZEMELER:

Hamuru için:

2 su bardağı un
Yarım çay bardağı pudra şekeri
4-5 adet elma
125 gram tereyağı
4-5 yemek kaşığı soğuk su
1 tutam tuz
1 paket vanilin

Karameli için:

1,5 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı krema
1 yemek kaşığı tereyağı

TARTE TARTİN TARİFİ: Tarte tartin nasıl yapılır Tarte tartin yapımı, malzemeleri ve püf noktaları

TARTE TARTİN NASIL YAPILIR?

Unu derin bir kaba eleyin.

Üzerine pudra şekeri, tuz ve vanilini ilave edin ve karıştırın.

Tereyağını küp küp doğrayıp unlu karışıma ilave edin.

Elinizle yağı çok fazla ezmeden ovalayarak karıştırın.

Üzerine soğuk suyu ilave edip tüm malzemeyi yoğurun.

Streç filme sardığınız hamuru buzdolabında 1 saat dinlendirin.

Bu esnada elmaları soyup dilimleyin ve kararmamaları için limonlu suya alın.

Fırını 170 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın.

Toz şekeri tencerede kısık ateşte karıştırmadan eritin.

Şeker eriyip altın rengi olunca krema ve tereyağını ilave edip karameli ocaktan alın.

Sürekli karıştırarak yağ ve kremayı da şekerde eritin.

Elmaları 26 santimetre genişliğindeki kalıbın ya da döküm tavanın dibine yerleştirip üzerine karameli dökün.

Kalıbı fırına verip 15 dakika kadar elmaları pişirin. (Arzu ederseniz çubuk tarçın, yıldız anason gibi baharatlarla lezzeti farklılaştırabilirsiniz.)

Bu sürenin sonunda kalıbı fırından çıkarıp ılınması için 10-15 dakika kadar bekletin.

Bu esnada hamuru buzdolabından çıkarıp merdaneyle 28 santimetre çapında açın.

Hamuru elmaların üzerine kapatıp kenarlarını içe kıvırarak elmaların çevresinde bir çerçeve oluşturun.

Hamurun üzerini çatalla delip kalıbı yeniden fırına verin ve 25-30 dakika daha pişirin.

Hamur kızarınca tatlıyı fırından çıkarıp 10 dakika kadar dinlendirin.

Servis tabağına ters çevirerek çıkardığınız tatlıyı dilimleyip tabaklara alın.

Üzerine vanilyalı dondurma ya da kaymak koyabilirsiniz.

Afiyet olsun…

False