Madem sonbahar geldi, son bir deniz tatili için yola çıkmanın tam vakti. Yıllar önce sadece Güney Ege ile sınırlı bir mevsimsel dönüşümken artık tüm Ege ve Akdeniz’de ‘sarı yaz’ yaşanıyor. Şimdilik küresel ısınmanın tek iyi tarafı bu olsa gerek. Bu fırsatı kullanıp yüksek sezonu bitiren deniz kenarı otellerinde hem daha uygun fiyatlı hem de sessiz ve sakin tatil yapmanın tam sırası. Yaz boyunca en güzel sahillerimizi gezdim ve deneyimlediğim otellerden sizin için güzel bir liste hazırladım. Kimi butik, kimi tatil köyü ama ortak noktaları beni etkilemiş olmaları.
#Tatilİklim değişikliğinin en büyük belirtilerinden biri olan sıcaklık artışlarından bunalmış olsak da hafta sonlarıyla birleşen, yarın başlayan Kurban Bayramı ister seyahate çıkalım ister evde olalım hepimizin içini ferahlatıyor. Mutlu ve huzurlu bir bayram olsun.
#İncili Gastronomi RehberiKahve Zirvesi 2023’ün programı açıklandı. Dragon Restaurant kısa bir süreliğine Susona Bodrum’da. Hilton İstanbul Bomonti’de her hafta başka bir sokak lezzeti, BigChefs’in sürdürülebilir enerji için başlattığı yeni projesiyle yeme-içme dünyasından son haberler burada.
#GİZEM DİNÇBAŞYaz tatili demek Ege ve Akdeniz demek. Konaklamayı, gezilecek yerleri hallettiniz... Bir de gezerken ağız tadınıza göre keşifler yapmak istemez misiniz? Yüksek mutfak arayanlara da yol kenarında hızla ne yerim diyenlere de 6 başlıkta öneriler hazırladım; aralarında geçerken tadına bakılacak yöresel otlarla yapılmış Bodrum böreği de var, aslan balığı ceviche de…
#SeyahatÇok klasik bir giriş olacak ama gerçekten çok özel topraklarda yaşıyoruz. Doğasıyla, tarihiyle, kaynaklarıyla tıpkı bir hazine sandığı gibi Anadolu. Her köşesi eşsiz, her bölgesi ilgiyi hak ediyor. Geçen ay Akdeniz’den başladığımız rotamıza bu ay Ege’nin kuzeyine doğru ilerleyerek devam edelim. Muğla’nın ve İzmir’in doğal güzelliklerini keşfedelim. Ülkemizin en güzel sahillerini ve tatil duraklarını listeleyelim.
#Saffet Emre TonguçÜlkemizin en gözde tatil beldesi Bodrum, bu mevsimde birçok ünlü şefi ağırlayarak ziyaretçilerine deniz, kum ve güneş kadar gastronomik bir deneyim de vaat ediyor. Londra’nın sevilen mekânlarından The Counter’ın şefi Kemal Demirasal’ın bu yaz Bodrum’a gelmesi en heyecan verici şeylerden biri... Loft Elia’nın mutfağına giren ürünleri bir çiftlikte özel olarak ürettiren şef Deniz Aşan’dan her cumartesi ‘atıksız sofralar’ kurulan Barbaros Farm’a, zeytinyağlı kalburabastısıyla ünlü Kısmet’ten şef Mehmet Yalçınkaya’nın yeni restoranı Denizden’e beldede mutlaka gidilmesi gereken yeme-içme mekânlarına bakalım.
#Ebru ErkeGüneşle kucaklaşma mevsimi geldi. Haziranın son haftasında 9 günlük Kurban Bayramı tatilimiz var. Yıllık iznini bayramla birleştirmek, denize koşmak için gün sayanlar, kumsalınızı nasıl alırsınız? İpeksi kum, çakılla karışık iri taneli; çöl gibi sarı ya da bembeyaz... Jürimize en iyi deniz kenarı otelleri sorduk, en yüksek puanları alanları sıraladık.
#SeyahatYaz denince akla şüphesiz deniz, kum, güneş üçlüsü geliyor. Bir de buna iyi hizmet, lezzetli yemekler ve eğlenceli partiler eklenince unutulmaz bir yaz tatili kaçınılmaz oluyor. Bodrum’da sezon açıldı, plajlarda müziğin sesi yükselmeye başladı. Biz de jürimize tatil beldesinin en güzel plajlarını sorduk. Listede yeni açılan mekânlar da var, klasikler de, çocuklu aileler için uygun olanlar da…
#SeyahatBodrum, tatilciler kadar lezzet peşinde koşanların da çekim merkezi. Birçok ünlü şefin, şöhretli restoranın yaz adresi olan ilçe, ruhuna uygun olarak Ege lezzetlerinden başlayıp Asya mutfağına uzanan geniş bir lezzet yelpazesi sunuyor. Her yıl yenilenen mutfaklardaki son gelişmeleri, sezonun favori mekân ve yemeklerini listenize not edin.
#GastronomiBodrum’u birçok tatil merkezinden farklı kılan bir özelliği var. O da her köşesinin farklı bir karaktere sahip olması ve her yaşa, her zevke uygun olanaklar sunması. Bodrum’daki tatilden mutlu dönmeniz bu nedenle büyük ölçüde beklentilerinize uygun bir noktada konaklamaktan geçiyor. Çok fazla alternatif arasında konaklayacağınız yeri daha kolay bulmanız için bu hafta size geniş beklentilere yanıt veren bir liste sunacağım. Eminim ki içlerinden biri gönlünüzü fethedecek.
#BodrumGeçen hafta sonu uluslararası gastronomi derneği ‘Chaîne des Rôtisseurs’un Bodrum’da ilk kez bir yemeği düzenlendi. Hilton’un lüks koleksiyon markası LXR Hotels & Resorts’un dünyadaki dördüncü oteli Susona Bodrum’un restoranlarından Malva’da gerçekleşen yemeğe derneğin Türkiye Başkanı Yves Léon başta olmak üzere yurt içinden ve dışından 60’ya yakın üyesi katılmıştı.
#Müge AkgünBu hafta sizi tek bir yere davet etmeyeceğim. Malum, önümüz Şeker Bayramı. Birkaç günlük bir tatil için, hâlâ plan yapmayanlara ‘Butik Oteller Türkiye’ kitabımı yazarken bizzat deneyimlediğim otelleri anlatacağım ve uzun bir rota çizeceğim. İstanbul çevresinden başlayıp Akdeniz’e kadar yol alacağız.
#Hürriyet