Türkiye Tabiatını Koruma Derneği (TTKD) Bilim Danışmanı Dr. Erol Kesici, İzmir Körfezi'nde görülen kırmızı ya da turuncu renk değişiminin alglerden kaynaklandığını belirterek, "İzmir'de başlı başına sorun olan deniz marulu da söz konusu. Bu da yine kirlilik nedeniyle oluşur. Deniz marulu ve bu algler birleştiğinde körfezde müsilaja sebep olabilir. Şu anda görünen durum zaten müsilajın belirtileri" dedi.
#İzmirTrabzon Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi Biyoloji Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Şahin, Rize'nin Kaçkar Dağları'nda 'su yosunu' olarak da bilinen; dere, göl ve denizlere renk veren ve 15'i milli park sınırlarında, 17’si gölde 230 'alg' türü tespit etti. Detaylı incelemeyle türlerin 48'inin Türkiye'de ilk kez görüldüğü belirlendi.
#KaçkarlarTrabzon Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi Biyoloji Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Şahin, Rize'nin Kaçkar Dağları'nda 'su yosunu' olarak da bilinen; dere, göl ve denizlere renk veren ve 15'i milli park sınırlarında, 17’si gölde 230 'alg' türü tespit etti. Detaylı incelemeyle türlerin 48'inin Türkiye'de ilk kez görüldüğü belirlendi.
#Doğu KaradenizÇiçeksiz bitkiler, çiçeği ya da tohumu olmayan ve sporla çoğalan bitkilere verilen isimdir. Çiçeksiz bitkiler, aynı zamanda Cryptogamae olarak da adlandırılır. Cryptogamae ismi de Yunancadan gelir. Cryptogamae, gizli üretim anlamına gelir ve genellikle de tohumsuz üremeyi temsil eder. Çiçeksiz bitkiler nedir, özellikleri nelerdir ve nasıl ürer sizler için derledik.
#Çiçeksiz Bitkiler NedirÜreme denilen etkinlik çoğalmayı sağlayarak tüm canlılarda farklı şekillerde görülebilmektedir. Üremenin olması için döllenme özelliğinin olmasına gerek yoktur. İşte sporla üreme de bu türden çoğalma şeklidir. Sporla üreme nedir, nasıl olur ve hangi canlılarda görülür, sporla üreme özellikleri ve örnekleri nasıldır detayları ile derledik.
#Sporla ÜremeGuatr hastalığı çağımızın en önemli hastalıklarından bir tanesidir. Zehirli guatr hastalığı da guatr hastalığının türleri arasında yer almaktadır. Zehirli guatr hastalığını ilk kez duyan kişiler bu hastalık ile ilgili bilgi yoklaması yapmaktadırlar. Zehirli guatr hastalığının nasıl geçeceğini ve tanısının nasıl olduğu merak edilmektedir. Peki, zehirli guatr nedir? Zehirli guatr nasıl geçer? Zehirli guatr hastalığının tanısı ve belirtileri nasıldır? İşte, zehirli guatr hastalığı ile ilgili tüm bilgiler.
#Zehirli Guatr Nedir Nasıl Geçer?Metagenez konusu, biyolojinin en önemli konularından bir tanesini oluşturur. Bu nedenden dolayı bu konuyu öğrenebilmek büyük bir önem arz eder. Biyoloji ile ilgilenen kişilerin metagenez konusunu bilmesi bir hayli önemlidir. Metagenez konusunun ne olduğunu, hangi canlılarda görüldüğünü ve metagenezin fonksiyonlarının neler olduğunu sizler için derledik.
#Metagenez Nedir?Alg sözcüğü günlük hayatta pek kullanılmadığı için çok kimse tarafından bilinmez. Ancak alg kelimesi televizyonda, gazetede, dergi ve kitaplarda sıklıkla yer alır. Sosyal medya kullanımının yaygınlaşması ile alg sözcüğü bu mecrada da görülebilmektedir. Alg sözcüğünün ne ifade ettiği, ne anlama geldiği de merak konusu olmaktadır. Çevre ile ilgili kimselerin araştırdığı bu kavram hakkında merakla okuyacağınız geniş bilgileri sizler için derledik. Alg nedir ve zararları nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Alg Nedir?Son yıllarda güzellik ve besin takviyesi sektörünün gözdesi olan kolajen, tepeden tırnağa vücudumuzun sağlıklı olmasında kilit rol oynuyor. 20’li yaşlardan itibaren vücutta kolajen sentezinin azaldığının altını çizen uzmanlar, takviyelerin de önemli olduğunu söylüyor. Peki, hangi kolajen takviyeleri daha önemli? Kolajen içeren besinler neler? Gelin bu soruların yanıtlarını uzmanlardan öğrenelim…
#KolajenYaşamın devam edebilmesi için en temel taşlar arasında enerjinin dönüşümü gelir. Enerji dönüşümü bitki ve hayvanlar ile insanların gerçekleştirdiği temel yaşam unsurudur. Şimdi enerji dönüşümünün nasıl ve ne şekilde gerçekleştiğini inceleyeceğiz. İşte 8. sınıf fen bilimleri enerji dönüşümleri konu anlatımı.
