Su Içmek haberleri sayfasında Su Içmek hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 6644 Su Içmek haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Sağlık açısından en faydalı içeceklerden biri sudur. İnsanlar yaşımını devam ettirebilmeleri için her gün belirli miktarda su tüketimi yapmaları gerekmektedir. Su kilo vermek isteyen kişiler için de en faydalı içecektir. Su sayesinde ödem hızlı vücuttan atılmaktadır. Su içmek çok kilo aldırır mı ya da verdirir mi tüm detayları ile derledik.
#Sağlıklı YaşamBir bebek doğduğu anda vücudunun %75’i sudur. Ve yaşlandıkça oran önce %60’a, sonra %50’lere düşer. Susuz bir bitki kurur. Yeteri kadar su tüketen insan tıpkı bir bitki gibi taze ve dinç kalır. Su tüketimi serotonin, melatonin üretimi için şarttır. Demek ki suyun fiziksel faydalarının yanı sıra psikolojik faydaları da var. Susuz bir vücut kendini sürekli yorgun hisseder. Su içmek zayıflamaya da yardımcı olur. Çünkü su içtiğimiz zaman susuzluk ve açlık duygularını ayırt edebiliriz.
#OruçBurdur'da yaşayan Fatma Şimşek (74), 100 binde 1 kişide görülen 2 yıldır kendisine yiyip içme zorluğu yaşatan Akalazya hastalığından geçirdiği ameliyatla kurtuldu. Şimşek, “En çok istediğim bir bardak suyu tek seferde içebilmekti, şimdi içebiliyorum şükürler olsun" dedi. Akalazya hastalığının ameliyat aşamasına gelmesinin pek sık görülmediğini belirten Doç. Dr. Gömceli, “Şu anda gayet iyi ve istediği her şeyi yiyip içebiliyor. Bu ameliyatın özelliği hem kapalı olması, hem de çok nadir görülen bir hastalık. Bu hastalık yaklaşık 100 binde 1 görülüyor.'' ifadelerini kullandı.
#Fatma ŞimşekSuyun bağırsak fonksiyonlarını düzene sokma özelliği ile sindirim sistemini rahatlattığına dikkat çeken Beslenme ve Diyet Uzmanı Berrin Yiğit, beslenmenin temel taşı olan suyun, doğru kaynaktan ve yeterli miktarda alındığında yenileyici ve arındırıcı etkisiyle cildi de beslediğini belirtiyor. Bu anlamda özellikle pH değeri 7.4’ün üzerinde olan alkali suların tercih edilmesi gerektiğini vurguluyor.
#Su İçmekKilo problemi yaşayan bireylerin sadece su tüketerek zayıflaması mümkün değildir. Hemen hemen tüm diyet listelerinin başında “sık su tüketin” cümlesi geçer. Elbette sağlıklı kilo kaybı için tek başına bu yöntem yeterli değildir ancak çok ciddi bir destekçidir. Peki, su içmenin zayıflamadaki etkisini biliyor musunuz? Sağlıklı Beslenme Danışmanı İlknur Özkuş, konu hakkında önemli bilgiler paylaştı.
#Su İçmekÖzellikle bu sıcak yaz günlerinde sağlık için yapılması gereken en önemli şey su içmek! Artan sıvı kaybının halsizlik, baş dönmesi, tansiyon düşüklüğü, böbrek yetmezliği hatta bilinç kaybı bile yapabilir. Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Tekin Akpolat “Özellikle kalp, böbrek veya karaciğer gibi sıvı dengesinin belirli bir dengede olması gereken hastalar kendilerine çok dikkat etmeli, almaları gereken sıvı miktarını doktorlarına sormalıdır. Sağlıklı kişiler eğer aşırı miktarda su kaybetmiyorsa genellikle günde 2-3 litre sıvı almalıdır” diyor.
#SağlıkRamazan ayında yanlış beslenme sonucu cilt sağlığının bozulabileceğini söyleyen Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Filiz Topaloğlu Demir, cilt sağlığı için beslenme önerilerinde bulundu. Ramazan ayında oruç ile birlikte beslenme alışkanlıklarımızda, su tüketimimizde ve uyku düzenimizde ciddi değişiklikler olduğuna dikkat çekti. İşte sağlıklı bir cilt için dikkat etmemiz gerekenler...
