Şekerleme ve atıştırmalık ürün markalarının anavatanı Avrupa’da şirketler el değiştiriyor. İHBİR Başkanı Kazım Taycı, Türk şirketlerinin de bu süreçte aktif alıcı konumunda olduklarını belirtti. Taycı, “Halen dört firma ile masadayız. İçlerinde büyük markalar da var. Bu yılın sonuna kadar tamamlanacak işler bunlar” dedi. Taycı, 200 milyon dolarlık satın alma olacağının altını çizdi.
#AvrupaAbla, bizim kültürümüzde anne yarısıdır. Bu nedenle de abla kavramı bizim için anne yarısı olarak her zaman görülür. Annemizin bize gösterdiği ilgiyi şefkati bir tek ablamızdan da aynı şekilde görebiliriz. Bazen de annemize anlatamayacağımız bazı olayları ilk olarak ablamızla paylaşırız. En güzel, komik ve İngilizce ablayı rehbere kaydetme isimleri nelerdir sizler için derledik.
İHBİR Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Okutur, "İHBİR’in, 2021 yılı ocak-temmuz dönemini kapsayan ilk 7 aylık süreçteki ihracatı yüzde 16,97 artışla 1 milyar 289 milyon dolar olarak gerçekleşti." dedi.
#İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar Ve Mamulleri İhracatçıları BirliğiHayali tıp okumakmış ama babasıyla geçirdiği trafik kazası hayatının en önemli dönüm noktası olmuş... Babası ve köpeğini kaybeden Çağrı Parlak, resme olan merakıyla üniversite tercihini bu yönde kullanmış. 1999’da Amerika’ya taşınmış. Burada önce güzel sanatlar, ardından aşçılık üzerine eğitim almış. “Yaşama yetişmek için birkaç farklı işi aynı zamanda yapmanız gerekebilir. Mutfağın yanı sıra çanta ve giysi tasarımları da yapmaya başladım” diyen Parlak, daha sonra Türkiye’ye dönmüş. 2015’te ise kendini Bodrum’da bulmuş. Bugün üç markaya hayat veren Çağrı Parlak, MOS-Museum Of Sweets ile pasta ve turtalar üretiyor. MOS Naturel’de kurutulmuş sebzeden bakliyata geniş bir ürün grubuyla tüketiciyle buluşuyor. Coco Purl’da ise çanta ve giysi tasarlıyor.
#İzmirŞekerli Mamuller Tanıtım Grubu ve Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (Ur-Ge) projesi kapsamında İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği bünyesindeki şekerli mamuller ihracatçıları, Meksika ve Latin Amerika başta olmak üzere tüm Amerika kıtasının artan şeker talebinden aldığı payı arttırabilmek için Expo Antad Fuarı’na katıldı.
#Türk ŞekeriDünyanın en eski çikolata markalarından biri olan Godiva’da, bağımsız mağazalarla lüks konseptinde izlenen satış stratejisi değişiyor. Pladis Bölge CEO’su Mehmet Tütüncü, “Ülker ve McVitie’s kendi kategorilerinde lider iki marka. Godiva’nın marka lisans anlaşmasıyla üreteceğimiz ürünler de önümüzdeki dönemde market raflarında yerini alacak. Böylece, her lokasyonda, herkes için ve her fiyat aralığında ürünü tüketicimizle buluşturmuş olacağız” dedi.
#Godiva Double GanacheYeni Zelanda'nın Güney Adası'nda tanınmış bir markanın erkek cinsel organı şeklinde çocuklara yönelik yumuşak şeker üretmesi ebeveynleri isyan ettirdi. Gelen şikâyetler üzerine şekerler piyasadan toplatıldı. Şekerin yetişkin ürünleri satan dükkanlar yerine marketlerde satılması büyük tepki çekti.
#Yeni ZelandaISTANBUL - Turkish cuisine is one of the richest cuisines in the world. It owes this to the large geography of the Ottoman Empire and the different ethnic identities within it. Also, we live in a very lucky climate with four seasons and many delicious ingredients. Given all of this, there is so much to do and to improve.
İZMİR - The biggest city in the Aegean Region, İzmir plants gumwoods in areas such as Çeşme, Urla and Karaburun, hoping to ensure a profitable business. About 17,000 gumwoods on 67 hectares are planted with plans to obtain gum. The plant begins to secrete gum in five years
FETHİYE - In a Fethiye beauty salon window, I saw an advertisement suggesting customers celebrate International Women’s Day, or IWD, by getting a manicure and a new hairdo. I received messages from my bank wishing me "Happy Women’s Day." And then there were the ads on TV Ğ "Buy a diamond for your darling on World Women’s Day!" I was confused. This wasn’t my idea of what this globally recognized day was supposed to be about, but perhaps I was mistaken and times had changed.
ISTANBUL - The Justice and Development Party government in a new move gives a green light to an exiled Kurdish musician Şivan Perwer, while also attempting to bring the remains of another exiled Kurdish musician Ahmet Kaya to Turkey, who died in France. Perwer welcomed the government’s move, saying he will support peace initiatives
ISTANBUL - Chef and restaurant entrepreneur Elif Yalın has added another gem to her attractive cafs, this time in Tepebaşı’s NuPera. Known most popularly for Mangerie in Bebek, Yalın has gone on to establish a new location with Delicatessen Restaurant in Istinye Park and recently inside NuPera, where Lokanta used to be.