Güncelleme Tarihi:
‘Merdiven altı’ diye tabir edilen üretimlere karşı dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Kahveci şu uyarıları yaptı: “Bayram haftalarında ortaya çıkan, çarşı, pazar ve sokaklarda, mahalle aralarında tezgah açarak merdiven altı üretim olan sağlıksız baklava, şekerleme gibi gıdaları satışa sunanlardan alışveriş yapılmamalıdır. İçeriği belli olmayan ve fiyatı normalin çok altında satılan tatlılar alınmamalıdır. Sağlıksız koşullarda üretilen tatlılar hastalığa davetiye çıkarıyor.
BİLİNDİK YERDEN ALIN
Kontrol edilemeyen ham madde maliyet artışının yaşandığı bir dönemde kaliteli baklava en az 45 TL’den başlar ve çeşitlerinin kilogram fiyatı 70-90 TL’ye kadar çıkabilir. Hatta içeriği ceviz, fıstık ve tereyağından zengin ve marka firmaların baklava ürünlerinin kilogram fiyatı 100 TL’yi de aşabilir. Bu nedenle güven kazanmış, devamlı alışveriş yapılan, mahalledeki bilindik esnaftan gönül rahatlığıyla alışveriş edilmesini tavsiye ediyoruz. Zaten bir salgınla mücadele içerisindeyiz. İş yerlerimizde hijyen kurallarına riayet ederek hareket ediyoruz. İçeriğinde ne olduğu, nerede hangi şartlarda üretildiği belli olmayan ürünler tercih edilmemelidir. Özellik bu dönemlerde denetimler arttırılmalı ve vatandaş olarak bizler de çok dikkat etmeliyiz.