tatlı tüketimi haberleri sayfasında tatlı tüketimi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1986 tatlı tüketimi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Bayramlarda sevdiklerimizle bir araya lezzetli yemeklerin, tatlıların doyasıya tadını çıkarmak istiyoruz ama bazen ipin ucunu kaçırıyoruz. Özellikle karşı konulması zor tatların verdiği keyfin yanı sıra sağlık üzerinde yaratabileceği olumsuz etkilerin de göz ardı edilmemesi gerekiyor.
#Sağlıklı BeslenmeKurban Bayramı’nda özellikle artan et tüketimi ve her gün fazlaca yenen tatlılar, sağlığı olumsuz etkiliyor ve kilo alımını kaçınılmaz hale getiriyor. Özellikle kronik sağlık problemleri yaşayanların daha dikkatli olması gerekiyor. Prof. Dr. İsmet Tamer, Kurban Bayramı’nı sağlıklı bir şekilde ve kilo almadan geçirmek için dikkat edilmesi gerekenleri bizler için sıraladı.
#Kurban BayramıUludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Şef Diyetisyeni Sevinç Yetişen, Ramazan'da bir ay dinlenmeye çekilen midenin, bayramda tatlı ve hamur işi yiyeceklerle yorulmaması gerektiğini belirterek bu yiyeceklerin fazla tüketilmesinin, hipertansiyon, kalp ve damar hastalıkları ile diyabete zemin hazırladığını bildirdi...
#Bayramda BeslenmeAnkara Pastacılar, Tatlıcılar ve Şekerciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Kahveci, bayramda büyük rağbet gören baklava ve tatlı çeşitleri için vatandaşlara ‘merdiven altı’ uyarısı yaparak “En tehlikelisi, baklavanın şerbeti. Konulan şerbetin kaliteli olması gerekiyor aksi takdirde kanserojen olabiliyor. Baklavada kesinlikle glikoz ve nişkoz kullanılmamalı” dedi.
#Ankara Pastacılar Tatlıcılar Ve Şekerciler Esnaf Odası BaşkanıBayramlarda sevdiklerimizle bir araya lezzetli yemeklerin, tatlıların doyasıya tadını çıkarmak istiyoruz ama bazen ipin ucunu kaçırıyoruz. Özellikle karşı konulması zor tatların verdiği keyfin yanı sıra sağlık üzerinde yaratabileceği olumsuz etkilerin de göz ardı edilmemesi gerekiyor.
#Sağlıklı BeslenmeBayramlar; aile sofralarının kurulduğu, ikramların yapıldığı ve özellikle tatlı tüketiminin zirveye ulaştığı özel zamanlardır. Ancak kontrolsüz tatlı tüketimi, kan şekerinde ani yükselmelere, sindirim problemlerine ve uzun vadede kilo alımına yol açabilir. Diyetisyen Deniz Ayşen Demir, bayramda sağlıklı tatlı tüketimi için dikkat edilmesi gereken noktaları ve alternatif tatlı seçeneklerini paylaştı.
#RamazanRamazan ayında sindirim sistemi uzun süreli oruca alışır, öğün sayıları azaldığı için beslenme düzeninde değişiklikler olur. Ayrıca metabolizma Ramazan ayı süresince yavaşladığı için daha kolay kilo alınır. Ramazan ayının bitmesi ile kişilerde psikolojik olarak daha fazla yeme eğilimi gelişir. Fakat Ramazan ayının ardından aşırı yemek, bazı sağlık sorunlarını beraberinde getirebilir. Bu nedenle bayramda az ve sık yeme düzenine geçmek, metabolizmanın hızlandırılması ve olası sağlık sorunlarının önlenmesi için çok önemlidir. Diyetisyen Berna Ertuğ, Ramazan ayı sonrası beslenme kuralları hakkında bilgi verdi.
#Ramazanİftarda aşırı şerbetli ve yağda kızartılan hamur tatlılarından uzak durulması gerektiğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Seda Nasuhbeyoğlu, "İftar sırasında veya hemen sonrasında yapılacak tatlı tüketimi, sindirim problemlerine ve kan şekeri bozulmasına neden olabilir. Bu nedenle tatlının iftardan en az 2 saat sonra tüketilmesi daha doğru olacaktır" diye konuştu.
