Susam yağının saça, cilde olan faydalarının yanında içerek de fayda sağlayabiliyor. Unutkanlıktan yorgunluğa kadar pek çok şeye iyi gelen susam yağı, aynı zamanda radyasyonun zararlı etkisini de en aza indiriyor. Teknoloji çağında olduğumuz şu dönemde susam yağının etkilerine hepimizin ihtiyacı vardır diyor ve susam yağı nedir, neye iyi gelir sorularının yanıtlarını bulabileceğiniz haberimize geçiyoruz. İşte, susam yağının faydaları…
#Susam YağıSusam yağı, vücuda sağladığı pek çok faydasıyla bilinen bir yağ türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu sebeple pek çok insanın hakkında en fazla araştırma yaptığı ve sorular sorduğu sağlıklı yağ türleri arasında bulunmaktadır. Sizin için Susam yağı nedir, nasıl yapılır ve neye iyi gelir? Susam yağı faydaları ve kullanımı konularını derledik.
#Susam Yağı NedirTahin, protein, vitamin ve antioksidanlar yönünden oldukça zengin bir besin. Özellikle kış aylarında hastalıklara karşı koruyucu ve bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi nedeniyle uzmanlar tarafından bol bol tüketmemiz tavsiye ediliyor. Peki sağlık için tükettiğimiz bu tahinlerdeki hileyi nasıl anlayacağız? Renginden ve kokusundan gerçek olduğu ayırt edilir mi? Yerli susam ile Çin susamının farkı nedir? Tahin alırken hangi kriterlere dikkat edelim? %100 susamdan üretilen tahin nasıl olmalı ve fiyatı ortalama ne olmalı?
#TahinSaf tahin sadece susamdan üretilir ve içinde susamdan başka hiçbir şeyin olmaması gerekir ancak piyasada içine susam haricinde ne ararsan katılmış tahinler satılıyor. Öğütülmüş bulgur, tavuk yemi, soya ve soya yağı, yer fıstığı ve ayçiçek yağı… Hepsi var ama tahinin hammaddesi susam yok. Bazıları da gözümüzün önünde değirmende çekilerek sıcak sıcak satılıyor ama içinde yerli susam mı var, Çin susamı mı, hatta içinde susam var mı bilmiyoruz. Peki tahinin hileli olup olmadığını nasıl anlayacağız?
#TahinSevgili lezzetsever dostlarım... Bahar ayları ılık ılık kendini hissettirmeye, yaz sıcaklığı ise baharın yerini almaya hazırlanırken, tezgahlar da yazın ferahlığını sofralara taşıyan sebzelerle süsleniyor. Bunların başında da tabii ki semizotu geliyor. Körpe yapraklarıyla sağlığı ve lezzeti çağrıştıran bu sebze, çorbasının yanı sıra pirinçli, pirinçsiz, bulgurlu ya da yeşil mercimekli gibi çeşitlerle yemek haline getirilebiliyor. Hatta yeşil elma ya da domates ile buluşturulduğunda, ortaya enfes salatalar dahi çıkarılabiliyor. Fakat ben bu hafta, yine tüm klasiklerin dışına çıktım ve semizotunu, hardal tohumu, patates, patlıcan, havuç ve renkli biberlerle mayhoş tadını desteklediğim bir tarif oluşturdum.
#SemizotuGıda takviyesi kullananan, sağlığa faydalı olduğunu düşünen milyonlarca insan var. 'Süper haplar' olarak piyasada olanbu takviyeler, gerçekten iddia ettikleri etkilere sahip mi? Onca insan parasını çöpe mi atıyor? Araştırmalar ve uzmanlar ne diyor?
#Gıda TakviyesiMilyonlarca insan faydalı olduğunu düşünerek gıda takviyesi kullanıyor ancak bazı uzmanlar, bunların işe yaradığına dair çok az kanıt olduğunu söylüyor. 'Süper haplar' olarak piyasaya sürülen gıda takviyeleri, gerçekten iddia ettikleri etkilere sahip mi? Onca insan parasını çöpe mi atıyor? Araştırmalar ve uzmanlar ne diyor?
#SağlıkÇörek otu yağının nemlendirme özelliği bulunmaktadır. Bu nedenle kuru saç ve cilde sahip kişiler çörek otunu hem saçları hem de ciltleri için kullanabilir. Çörek otu yağının cilt üzerinde diğer bir etkisi ise akne ve sivilceleri gidermesidir. İçerdiği amino asitler ile daha sağlıklı bir cilde çörek otu yağı ile sahip olmak mümkündür. İşte çörek otu hakkında detaylar.
#Çörek Otu YağıYüzümüz cildimizin en önemli yerlerinden biridir. Yaşlanmadan dolayı oluşan kırışıklıkların çoğu yüzümüzde olmaktadır. Aynı zamanda güneşe dönük her zaman açık olan yüzümüz kuruyabilir ve nemlenmeye ihtiyaç duyabilir. Bu nedenden dolayı sadece yüze uygun ürünler kullanmak önemlidir. Yüz sabunu da bu ürünlerden biridir. Temizliği ve ferahlığı sağlayan yüz sabunu hem kadınlar hem de erkekler tarafından kullanılmaktadır. Bu bakımdan yazıda sizler için bilgilendirici şekliyle detaylı olarak yüz sabunu ne işe yarar, nasıl kullanılır ve yapılır, yüz sabunu yapımı ve faydalarını derledik.
