Merkez üssü Kahramanmaraş olan çifte depremin ardından deprem bölgesinde gönüllü aşçılarıyla toplam 40 mutfak kuran Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED), 643 gönüllü aşçıyla birlikte bölgenin yemek ihtiyacına katkı sunuyor. Ankara’dan 48 kişiden oluşan mutfak ekibinin deprem bölgesine gittiğini söyleyen TAFED Başkanı Zeki Açıköz, “Birlik ve beraberlik içerisinde bu zor günleri de atlatacağız” diyor.
#Türkiye Aşçılar FederasyonuBelki bir 10 yıl kadar önce bize çok yabancı olan avokado, artık mutfağımızdan eksik etmediğimiz malzemelerden. Güney’de Alanya ülkemizdeki ihtiyacın neredeyse tamamını karşılıyor, üstelik yetiştirdiği avokadolar coğrafi işaret tescilli. Yerli avokadonun hikâyesini yerinde dinledik, nefis tarifler öğrendik.
#AvakadoÇubuk, bu yıl 15’incisi düzenlenecek olan Uluslararası Çubuk Kültür ve Turşu Festivali için gün sayıyor. 8-11 Eylül tarihlerinde ‘Gastronomi’ temasıyla yapılacak olan festival öncesi turşular kuruldu. Belediye Başkanı Baki Demirbaş, “İnşallah ilçemizi başkent Ankara’nın gastronomi merkezi yapacağız” dedi.
#Uluslararası Çubuk Turşu Ve Kültür FestivaliGaziantep ve Antakya’dan sonra UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na üçüncü şehir olarak dahil edilen Afyon pek çok kişiyi şaşırttı. Çünkü Afyon’u kısa molalarda yenen kaymaklı ekmek kadayıfı ve sucuktan ibaret zannedenlerin sayısı bir hayli fazla... Oysa hem Egeli hem İç Anadolulu Afyon, mutfağında her iki bölgenin de bereketini ve inceliklerini eritmeyi başarmış bir şehir.
#Ebru ErkeTarihi Çarşyı ve Hanlar Bölgesi’ni ortaya çıkarmak için uygulanacak projeyle ilgili yarışma sonuçlandı. Proje kapsamında birinci seçilen çalışmada Heykel ‘in trafiğe kapatıldığı görülüyor. Ancak yarışma jürisinin birinci olan projenin mimarlarına, revize önerisinde bulunabilecekleri konuşuluyor. Konu çok hassas, zira Bursa’nın en yoğun caddesinin trafiğinin böyle bir durumda ne olacağı hangi alternatiflere yönlendirileceği merak konusu. Burada Cumhuriyet Caddesi’ni pratiğini de unutmamak gerekiyor.
#BursaOğlunun doğum gününde yaptığı pastadan ilham alan Tuba Geçkil, artık dünyaca tanınan bir pasta şefi; Geçkil’in terlikten saksıya, fırçadan sabuna kadar gerçek nesnelere benzeyen pastaları sosyal medyada tıklama rekoru kırıyor. Aynı zamanda Türkiye Aşçılar Federasyonu Milli Takım Şefi de olan Tuba Geçkil, “Pastalarım viral oldu. Büyük gurur” diyor.
#PastaTürkiye Aşçılar Federasyonu Başkan Yardımcısı Yılmaz Seçim "Şu anki evde kalma döneminde gerek uygulama gerekse teorik olarak kendisini yetiştiren aşçılarımız sezonun açılmasıyla Türk mutfağını yeniden dünyaya tanıtacak. Bu yüzden tüm aşçılarımız dört gözle sezonun açılmasını bekliyor. Hepsi tamamen turizm sezonuna hazır" dedi.
#TürkiyeAnkara turizminin konuşulduğu toplantıda direkt uçuş konusuna değinen ATO Başkanvekili ve Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, “Uçuş saatlerinin gündüz saatlerine çekilmesi konusunda hep bir ağızdan tepki göstermeliyiz” dedi. TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya da Ankara’nın sağlık ve kongre turizmi açısından avantajına dikkat çekti.
#Haşim KILIÇAnkara Ticaret Odası’nın (ATO) ev sahipliğinde, Anadolu’nun yöresel ve geleneksel ürünlerinin tanıtımı amacıyla gerçekleştirilen 2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’nin son gününde ‘Coğrafi İşaretlerin Gastronomi ve Yerel Turizmin Gelişmesindeki Etkisi’ başlıklı oturum düzenlendi.
#Coğrafi İşaretlerin Gastronomi Ve Yerel Turizmin Gelişmesindeki EtkisiTürkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Başkanı Zeki Açıköz, turistik tesislerde "İtalyan, Meksika, Fransız mutfağı" değil, Türk mutfağının sunulması, bunun da "kebap, döner veya pide"den ibaret olmaması gerektiğini belirterek, "TAFED olarak yaylalara, köylere, ustalarımızı gönderip annelerimizden, ninelerimizden dönemlerinin yemeklerinin tariflerini alıp turistik yerlerde sunabilmek için çalışma başlattık" dedi.
#Türk Mutfağı