#SağlıkUzmanlar, Ramazan ayında dengeli ve besleyici bir iftar menüsünün önemine dikkat çekiyor. İftarda mutlaka bir kâse çorba, taze bir salata ve protein içeren yemekler tüketilmeli. Bu kombinasyon hem sindirimi kolaylaştırır hem de vücuda gerekli besinleri sağlar. Tabi iftar yemeğinden sonra mutlaka tatlı tüketmek isteyenler de oluyor ama tatlı tüketimi çok kontrollü bir şekilde yapılmalı.
#SağlıkRamazanda tatlı tüketimi konusunda uyarılarda bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Fatma Gizem Bahadır, “Tatlıyı iftarı açar açmaz tüketmek yerine iftardan 1-2 saat sonra tercih etmek sindirimi kolaylaştırır. Küçük porsiyonlar tercih edilmeli, aşırı şeker ve yağ içeren tatlılardan kaçınılmalıdır. Şerbetli, ağır tatlılar yerine sütlü tatlılar veya meyve bazlı tatlılar tercih edilmelidir” dedi.
#Sağlıkİftar vaktinde sabırsızlıkla sofraya oturuyoruz, ancak uzun saatler boyunca dinlenme moduna geçen midemizi aniden doldurmak, beklenmedik sağlık sorunlarına yol açabilir. İftarda yiyecekleri doğru sırayla tüketmek hem sindirim sistemimizi korur hem de daha enerjik hissetmemizi sağlar. İşte iftar sofralarında sağlıklı ve dengeli bir başlangıcın püf noktaları...
#Ayça KayaTatlı isteği, çoğumuzun sıkça deneyimlediği bir durum. Beynimiz, tatlılarla ilişkili olarak dopamin gibi mutluluk hormonları salgılıyor, bu da tatlılara karşı doğal bir çekim oluşturuyor. Ancak bu isteği kontrol altında tutmak mümkün. İşte sağlıklı tatlı tüketimi için bazı ipuçları ve 5 sağlıklı tatlı…
#SağlıkBayram tatili 9 gün olunca büyükşehirlerden tatil beldeleri ve memleketlere adeta kavimler göçü yaşandı. 16 milyonluk megakent İstanbul bomboş kaldı. Ne trafikten eser var ne tıka basa metrobüslerden... Şehir dışına çıkamayanların İstanbul’un bu şahane halinin tadını çıkarmak için 4 günü daha var.
#Bayram TatiliYazın en sıcak günlerini yaşıyoruz ve serin kalmanın yollarını arıyoruz. Uzmanlar özellikle öğlen saatlerinde evde kalınması konusunda uyarılarını yinelerken, klima ile serinlemeyi tercih etmeyenlerin işi daha da zorlaşıyor. Klimasız da serinlemenin mümkün olduğunu söyleyen uzmanlar, 12 maddede evde serin kalmanın yöntemlerini sıraladı....
#Sıcak HavaYazın en sıcak günlerinden geçiyoruz. Uzmanlar özellikle öğlen saatlerinde evde kalınması konusunda uyarılarını yinelerken, klima ile serinlemeyi tercih etmeyenlerin işi daha da zorlaşıyor. Klimasız da serinlemenin mümkün olduğunu söyleyen uzmanlar, 12 maddede evde serin kalmanın yöntemlerini sıraladı....
