tatlıcılar haberleri sayfasında tatlıcılar hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 276 tatlıcılar haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Tatlıyı kim sevmez? Tabii ki herkes sever! Tamam, sağlığımız ve fit vücudumuz için uzak durmaya çalışıyoruz ama özellikle kışın bu soğuk günlerinde sıcak bir içecek ve sohbetin yanına da en iyi gidecek şey o. Bu nedenle aşağıdaki mekânları bir yere not edin…
#TatlıBaas rejiminin devrildiği ilk günden bu yana Şam’dayız... Hemen her gün sokakları geziyor, halkın nabzını tutuyoruz. Esadsız geçen yaklaşık 2 haftanın sonunda artık hayat tamamen normal akışına dönmüş görünüyor... Sokaklar kalabalıklaştı, eğlence mekânları, barlar açıldı.
#SuriyeEsad’ın kaçtığı ilk günden bu yana Şam’da halkın nabzını tutuyoruz... HTŞ’nin geldiği geçen pazar günü yüzlerde sevinç ve şaşkınlıkla birlikte tedirginlik ve korku da okunuyordu. Ancak günler geçtikçe Şamlılar rahatlamaya, gülmeye, eğlenmeye başladı. Hayat normal akışına kavuşmuş görünüyor. İşyerleri, mağazalar açıldı, gece saatlerine kadar açık olan mekânlarda aileler yemek yiyor. Kızlı erkekli arkadaş grupları kafelerde takılıyor... Konuştuğumuz Şamlılar, “Tedirgin olsak da özgür hissediyoruz, nefes almaya başladık” diyor...
#SuriyeAnkara Pastacılar, Tatlıcılar ve Şekerciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Kahveci, bayramda büyük rağbet gören tatlı konusunda ‘merdiven altı’ uyarısı yaparak, “600-800 liralık baklavayı 100-200 liraya satan yerler var. En tehlikelisi, baklavanın şerbeti. Konulan şerbetin kaliteli olması gerekiyor aksi takdirde kanserojen olabiliyor” dedi.
#Ankara Pastacılar Tatlıcılar Ve Şekerciler Esnaf OdasıŞambali ya da şambaba olarak da bilinen Şam tatlısı, Batı Anadolu’nun en sevilen, en popüler tatlılarının başında geliyor. Özellikle İzmir’de çok meşhur olan ve tatlıcılarda en çok satılanlardan biri olan Şam tatlısını evde yapacaksanız dikkat etmeniz gereken bazı püf noktaları bulunuyor. İşte hamurundan pişirmesine Şam tatlısının püf noktaları…
#ŞambaliMora Pastanesi... 38 yıl önce kapılarını açtı. Hatta bir dönem Çinçin’e taşınarak ‘gecekondu mahallesi pastanecisi’ olarak nam saldı. Çocukları ve torunuyla birlikte geleneksel pastaneciliği sürdürmeye devam eden 66 yaşındaki Mustafa Kahveci, çıraklık döneminden bu yana geçen 50 yılı, “İlk olarak insana değer verilmesi gerektiğini öğrendim. Ölçü ve tartıda hile yapılmaması gerektiğini yani dürüstlüğü...” diye özetliyor.
#Aziz DevrimciYolunuz Saraybosna’ya düşerse o zaman güne börekle başlamanız şart. Başçarşı’da neredeyse adım başı bir börekçi görebilirsiniz ama ara sokaklara dalıp en iyisini yapan Sac’ı arayın. Sonra Miljacka Nehri’nin kuzey kıyısındaki çarşının labirent gibi sokaklarını keşfedin. Bir ‘aşçinitza’ya yani esnaf lokantasına uğrayıp yöresel lezzetleri tatmayı da ihmal etmeyin.
