Müge Anlı'daki tandır cinayeti kan dondurdu. Kayseri'de 22 gün önce kayıplara karışan Mehmet Turhan (55) ve boşandıktan sonra birlikte yaşamaya devam ettiği eşi Firdevs Öztürk (52), tandıra gömülü halde bulundu. Peki, tandır nedir, ne için kullanılır?
#Tandır NedirÜlkemizin her bölgesinin mutfağında birbirinden nefis yemekler bulunuyor. Bu baş döndüren lezzetlerin hepsi yola çıkmak için ayrı birer neden… Biz de uzmanlarımıza ‘Hafta sonunda hem keşfedip hem de harika lezzetlerle tanışabileceğimiz adresler nereler?' diye sorduk. 10 şehirden birbirinden güzel önerilerde bulundular.
#RotaŞef Ali Geyik yeni çıkardığı ‘Geçmişe Övgü’ kitabında okurlarını kadim Mezopotamya’nın kuzeyinde bir lezzet turuna davet ediyor. Bu hafta biz de kitapla birlikte yola düşelim ve keledoştan zuzağa bölge sofralarını şenlendiren üstelik ta Evliya Çelebi’nin ‘Seyahatname’sinde bile geçip, günümüzde hâlâ pişirilip yenen yemekleri tanıyalım.
#HürriyetHicr suresi okunuşu ve anlamı Kur’an-ı Kerim okumak isteyen vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Mekke döneminde inen sure, 99 âyettir. Hicr suresi, adını 80. âyette geçen “Hicr” kelimesinden almıştır. Hicr, Medine’nin kuzeyinde vaktiyle Semûd kavminin yaşadığı bir yerin adıdır. İşte Hicr suresi Türkçe ve Arapça okunuşu, anlamı, tefsiri…
#HicrHûd suresi okunuşu, anlamı ve tefsiri Müslümanlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Mekke döneminde inen sure, 123 ayetten oluşmaktadır. Adını içinde söz konusu edilen Hûd peygamberden alan surede başlıca tevhit, peygamberlik, öldükten sonra dirilme ve ceza konuları ele alınmakta ve bunlar bazı peygamberlerin kıssalarıyla desteklenmektedir. İşte Hud suresi Türkçe ve Arapça okunuşu…
#HudBirbirinden güzel doğa harikaları ve eski tarihlerden beri birçok imparatorluğa ev sahipliği yapmış, tarihi yerleri gez gez bitmeyen Muş ve Bitlis’te 3 gün geçirdim. Birbirinden güzel yemeklerini tattım ve türkülerini öğrendim. Yolunuz düşerse bu iki şehre işte yapmanız gerekenler...
#MuşBahar Türkiye’nin dört bir yanında sofralara bereket getirdi. Ege’de yabani otlardan yapılan, nadir rastlanan yemekler mutfakları şenlendirirken, İç Anadolu’da meşhur keme mantarı kebaplara lezzet taşıyor. Güneydoğu Anadolu’da bahar çiçeklerinin rayihasını taşıyan koyun kaymağından özel tatlılar üretilirken, Akdeniz’in doğu ucunda sakız ağacının mutluluk veren filizlerinden salatalar, kavurmalar hazırlanıyor. Hürriyet Seyahat yazarı Mehmet Yaşin, Mutfak Dostları Derneği Başkanı Ahmet Örs, Mutfak Kültürü dergisinin kurucularından aşçı Musa Dağdeviren ve yemek araştırmacısı Nevin Halıcı dört bölgeden nadide bahar lezzetlerini anlattı.
Prof. Dr. Osman Müftüoğlu’nun son kitabına "Yaşasın Yemek" adını verdiğini öğrenince "Hoca yola geldi sonunda..." dedim kendi kendime.<br><br>Çok iyi hazırlanmış, okumak için ömür harcatmayan fakat karşılığında ömrünüze ömür katacak bir kitap olmuş.
30 Ağustos’ta öpüşen kadın fotoğrafı kullanmışız – Bu Şişli ilçesinde bir düztabanlık var ama... – en de büyüyünce fotoğraflarım dünya böyyüklerinin duvarlarını süsleyecek inşallah – Kemal Derviş’i İstanbul’da yeme taktiği – Engin Ardıç’ın Tuğrul Şavkay’a veda yazısından – İşçi Bulma Kurumu’na niye sövdünüz ki? – Ağrılı Şükran’ın hicran dolu mektubu – Okuma engellilerin dergisi vs...