#Sıcak HavaMide ülseri, yaygın olarak herkeste görülebilen hastalıklardan biridir. Sindirim yolu hastalıkları grubunda ye alır. Mide ülseri, her insanda farklı belirtiler ile ortaya çıkmaktadır. Bir doku kaybı hastalığı olarak bilinen mide ülserine iyi gelen yiyecekler ve içecekler nelerdir? Mide ülserine iyi gelen sebzeler, meyveler, çaylar ve çorbalar hangileridir ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Mide ÜlseriKurban Bayramı'nda kırmızı et ve şerbetli tatlı tüketimi diğer zamanlare göre daha fazla olabiliyor. Hazırlanan sofralar ve ikramlar göze hitap etse de sağlık için ölçülü tüketilmeli. Peki Kurban Bayramı'nda et nasıl tüketilmeli? Bayramda et tüketimi nasıl olmalı? Bayramda beslenmeye dikkat
#Kurban BayramıRamazan Bayramı'nda aşırı tatlı tüketiminin göz sağlığını etkileyeceğini söyleyen Doç. Dr. Selim Bölükbaşı, bu dönemde özellikle diyabet hastalarına dikkat etmesi gereken noktalar hakkında bilgi verdi. Bölükbaşı, 'Özellikle diyabet hastaları, Ramazan Bayramı'nda fazla şeker tüketimi yüzünden diyabetik retinopati riski taşır. Diyabetik retinopati retinada geri dönüşümü olmayan ve ciddi hasarlar bırakan kronik bir hastalıktır. Bazı diyabet hastalarında körlükle dahi sonuçlanabiliyor' dedi.
#Aşırı Tatlı TüketimiRamazan Bayramı’nın olmazsa olmazı tatlılar… Bir ay boyunca uzun açlık sürelerinin ardından mideye ani yüklenmelerin önemsenmediği bayram günlerinde tatlılar da şekerli-şerbetli denilmeden, porsiyonuna dikkat edilmeden dilediğince tüketilebiliyor. Hele bir de pandemi sürecinin yol açtığı stres, endişe ve kaygı tatlı tüketiminde hepten ipin ucunun kaçmasına yol açabiliyor. Ancak dikkat! Beslenme ve Diyet Uzmanı Roksi Menase, pandeminin gölgesinde bayramda tatlı tüketiminin 8 önemli kuralını anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu, bir de evde hazırlayabileceğiniz pratik ve sağlıklı tatlı tarifi verdi.
#BeslenmeKivi vitamin yönünden oldukça sağlıklı meyve türlerinden birisidir. Ülkemizde de yetiştirilmekte olan kivinin en çok nerede yetiştirildiği ve nasıl yetiştirildiği merak konusu olmaktadır. Peki Kivi nasıl yetişir? Kivi Türkiye'de en çok ve en iyi nerede yetişir ve nasıl yetiştirilir? Sizlere kivinin nerede ve nasıl yetiştirildiği hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.
#Kivi Nasıl YetişirYugoslav göçmeni Aydınlı lokum ustası Gökhan Yaman, Aydın’a özgü ve unutulmaya yüz tutmuş olan sabune lokumunu hayatta tutmaya çalışıyor. Lokum ustası Yaman, aynı zamanda lokum çeşitleriyle de Aydınlıların ağzını tatlandırıyor.
#Sabune LokumuBazen mutluluktan ya da üzüntüden, bazen de kendiliğinden gelen tatlı isteği kriz haline dönüşebiliyor. Karbonhidrat ve yağ oranı yüksek besin öğelerinden oluşan tatlı, günlük ihtiyaçtan fazla tüketildiğinde obezite, diyabet ve hipertansiyon gibi kronik hastalıklara yol açabiliyor. Diyetisyen Emel Terzioğlu Arslan, tatlı krizlerini doğru yönetmenin yolları hakkında önemli bilgiler verdi.
#SağlıkBayramlar beslenme rutinimizin dışına çıktığımız, hatta bazen aşırıya kaçtığımız günlere dönüşebiliyor. Kurban Bayramı’nda da farkında olmadan yaptığımız aşırı et ve tatlı tüketimi kilo alımına veya bazı sağlık problemlerine yol açabilir. Fonksiyonel Tıp Diyetisyeni Fitoterapi Uzmanı Uzm. Diyetisyen Serpil Uzunok Doğan, bayramı kilo almadan atlatmanın yollarını anlatıyor.
#Kurban BayramıBayramlar, tüm ailelerin ve sevdiklerin bir araya gelerek çeşitli ve büyük sofraların kurulduğu kültürel açıdan önemli günlerdir. Bayram ikramlarının yanı sıra kırmızı etin de yoğun olarak tüketildiği bir dönem olan kurban bayramında nasıl daha sağlıklı geçirebileceğinizi bilmemizde fayda var. Uzman Diyetisyen Mine Telek, bayramda sağlıklı beslenmenin yollarını anlatıyor.
#Kurban Bayramı