#Yüz SabunuGenellikle tropikal bölgelerde nadir yetişen bitkilerden olan kafur, son zamanlarda sıklıkla faydaları ile adından söz ettiriyor. Dünyadaki en yaşlı ağaçlardan olan kafur 1700- 1800 yıla kadar yaşayabiliyor. Aynı zamanda kafur ağacı bitkisinden elde edilen kafur yağı havaların soğumasıyla ortaya çıkan grip ve nezle gibi üst solunum rahatsızlıklarına karşı bağışıklığı güçlendiriyor. Peki kafur nedir, nasıl kullanılır? Kafur yağı saça, cilde ve vücuda faydaları haberimizde…
#KafurOil pulling ya da bir diğer bilinen adıyla yağ çekme, bakterileri yok etmek ve ağız hijyenini desteklemek için yağın ağzınızda çalkalamasıyla yapılan eski bir uygulamadır. Araştırmalar, yağ çekmenin ağızdaki bakterileri öldürebileceğini ve diş sağlığını iyileştirebileceğini söylüyor. Peki, oil pulling (yağ çekme) nedir, nasıl ve hangi yağlarla yapılır? İşte, oil pulling faydaları ve merak edilenler…
#Oil PullingÇinko; insan vücudunda yer alan ve sayısı 300'ü aşan değişik enzimlerin, ideal bir biçimde işlev göstermesi adına gerekli bir mineral olarak tanımlanabilir. Peki çinko nedir ve ne işe yarar? Çinko nelerde ve nerelerde bulunur? İşte merak edilen tüm detaylar.
#Çinko Nedir?Palmarosa yağı çok fazla bilinmeyen ama kullanım alanı geniş olan bir yağ türüdür. Palmarosa yağı Nepal ve Hindistan Bölgelerinde yetişir. Yetişme alanı ise sulak arazilerdir. Palmarosa yağına Hint Sardunyası de denmektedir.
#Palmarosa YağıOzon yağı nedir? Ozon yağı nasıl yapılır? Ozon yağı ile tedavi yöntemleri nelerdir? Ozon yağının özellikleri nelerdir? Ozon yağının faydaları nelerdir? Ozon yağı ne işe yarar? Ozon yağı nasıl elde edilir? Ozon yağı nedir ve ozon yağının özellikleri hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.
#Ozon Yağı NedirBesinlerin sağlığa pek çok faydası bulunmaktadır. Birbirinden önemli yararlar sağlayan bu besinler tohumlama yöntemi ile ekildiği takdirde verim oldukça olumlu olacaktır. Susamın ise birbirinden önemli faydaları bulunuyor. Susam tohumu nedir ve ne işe yarar? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Bir kek kalıbından genellikle tatlı ürünler çıkmasına daha çok alışkınız. Bunun yanında bazen ters köşe yapıp fırına tuzlu bir keki verdiğinizde harika bir tarifle karşılaşıyorsunuz. İşte karşınızda yumuşacık zeytinli bir kek… Tabii sadece zeytinle kalmıyor aynı zamanda bol sebzeli bol vitaminli.
#Yıldız Öz SamahaCeviz her ne kadar aperatif olarak yense de yemeklere, özellikle de salatalara eklenerek de tüketiliyor. Ayrıca, beyin gelişiminde de önemli etkileri var. Peki omega-3 ve yağ asitleri açısından zengin olan cevizin faydaları neler? Sağlığa ne gibi etkileri var? Hangi miktarlarda tüketilmeli?
#Cevizin FaydalarıStres, baş ağrısı, anksiyete... Evlerde hepimiz birçok fiziksel ve ruhsal sorunla baş ediyoruz. İşte bu süreçte aromaterapik yağlar kurtarıcı olabilir. Bitkilerin; kök, sap, tohum ve çekirdeklerinden elde edilen yağlar yüzyıllardır ruh, beden, zihin dengesi için kullanılıyor. İşte sizin de evde kullanabileceğiniz 7 aromaterapik yağ ve kullanım şekilleri...
#Aromaterapik YağGereksiz yere demir yüklemek ciddi bir risk. Demiri takviye olarak kullanmak da öyle. Bu nedenle içinde demir bulunan hiçbir multivitamini yutmayın. Doktorunuz reçetelendirmedikçe kendi kararınızla demir takviyesi almayın. Fazla demirin erken yaşlanma ve toksik zararları var. Mesela mı?
#Osman MüftüoğluTahinin ham maddesi susamdır. Aromatik bir tada sahip susam bitkisinin tohumundan yapılır. Tahin, özellikle kış aylarında vücut direncini yükseltmesi ve hastalıklara karşı koruyucu görevi ile bilinir. Peki tahinin faydaları nelerdir, evde tahin nasıl yapılır?
#Tahin