İZMİR Ticaret Borsası’ndaki basın danışmanlığından beri tanırım: Son 2 yılda, Tire Süt Kooperatifi’nin anlatıldığı “Mustafa Kemal’in Çiftçileriyiz” ve İzmir’in en uzun süreli belediye başkanı Aziz Kocaoğlu’nun özgeçmişinin yer aldığı “Aziz” adlı kitapları yazan Gazeteci Reşat Yörük... İki yeni kitabı var, Varyant Yayıncılık’tan. Kooperatifçiliğin önemli ismi Selçuk Bilgi’yi anlattığı, “Bir hayalin peşinden: SELÇUK BEY” ve mizah dolu anıların yer aldığı “Satıyoruum, saaattım!”
#1Ağızda dağılan Erzincan tulumu, Türk kahvaltısının olmazsa olmazı ezine, yağı alınmış taze sütten üretilen, coğrafi işaretli peynirlerimizden civil ve daha niceleri... Peynirlerimiz, ülkemizin sahip olduğu kültürel belleğin bir parçası ve korunmaları gerekiyor.
#PeynirGAZİEMİR’de, “İzmir’in Çernobil’i” diye adlandırılan, çevre kirliliği nedeniyle çalışması durdurulan, herkesin içtenlikle istemesine karşın, nükleer atık sorunu bir türlü çözülemeyen eski kurşun fabrikası alanı tehlike saçmayı sürdürüyor. Son olarak AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, alanı inceledi, ağır metal kirliliği nedeniyle firmaya 2013’te 5 milyon 79 bin 900 lira ceza kesildiğini, çalışmalar ve mahkeme süreçleriyle bugüne gelindiğini söyledi. Nasır, Nükleer Düzenleme Kurumu’nun geçen 26 Mart’taki yazısıyla ilgili firmanın eksiklikleri tamamlamadığını bildirdiğini anımsattı:
#İzmirREŞAT Yörük ile birlikte yıllarca aynı kurumlarda gazetecilik yaptık. O sonra masanın öteki tarafına geçti; birçok kurumun basın danışmanlığını üstlendi. En son İzmir Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanlığı görevini yaptı. Aziz Kocaoğlu’yla birlikte çalıştı.
#İzmirCOVID-19 hayatımıza girdiğinden beri yediklerimizin sağlıklı olmasına daha çok özen gösteriyoruz. Neyse ki Türkiye’nin birçok şehrinde üreticiyle tüketiciyi buluşturan gıda kooperatifleri var. 21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü vesilesiyle jürimize, “Hangilerine sipariş verebiliriz?” diye sorduk; meyve-sebzeden süte kadar farklı seçenekleri derledik.
#GazetehaberleriBir toplumda hem çiftçinin hem de toplumun rahat edebilmesi için tarım alanında yapılan çalışmalar oldukça önemlidir. Bu alanda çalışmalar yürütecek personelin yetiştirilmesi de bir o kadar önemlidir. İşte Tarımsal Genetik Mühendisliği bölümü de bu alanda çalışacak personelleri yetiştirir. Peki, Tarımsal Genetik Mühendisliği bölümü nedir? İşte Tarımsal Genetik Mühendisliği bölümü hakkında tüm bilinmesi gerekenler.
#Tarımsal Genetik Mühendisliği Bölümü Nedir?DÜNYADA yılda 30 bin fuar yapılıyor. Ama Uluslararası Fuarlar Birliği’nin (UFI) dünyada onay verdiği fuar sayısı 621. İzmir Mermer Fuarı-MARBLE bunlardan biri. Geçen hafta itibariyle Singapur’dan ABD’ye UFI üyesi fuarlardan 325’i koronavirüs salgını nedeniyle iptal edildi veya ileri bir tarihe ertelendi.
#İzmirBirleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından en iyi kırsal kalkınma modeli ödülünü alan Tire Süt Kooperatifi ortakları, çocuklarının aile mesleklerini devam ettirmesini istiyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sosyoloji Bölümü tarafından “Tire Süt Kooperatifi Üzerine Sosyolojik bir Araştırma” başlıklı saha çalışması yapıldı. Çalışmada, üreticilerin yüzde 43,2’si çocuklarının mesleklerini sürdürmesini istediğini belirtti.
#Çiftçi