Kanal D'nin sevilen yemek programı Arda'nın mutfağı yine farklı tarifleri izleyiciyle buluşturdu. Programın bugünkü (8 Ekim) bölümünde vişneli limonlu baklava tarifi hazırlandı. Peki Vişneli ve limonlu baklava tart nasıl yapılır? İşte Arda'nın Mutfağı vişneli limonlu baklava tart tarifi ve malzemeleri
#Vişneli Limonlu Baklava Tart TarifiArda’nın Mutfağı programının sunucusu Arda Türkmen, birbirinden lezzetli tarifleri ekranlara taşımaya devam ediyor. Programın son bölümünde yapılan tariflerden biri de tatlı ekşi çıtır tavuk oldu. Peki tatlı ekşi çıtır tavuk nasıl yapılır? İşte Arda'nın Mutfağı tatlı ekşi çıtır tavuk tarifi...
#Tatlı Ekşi Çıtır Tavuk Nasıl YapılırMevsimine göre ister ızgarada yapın, ister tavada... Ya da konserve olarak tüketin...Sardalya çok lezzetli bir balıktır. Bizde son yıllarda kendine yer bulsa da genellikle küçük balık kategorisinde olduğu için göz ardı edilir. Oysa başka ülkelerde uğruna festivaller düzenleniyor. Bu arada bizim sardalyanın şanı yurtdışında yürüyor.
#SardalyaÇanakkale’de yabani semizotuna ‘deli’ denir ve bence kültür ortamında yetiştirilmişinden çok daha lezzetlidir. Bu çıtır çıtır tadı, domates ve bulgurla doyurucu bir yemeğe, çilek veya şeftaliyle havalı bir salataya dönüştürebilirsiniz. Semizotunun ekşiliğini balık pişirirken de kullanabilirsiniz.
#Semiz OtuÜlkemizin birçok yerinde, özellikle de sabahın erken saatlerinde buharı tüterek fırından çıkan kıymalı, peynirli, patatesli, otlu, ıspanaklı ve sade börekler mutfağımızın en sevilen lezzetlerinden. Milas’ın otlu böreğinden Antalya’nın serpmesine, Antakya’nın kaytazından Erzurum’un ketesine çeşitlerimiz saymakla bitmez. Ama benim için her şehrin, kasabanın kendine özel tarifiyle yaptığı suböreği, tüm böreklerin ecesidir...
#BörekSeyahat etmeyi bir süre rafa kaldırdık belki ama Bebek Otel’in klasikleri bir araya getiren menüsüyle Fransa’ya ışınlanmak mümkün. Kaz ciğeri, dil menüer, bol şarap soslu kara midye ve krem brüle gibi lezzetleri ayrıcalıklı kılansa ev yapımı soslar, ekmekler ve bizden malzemeler...
#Fransız MutfağıSalgın bizi favori sokak lezzetlerimizden de kopardı. Birçok insan hijyen kaygısıyla bu yemeklerden uzak duruyor. Geçen hafta Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye’nin en popüler 10 sokak yemeğini sıralayınca bu lezzetlerin evde hazırlanıp hazırlanamayacağını merak ettik. Ünlü şeflerin ve restoranların kapılarını çaldık. Tarifler derledik...
#GazetehaberleriGüllaç bir ramazan geleneği. Tıpkı pide gibi, tatlı bir telaş yaratıyor yemeğin küçük törenlere dönüştüğü bu ayda. Bu özel işçiliğin diğer zamanlarda da başka şekillerde yenebilmesini hayal ediyorum. Bu nedenle güllaçla pişirilen bir ana yemek tarifi veriyorum. Diğer tarifim de güllaçla vişneli ekmek tatlısını evlendiriyor
Baba tarafından Adanalı, anne tarafından da Alman olunca ortaya Ayşe Arman gibi damak zevki geniş biri çıkıyor. Arman şnitzele de Adana kebaba da bayılıyor, sokak dürümünü tablacıdan yemeyi seviyor. Yine de şık bir sofra olmazsa olmazı çünkü mutfakların yatak odası kadar önemli olduğuna inanıyor