İki yıl önce Türkiye’nin önde gelen turizmcilerinden İtalTur’un sahibi Hande Arslanalp, İzmir Gastronomi Turizmi Kongresi sırasında İzmir’de bir gastronomi festivali yapalım fikrini ortaya atmıştı. O tüm koordinasyonu üstlendi. Bir grup fahri İzmirli olarak Gila Benmayor, Gamze İneceli, Metin Suerkan ve ben işin bir ucundan tuttuk.
#Müge AkgünYolum, Napoli civarında iki olağanüstü lokantaya düştü. İkisinin şefi de geleneksel mutfaktan yola çıkıp yemeklerine kendi yorumlarını katıyor. Ama bu yorumlar öyle palavra değil, ciddi şekilde düşünülmüş oluyor. Her iki şefin de özgüvenleri ve çok gelişmiş damak tatları mutfağa yansıyor.
#YemekMagazin dünyasında "Brangelina" olarak da bilinen, dünyanın en gözde çiftlerinden, Hollywood yıldızları Brad Pitt ve Angelina Jolie'nin İtalyan bir emlak şirketi aracılığıyla 2,6 milyon dolara Urla'da yazlık satın aldığı haberleri, yörede heyecan yarattı.
#Angelina JolieMUĞLA’nın Datça İlçesi’nde yetişen 26 ot çeşitinden orijinal lezzetler ortaya çıkaran Balıkçı Fevzi’nin Yeri’nde enginarın tatlısından, salatasına hatta likörüne kadar çok farklı lezzetler müşteriye sunuluyor. İşletmenin sahibi Fevzi Çıkıkçı, farklı lezzetleri sunmaktan büyük keyif aldığını söyleyerek bilinen enginar yemeklerinin dışında ahtapotlu, sübyeli enginar ile bebek enginar salatası, enginarlı kaya levreği, çiğ enginar salatası, enginar tatlısı ve enginar likörünün büyük beğeni topladığını kaydetti.
Yol lokantaları uzun yolculuklarda soluklanmak ve karın doyurmanın ötesinde, yeni tadlar keşfetmek için iyi bir fırsat. Ama nerede mola verdiğinize bağlı. Seçim yapmanın iki yolu var. Ya daha evvel yolu mekana düşen ve memnun kalan eşin, dostun tavsiyesine bakacaksınız, ya da maceracı ruhla, gözünüze kestirdiğiniz lokantaları deneyeceksiniz.