#Cilt BakımıSu hayatımızın yapı taşıdır. Vücudumuzdaki tüm hücrelerde bulunur ve burada gerçekleşen kimyasal olaylara katılır. Besin ve oksijen gibi hayatın devamını sağlayan maddelerin vücut içinde her yere kan yoluyla taşınmasını sağlar. Vücuttan zararlı maddelerin; ter, idrar veya gayta ile atılmasına yardımcı olur. Ayrıca, vücut ısısının ter ile ayarlanması gibi çeşitli görevlere katılır.
#Su İçmekEn az 2-3 litre su tüketmemiz gerekirken; iş yaşantısının getirdiği yoğunluktan dolayı bazen bardaklar dolusu su yerine çay veya kahve tüketimi yapıyoruz. Oysa ki, ne kadar çay veya kahve içiyorsak onun iki katı kadar su içmemiz gerekiyor çünkü içtiğimiz çay ve kahveler vücudumuzdaki suyu tutarak fazladan susuz kalmamıza neden oluyor. Su içmeyı haklı olarak unutuyor olabilirsiniz ama inanın, iş yaşantımızdaki verimliliği arttırmamız için vücudumuzun ve beynimizin suya ihtiyacı var!
#Su TüketimiKış aylarında sağlıklı beslenmenin hastalıklara ve depresyona karşı kalkan olduğunu söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Duygu Yıldırım, “Kışın su içmek üşümeyi azaltıyor, vücudun ısı dengesi için kadınlar 10, erkekler ise günde 14 bardak su içmeli, günde 10 adet çiğ fındık bağışıklığı güçlendirir, peynir, kuru fasulye, nohut, elma ve muz ise mutluluk hormonlarını arttırır” dedi.
#Su İçmekSu sağlık için de, güzellik için de, cilt güzelliği için de ama en önemlisi yaşam için belirleyicidir. Kendimizi bilmediğimiz, annemizin karnında olduğu günlere dönüp bakma fırsatımız olsa ceninken suyun içinde geliştiğimizi görürüz. Yeni doğan bir bebekte vücudun %75’i sudur. Orta yaşlarda vücuttaki su oranı % 60’a iner, giderek % 50’ye düşer.
#Su İçmenin YararlarıSu insan yaşamı için vazgeçilemez bir beslenme öğesidir. Suyun insan vücut ağırlığının yaklaşık yüzde 60’ını oluşturduğunu, idrar yapma, dışkılama, terleme gibi yollar ile atık maddelerin vücuttan uzaklaştırılması, vücut ısısının korunması, cildin kurumasını önlenmesi gibi işlevlere sahip olduğunu vurgulayan İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Enes Murat Atasoyu, kimlerin ne kadar su tüketmesi gerektiğini anlattı.
#Ilık Su İçmenin FaydalarıYaklaşan ramazan ayı ile birlikte vücudun su ihtiyacının karşılanması daha fazla önem kazanıyor. Susuzluk durumunda ortaya çıkabilecek birçok sağlık sorununun önüne geçebilmek için ramazan ayı boyunca iftarla başlayıp sahur bitimine kadar geçen sürede en az 2,5 litre su içilmesi öneriliyor. Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Uzman Diyetisyen Özlem Tay, sağlıklı bir ramazan ayı için su tüketiminin önemi hakkında bilgi verdi.
#Az Su İçmenin Zararları19 yaşındaki Chloe Ramsay’in bebeklikten itibaren pek çok şeye alerjisi var. Bebekken muz ya da patates verildiğinde anafilaktik şoka giren Chloe’nin vücudu yıllar içinde farklı şeylere de alerjik tepki vermeye başladı. Vücuduna temas ettiğinde 'derisini bıçakla kazımak' isteyecek kadar rahatsız eden 40 farklı şeye alerjisi olan Chloe, rahatsızlığı nedeniyle artık meyve yiyemiyor, cildine su ve kum değdiremiyor.
#AlerjiDoktor olmayı hayal eden Tina Holt, 21 yaşındayken hafif bir baş ağrısının ardından felç geçirdi. 7 ay hastanede yattı, bir tarafı felçli kaldı. Konuşamaz, yemek yiyemez ve hatta yardım almadan tek başına hareket edemez hale geldi. 9 yıldır da felcin etkilerinde kurtulmaya çalışıyor. Gençlerde felç vakalarının artışın altında neler yatıyor? Felcin erken belirtileri nelerdir?
