Semicenk bu hafta Bostancı Gösteri Merkezi’nde konser verecek. Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, keman virtüözü Midori’yle Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde olacak. Ömer Koç’un koleksiyonundaki 600’ün üzerinde eser ‘Farz Et ki Sen Yoksun’ sergisi kapsamında Arter’de yoğun ilgi görüyor.
#KonserJaponya Büyükelçiliği tarafından, Japonya ve Türkiye arasındaki kültürel etkileşimi daha da geliştirmek amacıyla çevrim içi olarak düzenlenecek olan ‘Japonya Festivali 2020’, bugün başlıyor. Yaklaşık bir ay sürecek olan festival kapsamında film gösterimleri, yemek atölyeleri, konserler ve söyleşiler düzenlenecek.
#JAPONJaponya denince dünyanın aklına ilk gelen şeylerden biri suşidir. Birçok farklı çeşidi olan suşiyi ülkemizde çok iyi yapan birçok restoran mevcut. Ancak dilerseniz gerekli malzemeleri toparlayıp suşinizi evde de yapabilirsiniz. Sizin için ev yapımı suşinin malzemelerini ve yapılış aşamalarını aşağıda sıraladık. Afiyet olsun…
#EvdehayatJaponların çokca tükettiği besin kaynaklarından birisi olan suşi, ülkemizde sadece bazı restoranlarda tüketilebilmektedir. Ancak evde de suşi yapmak mümkündür. Evde suşi tarifi için belirli malzemelerin bulunması yeterli olmaktadır. İşte, evde kolay suşi yapımı için tarif bilgileri ve malzeme listesi
#Evde Suşi TarifiEskiden gelin adayları hamama götürülür, bir kusuru varsa orada görülürmüş. Ben de atölyeye yamak alırken pirinç pilavı yaptırma niyetindeyim. İnanın mutfağın hamam testi bu. Pirinci ele alma şekli, yıkarken tane ziyan edip etmediği, kavururken pirinçlere davranışı, karıştırdığı kaşık, su eklerkenki rahatlığı, tuzunu ayarlayabilmesi, pirinç çeşitlerini tanıması, tane taneliği ve son olarak da bir kaşıkta yarattığı tat...
Arkestra’nın şef sahibi Cenk Debensason restoranın girişindeki alanı kapatıp keyfine göre bir şık bistro açtı. Gelenler çoğunlukla arkadaş grupları. Özel partiler düzenleyenler de çok oluyormuş. Yemeklerin de çoğu ortaya söylemelik, paylaşımlık tabaklar.
#ArkestraBu hafta Melike Şahin ve Mabel Matiz, Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda hayranlarıyla buluşacak. Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nun yeni sezonu piyanist Emre Şen konseriyle başlıyor. Devam eden Art Weeks İstanbul’a sanatseverlerin ilgisi yoğun. Tiyatro tutkunları DasDas yapımı ‘Ayna’yı kaçırmasın.
#Uygar TaylanJapon mutfağı Türkiye’de de yükselişte. Peki 85 milyon içinde yanlış kesilmiş bir saşimiyi sorgulayabilecek, pirinci kötü olan bir suşiyi geri gönderebilecek, çubukların birbirinden masanın altında ayrılacağını, suşiye soya sos içinde banyo yaptırılmayacağını bilen kaç kişi var?
#Sinan Damgacıoğlu1777’de kurulan, Türkiye’nin en eski markası Ali Muhiddin Hacı Bekir’in akide renkleriyle İstiklal Caddesi ruhu buluştu ve bir İstanbul şekerlemecisi doğdu. Evrensel marka olmanın tüm gerekliliklerini yerine getiren Beyoğlu’ndaki şık mağazada logolu porselen takımlardan tasarım lokum kutularına bambaşka bir boyuta taşınan vizyona hayran kaldım.
#Akide ŞekeriBu hafta Emir Taha, JJ Pub Kanyon’da; Zeynep Bastık İzmir, Hilltown Carnival Venue’de sahneye çıkacak. İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin sahnelediği ‘II. Mehmet Operası’ 24-28 Şubat tarihlerinde AKM’de seyirciyle buluşacak. Dünyaca ünlü İsveçli elektronik ikilisi Adriatique 2 Mart’ta Volkswagen Arena’da sahneye çıkacak.
#MuzikBu hafta Nazan Öncel, IF Performance Hall Beşiktaş’ta; Büyük Ev Ablukada, DasDas’ta müzikseverlerle buluşacak. DasDas ayrıca David Bowie hayranlarına özel ‘+1Sunar: We Can Be Heroes: Bir David Bowie Gecesi’ etkinliğine ev sahipliği yapıyor. Devrim Erbil ve Erol Evgin ‘Yan Yana’ isimli sergide bir araya geliyor. Emin Alper’in yönettiği tiyatro oyunu ‘Öteki’yse Zorlu PSM’de.
#AjandaAsya mutfağına özgü dünyaca ünlü lezzet sushi (suşi), artık ülkemizde de yaygın tercih edilen yemekler arasında yer alıyor. MasterChef suşi tarifi izleyiciler tarafından yeniden gündeme getirildi. Peki, suşi nasıl yapılır? İşte, ev yapımı suşi tarifi ve malzemeleri...
#SushiTarih Vakfı yemek seminerleri düzenliyor. Romu Ristorante Ataköy’de; Ferida, Şaşkınbakkal’da açıldı. Sur Balık’ın menüsüne zerdeçallı-ballı balık, avokadolu karides gibi tatlar eklendi. Folks’un 1’inci yaş günü kutlaması ve Pizza Il Forno’nun Anneler Günü kampanyasıyla yeme-içme dünyasından haberler burada
#SuşiNarımor Butik Otel’in restoran şefi Atilla Heilbron, modern Türk yemeklerini yerel malzemelerle hazırlıyor. Hamur yerine ayva jölesi kullanarak yaptığı ravioli benzeri cevizli kereviz, kereviz çıtırlarıyla bir başyapıt. Dana kontrfile 2 gün tuza yatırılıp 1 gün kurutulmuş, baharatlı bir yağdan geçirilip pastırma gibi ince ince kesilmiş; mısır püresi, patlamış mısır, jalapeno turşusu gibi kullandığı diğer tüm malzemelerle bütünlük içinde...
#Atilla Heilbron