Paylaş
Servisten sunuma, yemeklerin yaratıcılığından lezzetine her açıdan başarılı bu özel yemeğin Bodrum’da yapılmasının ardındaki isim; Hilton Türkiye Bölge ve Avrupa, Ortadoğu Afrika Odaklı Servis Veren Oteller Satış Direktörü ve aynı zamanda geçen yıl otelin genel müdürlüğünü görevini yürüten Funda Eratıcı.
Chaîne des Rôtisseurs’un Yönetim Kurulu’nu ikna etmek, araya pandemi de girdiği için menülerin hazırlanması, yemeklerin tadımı, servis provaları hiç kolay olmamış. Ama sonuçta ortaya baştan sona zincirin aksamadığı muhteşem bir yemek çıkmıştı.
Bu sadece benim değil tüm konukların ortak görüşüydü diyebilirim.
Başta Genel Müdür Kemal Bayık, ‘executive chef’ Gökhan Sınmaz, Yiyecek İçecek Müdürü Eylül Candan olmak üzere tüm mutfak ve servis ekibi gecenin sonunda ayakta alkışlandı.
Konseptini deneyimli işletmeci Kaya Demirer’in kurguladığı Malva’da kullanılan malzemelerin büyük bir bölümü Bodrum Yarımadası’ndaki ve Ege’deki yerel üreticilerden temin ediliyor.
Menüdeki yemeklerde kullanılan misket limonu, deniz levreği, çintar mantarı, yabani nane narpuz, peksimet, Aslan balığı, Bargilya karidesi ve Gölhisar enginarı bu anlayışın ürünleriydi. Bu tarz derneklerin kuruluş amacına uygun organizasyonların gastronomi kültürüne ve restoranların mutfaktan servis ve sunuma gelişmesine, deneyim ve disiplin kazanmasına katkısı büyük...
Beyoğlu Kültür Yolu Festivali
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ilkini geçen yıl hayata geçirdiği Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’ne bu kez İstanbul’un yeni cazibe merkezi buluşma noktalarından Galataport ev sahipliği yapıyor. 28 Mayıs-12 Haziran tarihleri arasında iki hafta boyunca Paket Postanesi ve Saat Kulesi Meydanı’nda farklı etkinlikler düzenleniyor.
110 yıllık geçmişiyle tam bir kültür mirası olan Paket Postanesi’ne çok yakışacağını düşündüğüm iki etkinlikten biri dört yıl önce aramızdan ayrılan fotoğraf ustası Ara Güler’in ‘Kıyının Hafızası’ sergisi, diğeri de tarihi yarımada manzaralı rıhtımında gerçekleşecek olan ülkemizin çok kültürlü mutfak geleneğinden örneklere yer verilecek olan Gastronomi Festivali.
‘United Cuisines’ başlıklı festivalde geçmişten bugüne Türkiye mozaiğinin ayrılmaz parçası olan Rum, Musevi, Ermeni ve Suryani mutfaklarından hikayeleriyle birlikte örnekler de sunulacak.
Bu projenin organizasyonunu Tamar Ash ve Engin Aymete’nin ‘sofralar en güzel kültür taşıyıcısıdır’ anlayışıyla hayata geçirdiği ‘Sofralar Dile Gelse’ oluşumu üstleniyor.
Küçük mutluluklar
Otelin yeni Genel Müdürü Kemal Bayık ile sohbet etme fırsatı da bulduk. Turizm sektöründe 25 yıllık bir deneyime sahip Bayık, Türkiye’de ve yurt dışında dünyaca ünlü lüks otellerde satış ve pazarlama direktörlüğü yaptıktan sonra kariyerinde yeni bir sayfa açarak Genel Müdürlük görevine geçiş yapmış. Mart ayından bu yana da Susona Bodrum’da.
Gelir gelmez de bir dizi yeniliğe imza atmış. Yerel üreticiye destek anlamında odalara karşılama ikramı yerel şaraplar koymaya başlamışlar.
Benim en hoşuma giden yenilik ise ‘Dört Ayaklı Dostlarımız İçin’ diyerek kedi ve köpekleri misafir etme koşulları yaratmaları oldu. Odaların içinde bir metre yüksekliğinde içinde küçük yatağı, mama ve su kabı olan bir oyun çadırı kurmuşlar.
Turizm ve yeme-içme sektöründe insan kalitesi çok değerli. İster bir otel ister bir restoran olsun, lüksü, konforu, yemeklerinin başarısı kadar sunulan hizmet de önemli. Güler yüzü ve servisiyle sarıp sarmalayan ekibi kolay unutmuyorsunuz.
Açık ateşin başında
Türkiye’nin önde gelen şeflerinden Yılmaz Öztürk kurucu şefliğini üstlendiği Mürver ve Loft Elia’dan ayrıldıktan sonra yeni bir yolculuğa çıktı. Şimdi farklı mekanlarda ülkemizde öncüsü olduğu ‘Açık Ateş’ konseptli pop-up yemekler düzenliyor.
Yılmaz şef bu kez son 20 yıldır açık havada, odun ateşinde pişirdiği etler, taze sebze ve meyvelerle Latin Amerika ve dünyanın farklı ülkelerinde sofralar kuran Uruguaylı şef Diego Perez Sosa ile bir araya geliyor.
Alaçatı’da farklı tarzıyla öne çıkan Kürkçü Dükkanı’nda birlikte çok özel bir yemek deneyimine imza atacaklar.
Vaktiniz varsa ya da yakınlardaysanız 21-22-23 Haziran’da sadece 3 akşam Kürkçü Dükkanı’nın bahçesinde gerçekleşecek yaz sebzeleri, meyveler, et ürünleri ve deniz mahsullerinden oluşan bir menünün sunulacağı bu gastronomi şölenini kaçırmayın derim. Yılmaz Öztürk, ‘Açık Ateş’ etkinliklerine yaz boyunca devam edecekmiş...
Bursa’nın ilk gastronomi festivali
Gastronomi festivalleri de yavaş yavaş ülke geneline yayılıyor. Gerçekten de kenti ekonomisinden turizmine anlatmanın, tanıtmanın yolu büyük ölçüde ürünlerinden ve yemeklerinden geçiyor.
Gastronomi Festivali olan kentler arasına Bursa da katıldı. 6 Haziran’da Bursa’da ilk kez bir gastronomi festivali düzenleniyor. Güçlü bir program ve yapıyla yola çıkan, Botanik Park’ta gerçekleşecek Bursa GastroFest’in workshop yapacak konuk şefleri arasında Maksut Aşkar, Melih Demirel, Mevlut Özkaya gibi isimler var.
Saffet Emre Tonguç, Nevin Halıcı, Ahmet Uhri, Özge Samancı, Oğuzhan İskenderoğlu ile Bursalı iş insanları İbrahim Burkay, Sencer Solakoğlu, Ömer Kızıl ve Senih Yazgan da konuşmacılar arasında. Umarım Bursa GastroFest uzun yıllar yoluna devam eder.
Paylaş