Çikolatalı Tuzlu Tart

Güncelleme Tarihi:

Çikolatalı Tuzlu Tart
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2018 14:22

.

Haberin Devamı

Malzemeler:

 2 paket çikolatalı kremalı bisküvi
 70 gram bitter çikolata
 50 gram tereyağı
 Yarım çay kaşığı deniz tuzu

Kreması için;

 100 gram bitter çikolata
 500 ml krema
 3 yemek kaşığı mısır unu
 ¼ su bardağı süt
 ½ su bardağı kakao
 1 tatlı kaşığı çekilmiş granül kahve
 1/3 su bardağı toz şeker
 1 çay kaşığı vanilya özütü
 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı
 Bir tutam deniz tuzu

Yapılışı:

1. Tereyağı Arçelik Ankastre Ocak’ta eritilir, soğuması için kenara bırakılır.
2. Çikolatalı bisküviler Arçelik Eternity Doğrayıcı'da çekilir.
3. Çikolatalar da doğrayıcıdan geçirilip parçalanır.
4. Tereyağı, çikolata, bisküvi ve tuz bir araya getirilir yoğurulur.
5. Karışım muffin kalıplarına paylaştırılır, bardak altıyla bastırılır. Arçelik No Frost Buzdolabı’na kaldırılır.
6. Kreması için çikolatalar Arçelik Eternity Doğrayıcı'dan geçirilir.
7. Bir kasede mısır unu sütle çırparak açılır.
8. Arçelik Ankastre Ocak’ta krema büyükçe bir tencereye alınır, çikolata, kahve, şeker, vanilya, Hindistan cevizi yağı ve tuz eklenir orta ateşte karıştırarak pişirilir.
9. Sonrasında sütle karıştırılan mısır unu da karışıma eklenir, 5-6 dakika daha karıştırılır.
10. Soğuyan çikolatalı karışım buzdolabında bekleyen tart tabanına dökülür.
11. Hazırlanan tart tekrar Arçelik No Frost Buzdolabı’nın Derin Dondurucu bölümüne koyulur. Minimum 2-3 saat bekletilir.
12. Servis edilmeden önce tartın üzerine deniz tuzu serpilir. Afiyet olsun.

 

 

Haberin Devamı

 Sponsorlu İçerik

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!