Haliç’te Rixos Otel’in de yer aldığı Tersane İstanbul projesinin yüzde 65’ini tamamladıklarını söyleyen Rixos Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, “Alanda 27 tarihi yapı var. Depreme göre bazılarını çelik halatlarla astık. 750 milyon dolara biter diyorduk, 1.3 milyar doları aşacak gibi görünüyor” dedi.
#Tersane İstanbulBeyoğlu, tarihte ilklerin gerçekleştirildiği ilçe olarak ön plana çıkıyor. İlk belediye binası, ilk tersane, ilk banka ve ilk stat Beyoğlu'nda yer aldı. Beyoğlu'nda ilk tiyatro oyunu oynandı, ilk tramvay yola çıktı ve ilk futbol stadı burada yapıldı.
#BeyoğluAYEDAŞ ve BEDAŞ, vatandaşları elektrik kesintisi programı konusunda uyardı. Planlı kesinti programına göre, Avrupa ve Anadolu Yakası'ndaki birçok ilçede elektrik kesintisi yaşanacak. Peki, elektrik kesintileri hangi ilçelerde yaşanacak, hangi mahalleler kesintiden etkilenecek? Elektrikler ne zaman gelecek?
#Elektrikler Ne Zaman Gelecek?Askeri alanların şehir dışına taşınması tartışması üzerine konuşan TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Sekreteri Akif Burak Atlar, "İstanbul’un arazi mülkiyetinin yüzde 10’u askeri alanlara ait, dolayısıyla Milli Savunma Bakanlığı’nın kullanım hakkının olduğu ortaya çıkıyor. Bu alanlardan önemli bir kısmı, orman niteliğini koruyan, yapılaşmamış alanlar. Hektarlarca büyüklükte askeri alanlar olduğu gibi kent merkezinde bina ölçeğinde ya da daha küçük büyüklükte araziler de mevcut. Bu alanlar, yapılaşmamış olmaları ve bitki örtüsünü korumaları itibariyle İstanbul için ciddi önem arz eden araziler" diye konuştu.
#Askeri Arazi- Çanakkale Savaşları sırasında Erenköy Koyu'na döktüğü 26 mayınla savaşın seyrini değiştiren Nusret Mayın Gemisi'nin aslına sadık kalınarak inşa edilen ve müze gemi olarak kullanılan "TCG Nusret", her gün yüzlerce ziyaretçiyi ağırlıyor- Gemide, işitme engellilere Çanakkale Savaşları işaret diliyle anlatılıyor- Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü İşaret Dili Tercümanı Özbek:- "İşitme engelliler için yapılacak sunumu işaret diline çevirdik. Türkiye'de ilk kez askeri müzelerde yapılan bir çalışma bu"
FATİH Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethinden 2 yıl sonra kurulan ve Osmanlı’dan bu yana donanma ve sivil deniz taşımacılığının en önemli üretim alanlarından biri olan Haliç Tersanesi’nin Taşkızak Tersanesi kısmına, Kasımpaşa-Sütlüce Tüneli’ne beton sağlamak için kurulan santrali, Beyoğlu bölgesinden sorumlu olan İstanbul 2 numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu raportörü fark etti.
#Beton SantraliHALİÇ Dayanışması’nın "Halıçport" projesiyle ilgili düzenlediği toplantıda konuşan Gemi Mühendisleri Odası Eski Başkanı Tansel Timur "Bu proje Okmeydanı’nı denize bağlama projesi " dedi. Haliç Dayanışması üyesi Yrd. Doç. Dr. Gül Köksal ise "Burası canlı bir üretim alanı. Yerinde 6 asırlık üretimi ve potansiyeli paylaşmak, gelecek nesillere taşımak, istihdam olanağı yaratmak gibi olanakları var" diye konuştu.
#TersaneMİMARLAR Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, geçen ay ihale edilen İstanbul Haliç Yat Limanı ve Kompleksi (Haliç Port) ihalesinin yürütmesinin durdurularak iptal edilmesini istedi. Haliç tarihinin anlatıldığı, ihale yapılan alanın Endüstriyel Sit alanı olduğu ve İBB’ye 3. kişilere yapılmaması şartıyla devredildiğinin vurgulandığı başvuruda, "Kamu yararına ve hukuka açıkça aykırı" olduğu öne sürülen ihalenin iptali istendi.
İSTANBUL’un en gözde yerlerinden Haliç’e yapılacak olan Yat Limanı ve Kompleksi’nin proje ayrıntıları belli oldu. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım projenin İstanbul'un turizm potansiyeline katkı sağlayacağını söylerken Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhcu ise Haliç'in kültürel dokusunun ortadan kalkacağını savundu.
Başbakan Erdoğan, Garipçe'de 3. Köprü'nün temel atma töreninde konuştu. Başbakan'ın konuşmasına müteahhit firmayla yaptığı pazarlık damga vurdu. Başbakan, sahneye ''Köprücü de gelsin'' diyerek çağırdığı yetkiliden projenin 3 değil 2 yılda bitirilmesini istedi. Başbakan'ın yetkililer kürsüye gelirken ''Quickly quickly'' (Hızlı hızlı) diye seslenmesi törene katılanları gülümsetti.
İsrail’in Türkiye’den özür dilemesi Mavi Marmara gemisinin yolcularını tatmin etmedi. Yolcular adına yapılan ortak açıklamada “İsrailli askerler ve komutanlar adına açtığımız ceza davalarına devam edeceğiz. Abluka tamamen kalkmadan tazminat konusunun masaya yatırılmasına taraftar değiliz” denildi.
44 milyon dolara İstanbul Boğazı’ndan Haliç’e temiz ve oksijenli deniz suyu taşıyacak proje dün törenle hayata geçirildi. Başbakan Erdoğan, 1995’ten bu yana hayali olan projeyle ilgili, “Atalarımızın güzel bir sözü var. İman öyle bir şeydir ki tekeden bile süt çıkartır” yorumunu yaptı.