#8. Sınıf Fen Bilimleri Enerji Dönüşümleri Konu Anlatımı8. Sınıf Fen Bilimleri Besin Zinciri ve Enerji Akışı konu anlatımında besin zincirinin ne olduğunu araştırmak, besin piramidinin nasıl oluşturulduğunu öğrenmek, canlılar arası besin zincirinin ne denli bir önem arz ettiğini belirtmek ve enerji akışı unsurlarını belirlemek için detaylıca hazırlanan yazımızı, sizin için derledik.
#8. Sınıf Fen Bilimleri Besin Zinciri Ve Enerji Akışı Konu AnlatımıEdirne'de tarım arazilerini sulamakta kullanılan önemli nehirlerden biri olan Tunca Nehri’nde su seviyesinin düşük olmasından dolayı oluşan yosun adacıkları bölge halkını tedirgin etti. Vatandaşlar nehrin bir an önce temizlenmesini istiyor.
#EdirneYaz aylarında maruz kaldığımız güneş kolajen üretimini azaltan etkenlerin başında geliyor. Bunun için yaz aylarında güneşten korunurken bir yandan da kolajen içeriği yüksek besinlerle cildi desteklemek gerekiyor. Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci Arpacı canlı bir cilt için kolajen içeriği yüksek besinlerin tüketilmesini öneriyor.
#KolajenHaliç’in rengi son günlerde yer yer kızıl ve kahverengiye döndü. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın belediye başkanlığı döneminde Haliç’i temizleyen ekipte olan eski Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu sosyal medyadan fotoğraf paylaşarak, “İçler acısı. Pırıl pırıl teslim ettiğimiz Haliç siyaha bürünmüş” diye yazdı. İBB’den, “Kızıl rengin sebebi bir fitoplankton patlaması. 2-3 hafta içinde Haliç yine eski haline dönecektir” yanıtı geldi.
#GazetehaberleriAntalya'nın Kumluca ilçesinde 1'inci derece doğal SİT alanı ilan edilen ve HES'lere karşı çevre mücadelesi verilen Alakır Nehri'nin de bulunduğu vadide, 'Ricotia candiriana' (Çandır cavlağı) olarak adlandırılan yeni bitki türü keşfedildi. Pembe çiçekleri olan bu yeni türün 1100-1360 metre yükseklikte yetiştiği ve mayıs- haziran aylarında çiçeklendiği kaydedildi.
#AntalyaSelenyum hangi gıdalarda var sorusu vatandaşların sorguladığı ve araştırdığı konular arasında yer alıyor. Selenyum eksikliğinde bağışıklık sistemimiz ve karaciğerimiz bütün tehlikelere açık hale gelir. Peki, selenyum hangi gıdalarda var? Selenyum eksikliği neden olur?
#SelenyumAraştırmalar yiyeceklerimizin içinde yüksek oranda zararlı kimyasallar olduğunu göstermeye devam ediyor. Bu kimyasallar çocuklarımızın gelişimini tehdit ederken bizim de kalp hastalıkları, diyabet ve kanser riskimizi artırıyor. İyi haber şu ki; bu ölümcül zehirlerin etkisini azaltabilirsiniz.
#CıvaKadınların en sık karşılaştığı cilt sorunlarının başında bölgesel kararmalar ve yoğun çabalara rağmen bir türlü giderilemeyen lekeler geliyor. Bitkisel içerikli ürünleri ile kullanıcılarından tam not alan yerli dermokozmetik markası Sinoz, mucizevi etkilere sahip Leke Kremi ve Beyazlatıcı Kremi ile yazdan kalan lekeleri tamamen ortadan kaldırıyor.
#Leke