#GastronomiTürk töresinde yemeğin yeri çok büyüktür. Doğumdan ölüme sosyal hayatın hemen her safhasında mutfak kültürü insanlara eşlik eder. Maddi ve maddi olmayan kültürü birleştiren bazı eski Türk yemekleri ve yemek etrafında teşekkül eden geleneklerimiz bulunmaktadır. Bunların çoğu kaybolmuş ve kaybolmakta olan Türk kültür yadigârlarıdır. Yerlerini şehir yaşantısının ve sanayileşmenin getirdiği, birazda zorunlu olarak benzi solmuş sandviç, tost hamburger… gibi yemekler almıştır. Heyecanlı aceleci bir hayat tarzının getirdiği, ayaküstü yenen yemeklerin, eskisi ile kıyaslanması mümkün değildir. Türk töresinde yemeğin yeri çok büyüktür. Sosyal hayatın hemen her safhasında, sosyal münasebetlerin çoğunda, yemek işin esası olurdu. Doğumlar, sünnet düğünleri, düğünler, bayramlar, yağmalı toylar, (Türk hükümdarları ve beylerinin bayramlarda ve düğünler gibi çeşitli vesilelerle sofralar kurdurup, halkı yedirip içirdikten sonra takımlarını yağmalatmaları. Bu gelenek İslami dönemde de devam etmiştir.) imece toplantıları ve ölüm hadiseleri hep yemekle bir arada yapılmaktaydı. Geleneklere göre sofralar hazırlanır, yemekler çıkarılır; bütün oymak, boy ve köy halkı birlikte yer, birlikte eğlenir veya birlikte acıyı paylaşırdı. Anadolu’da hala bu gelenekler yaşamaktadır.
#Türk YemekleriKraliçe’nin cenaze töreninin yapıldığı İngiltere’de caddeler ve alışveriş merkezleri, pandemiden bu yana en sakin gününü yaşadı. Devlet daireleri ve okulların yanı sıra, Tesco ve Waitrose gibi süpermarket zincirlerinden Marks&Spencer gibi yaygın mağazalara, onbinlerce işletme dün Kraliçe II. Elizabeth’in anısına kepenk kapattı. Bazı pub’lar ve gıda işletmeleri cenaze töreninin sona ermesinin ardından akşam üzeri kapılarını açarken pek çok işletme gün boyu kapalı kaldı.
#İngiltereGastronomi kenti Hatay'da bayramlarda ve özel günlerde misafirlere ikramlık olarak sunulan kömbe, Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (HESOB) tarafından coğrafi işareti alınarak tescillendi. HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, Hatay kömbesini dünya pazarına tanıtarak ihracat yapmayı planladıklarını söyledi.
#HatayUzun bir aradan sonra yolumu yeniden Ürdün’e düşürdüm. Dolu dolu geçen 4 günde Ortadoğu’nun bu güzel ülkesi beni yine ve yeniden etkisi altına aldı. Haydi sırtımızı çöl rüzgârına verip atlayalım bir uçan halıya ve bakır rengi topraklarıyla, binlerce yıllık tarihiyle, stratejik konumuyla dünyanın gözdesi olmayı başarmış Ürdün’e doğru bu defa birlikte yola çıkalım.
#HürriyetPandeminin etkilerinin azaldığı ilk bayramda tatlıcıların da işleri hızlandı. Ramazan Bayramı nedeniyle geçen yıla oranla siparişleri yüzde 100 arttı. Tatlıcılar Odası Başkanı Necip Daş, bayram için 40 ton sipariş aldıklarını, karşılığında yaklaşık 1 milyon TL ciro elde edileceğini açıkladı. Fiyatların arttığını ve piyasada haksız rekabetin olduğunu söyleyen Daş, denetimlerin yetersiz kaldığını belirterek, “Özellikle Urfa furyası çıktı. Her şey zamlandı. Siz de bu ülkede yaşıyorsunuz. Uzayda yaşamıyorsunuz. Tatlıcının sıkıntılarını görmeniz lazım” dedi.
#BayramAnkara Pastacılar, Tatlıcılar ve Şekerciler Odası Başkanı Mustafa Kahveci, Ramazan Bayramı öncesi, ‘merdiven altı’ ürünler konusunda uyardı, “Ham madde fiyatları arttıkça, kalite düştü. Ucuz diye sağlıksız gıdalar tüketmemeliyiz” dedi.