#FelçSosyal medyada “Yatmadan şunu iç”, “Sabah kalkar kalkmaz şu karışımları ye” gibi onlarca sağlıklı yaşam tavsiyesi sürekli ekranımıza düşüyor, ayrıca bir bakıyoruz ki herkesin de bu tavsiyelerle ilgili bir fikri mutlaka var. Ancak bunları sorgulamadan, uzmana danışmadan uygulamamak gerekiyor. Çünkü bize iyi gelmesi, başkasında da aynı etkiyi yapacağı anlamına gelmiyor. Hatta çok zararlı bile olabilir.
#SağlıkBöbrek taşları, genellikle yetişkinlerin sorunu olarak bilinse de son yıllarda çocuklarda da giderek yaygınlaşan bir sağlık sorunu haline geldi. Michigan Üniversitesi’nden uzmanlar, çocuklarda böbrek taşı vakalarının son 10 yılda her yıl yüzde 10 oranında arttığını belirtiyor. Türkiye’de de benzer bir yükseliş gözlemleniyor; bebeklerde bile böbrek taşı sorunları yaşanıyor. Peki bu artışın nedeni nedir? Belirtileri neler? Nasıl önlemler alınmalı? Prof. Dr. Mahmut Çivilibal, hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#SağlıkSu, vücudumuzun en temel ihtiyaçlarından biri. Bağışıklık sistemimiz için sadece yazın değil, kışın da yeteri kadar su içmeliyiz. Yeni yılda sağlığı için gerektiği kadar su içme kararı alıp uygulamada sorun yaşayanlara tavsiyeler hazırladım.
#Dr. Ayça KayaSon günlerde grip vakalarında kaydedilen artış, sağlık sistemleri üzerinde ciddi bir baskı oluşturuyor. Gribin de içinde yer aldığı ‘dörtlü virüs’ durumu endişeleri daha da artırıyor. Acil servis başvurularındaki artış ise tablonun ciddiyetini gözler önüne seriyor. Peki bu yıl grip daha mı güçlü? Aşı yüzde 100 koruma sağlıyor mu? Dörtlü virüs hangi sorunlara neden oluyor? Uzmanlarla mercek altına aldık.
#Sağlıkİstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Veysel Bozkurt, yapay zekanın öğrencilerin akademik performansı üzerindeki etkisini araştırdı. 452 öğrencinin katıldığı bu araştırma sonucunda, yapay zekanın akademik performansı artırdığı ortaya koyuldu.
#Yapay ZekaSigara içen birinin ciğerleri, damarları sigara içtikten sonra hiç sigara içememiş biri gibi olabilir mi yoksa illa bir hasar alır mı? Yeni bir çalışma, bir kişinin sigarayı bıraktıktan sonra kalp hastalığı riskinin ortalamaya düşmesinin yirmi yıldan fazla sürebileceğini, kardiyovasküler sisteminin hiç sigara içmemiş birine benzemesinin 25 yıl süreceğini söylüyor.
#SigaraHiç düşündünüz mü yıllardır sigara içen birinin sigarayı bıraktıktan sonra ciğerlerinin tamamen temizlenmesi, kalp ve damarlarının hiç sigara içmeyen birininkine benzemesi ne kadar zaman alır? Süreyi kısa sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Güney Kore'deki araştırmacılar, uzun süredir sigara içen bir tiryakinin kardiyovasküler sisteminin hiç sigara içmemiş birine benzemesinin ne kadar sürdüğünü keşfetti: Tam 25 yıl…
#SigaraGösteri dünyasının yaptıkları işler nedeniyle tanınan ünlüleri vardır... Bir de birçok kişi neden olduğunu bilmese de herkesin tanıdığı, adım adım takip ettikleri... Aslına bakılırsa bu gruptakiler son dönemde tek bir ortak başlık altında toplanıyor: Estetik düşkünleri.
