Güncelleme Tarihi:
Balıkçı Fevzi’nin Yeri’nin işletmecisi Fevzi Çıkıkçı, 23 sene önce İzmir Karşıyaka’da yedek parça dükkanı işletirken gıda sektörüne adım attı. Datça’nın yöre otlarından mezeler hazırlayarak işe başlayan Çıkıkçı, otlar, soğuk-sıcak mezeler, deniz ürünleriyle yapılan ana yemek ve ara sıcaklarda 80 çeşide ulaştı. Tüm çeşitlerin aynı anda yapılmadığını, dönüşümlü olarak günde 40 çeşidini yaptıklarını belirten Çıkıkçı, "İlk geldiğimiz yıllarda Datça’da enginar yoktu. İzmir’deki yakınlarımızdan rica ederek tedarik ettik. Sonra Datça, enginarın cenneti oldu. Fakat diğer yerlere uzak olması nedeniyle Datçalı için rantabl olmayınca önceki sene 10 bin enginar tarlada kaldı. Şimdi bu enginarlardan ahtapotlu, sübyeli enginar, bebek enginar salatası, enginarlı kaya levreği, çiğ enginar salatası, enginar tatlısı ve enginar likörü yapıyoruz. Liköre yeni başladık ve sezon ortasında dostlarımıza ikram edeceğiz" diye konuştu.
HER SENE YENİ MEZE
Deniz şakayığı veya anemon denilen deniz canlısını Avrupa’daki en iyi restoranlar dışında Türkiye’de ilk kendilerinin tanıttığını belirten Fevzi Çıkıkçı, "Anemon, tatlı su ile deniz suyunun birleştiği yerlerde kayalara yapışmış olarak yaşıyor. Yöre halkı deniz akrebi olarak bilir. Tutmasını ve yakalamasını bilmezseniz elinizi yakabilir. Deniz suyu içinde canlı olarak muhafaza ediyoruz. Tadı midyeyi andırıyor ama az sayıda insan tarafından biliniyor. Deniz antibiyotiği olarak da söylenebilir. Kendi müşterisi oluştu. Özel olarak bunu yemek için bir gün önceden haber veriyorlar, canlı yakalayıp geliyoruz" dedi. Deniz şakayığının porsiyonu 35 lira.