#Ankara Pastacılar Tatlıcılar Ve Şekerciler Odası Başkanı Mustafa KahveciAdana dendiğinde akla mutfağı ve lezzetli yemekleri gelse de müzesinden antik kentine, köprüsünden camisine şehrin görüp gezilecek çok fazla yeri var. Kentin sokaklarını renk cümbüşüne çevirecek Portakal Çiçeği Karnavalı bu yıl 23-27 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek. Adana’ya yolu düşecek okurlarımız için jürimize “Nereleri görmeliyiz” diye sorduk.
#Gezi10 sene önce alışverişin, yemeğin, sergilerin, festivallerin, gece hayatının ortak adresiydi Beyoğlu. Son yıllarda şehrin kültür-sanat ve eğlence rotasının biraz dışında kalmıştı, müdavimleri buradan elini ayağını çekmişti. Ancak geçen eylülde kapılarını açan AKM, ardından hayata geçirilen festivaller, yeniden bölgeye gelen galeriler derken semt tekrar hareketlendi. Dorock XL, Jolly Joker gibi eğlence mekânları da Beyoğlu’na dönmeye başladı. Burayı özleyenler pek İstiklal’e çıkmasalar da arka sokaklardan eğlence mekânlarına geliyor, aynı şekilde sessizce geri gidiyorlar... Acaba bu değişim rüzgârını arkasına alan Beyoğlu tam da ‘bitti’ derken, küllerinden yeniden doğar mı?
#BeyoğluEğlenceye, kültüre, sanata doyduğumuz, tarihi pasajlarında gezindiğimiz, en eski kitabı da en popüler restoranı da aynı cadde üzerinde bulabileceğimiz bir yerdi Beyoğlu… Sokaklarında 72 milletten insan birlikte yürürdü. Günden güne yaşadığı değişimle artık eski ziyaretçilerinin ayağı kesildi. Bu değişime ışık tutmak için hayata geçirilen ‘Arafta Bir Beyoğlu’ isimli çevrimiçi sergi, semtin dönüşümünü gözler önüne seriyor.
#BeyoğluKurban Bayramı öncesi uyarılarda bulunan Ankara Pastacılar Tatlıcılar ve Şekerciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Kahveci, bayramlarda özellikle talep gören kaliteli bir baklavanın kilogramının en az 45 TL’den satılması gerektiğini belirtti.
#BAYRAMHaziran ayı boyunca geçerli olacak genelgeye göre Cumartesi günleri daha önce geçerli olan yasaklar kaldırılırken, Pazar günleri kısıtlamalar devam ediyor. Bu durumda alışverişlerini yapmak isteyen vatandaşlar, cumartesi akşamı yani bugün marketlerin kaça kadar açık olduğunu merak ediyorlar. Bu akşam itibariyle başlayacak olan sokağa çıkma yasağında marketler kaça kadar açık olacak, kaçta açılıp kaçta kapanıyor? İşte 26 Haziran Cumartesi bakkallar, marketler ve 26 Haziran Cumartesi A101,ŞOK, Migros marketlerin çalışma saatleri bilgisi.
#Bugün Marketler Kaça Kadar AçıkYeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında Türkiye genelinde 29 Nisan Perşembe günü saat 19.00'da başlayan "tam kapanma" dönemi, saat 05.00 itibarıyla sona ererken 1 Haziran Salı günü saat 05.00'e kadar uygulanacak "kademeli normalleşme" dönemi başladı.
#Tam Kapanma17 günlük tam kapanma sürecinin içinde yer alan bayramda fırınlar açık mı sorusu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. 29 Nisan'da başlayan tam kapanma süreci 17 Mayıs'ta sona erecek. Bu kapsamda fırınların çalışma saatleri de daha önce açıklanmıştı. Peki bayramın 2. günü fırınlar açık mı? Bayramda fırınlar kaça kadar açık olacak? İşte konuyla ilgili detaylar…
#Fırınlar