#Jocelyn WildensteinAfrika’dan hızla yayılan M-Çiçeği virüsü, dünya genelinde sağlık endişelerini artırdı. Özellikle Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Nijerya, Kamerun, Gabon ve Burundi gibi ülkelerde daha sık rastlanan virüs, sağlık otoritelerinde büyük kaygıya neden oldu. Burundi’de yaşayan Egide Irambona ise virüse yakalananlardan biri. Yüzü, göğsü ve kollarındaki kabarcıklarla mücadele eden Irambona, yaşadıklarını paylaştı. İşte Irambona’nın virüse karşı dokuz gündür süren mücadelesi ve ülkede yaşananlar…
#M-ÇiçeğiEski zamanlarda su kuyuları vardı ve bu kuyuların dibine çam kütükleri yerleştirilirdi. Bu bilinen en eski dezenfekte yöntemlerinden birisiydi. O dönemlerde büyüklerimiz çam bardaklardan su içerlerdi ve o zamanlar astım, bronşit, nefes darlığı gibi hastalıklar pek sık duyulmazdı. Doktorlar bu tür rahatsızlığı olan hastalara çam havası almalarını ve çam ağaçlarının bol olduğu yerlerde vakit geçirmelerini tavsiye ederdi. Şimdilerde de doğanın bize sunduğu mucize su’ diye lanse edillen çam çırası suyu oldukça popüler olsu.Peki gerçekten çıralı suyun sağlığa faydası var mı yoksa tüketimi sakıncalı mı? İç Hastalıkları uzmanı Dr. Aytaç Karadağ ile konuştuk.
#Çam ÇırasıYaz mevsiminde aşırı kilolu olmak zorlayıcı olabilir. Kilolu kişiler uygulayacakları basit değişikliklerle bu sıcak günleri daha kolay geçirebilir. İşte hem rahat etmemizi hem de sağlıklı kalmamızı sağlayacak bazı ipuçları: “Tabağınıza daha çok salatave sebze alın. Yemeklerin yanında maden suyu için.”
#Dr. Ayça KayaSelüliti olanlar bilir. Mayo-bikini, etek-şort giymek, bacak bacak üstüne atmak bile dert olur. Aslında östrojen hormonunun salgılandığının göstergesi olan selülit bir kere çıktı mı sonrasında onunla bağları koparmak pek mümkün değil ama o pürüzlü görünüm azaltılabilir. Gülben Ergen de ekimize verdiği röportajda “Selülitlerden kurtuldum denemez. Karşıdan bakınca kaymak, elinle bir sıkıştır, portakal kabuğunun âlâsı” demişti. Biz de acaba var mı bunun bir çaresi diye uzmanların kapısını çaldık.
#SelülitEngerek yılanı Türkiye’de bir vatandaşın hastanelik olmasına sebep oldu. Sivas’ta su içmek için çeşmenin yanına giden çoban dünyanın en zehirli yılanlarından biri olan engerek yılanı saldırısına uğradı. İki başarılı ameliyat geçiren genç çoban hayatta kalmayı başardı. Peki, Engerek yılanı zehirli mi, öldürür mü, Türkiye’de var mı? İşte detaylar...
#Engerek YılanıHijyeni tam, bakımı yapılmış bir ağız görünüşümüzü değiştirdiği kadar sağlığımızı da etkiler, bizi birçok hastalıktan korur. Her yıl 6 Ağustos Dünya Temiz Nefes Günü olarak kutlanıyor. Bu vesileyle neler yapmamız gerektiğini uzmanlara sorduk, tavsiyeler aldık.
#Zeynep Nazlı YıldırımSıcak hava, sağlık sorunu olmayanları bile olumsuz etkileyebiliyor. Bu dönemde güneş çarpması, sıcak krampları gibi sağlık sorunlarına karşı önlem alınması çok önemli. Yani “Gencim, bana bir şey olmaz” demiyoruz ve herkesin tedbirli olmasını istiyoruz. Susuz kalmamak ne kadar önemliyse tuz ve baharat dengesi de o kadar önemli!
#Dr. Ayça KayaUzun ömürlü olmak, sağlık içinde bir asrı devirmek son dönemde herkesin hedefi haline geldi. Bunu başaranlardan biri, üstelik bir dünya rekortmeni, genler ve çevresel faktörler kadar önemli olduğunu düşündüğü dört sırrını anlattı.
#Sağlık