Havaların soğumasıyla çorba, çay, bitki çayı gibi sıcak içeceklere olan ilgi artıyor. Ancak uzmanlar bu içeceklerin çok sıcak içilmemesi konusunda uyarılarda bulunuyor. Çünkü aşırı sıcak tüketilen içecekler kanser riski yaratıyor. Peki sıcak içeceklerle kanser arasında nasıl bir ilişki var? Soğuk algınlığına iyi geldiği düşünülen sıcak içecekler, hastalıklarla mücadelede etkili oluyor mu? İçeceklerin sıcaklıkları kaç derece olmalı? Uzmanlarla mercek altına aldık...
#SağlıkÇanağında havuçlu, bezelyeli ve patatesli bir enginar görmeye tahammülüm yok. Bol soğan, taze soğan, arpacıksoğanı, limon suyu ve limon kabuğuyla pişiriyorum enginarları... Sonra zeytinyağı ekleyip ılımaya bırakıyorum. Bizim evde zeytinyağlı büyüklerden öğrenildiği gibi pişirilir. Bazılarının soğanı önceden zeytinyağında kavrulur, bazılarıysa tüm malzemeler üst üste tencereye konduktan sonra zeytinyağı eklenerek yapılır. Bazı zeytinyağlılar dolapta 1 gün dinlenirse daha lezzetli olur ve zeytinyağlı oda sıcaklığında yenir. Mesela barbunya, taze fasulye, domates soslu karışık kızartma ve imambayıldı...
#EgeSon dönemlerde özellikle diyet yapanların listesinde olan yiyecek türleri içerisinde avokado geliyor. Aynı zamanda sağlıklı bir yiyecek olması nedeniyle pek çok kişi Avokadonun nasıl saklanması gerektiğini merak ediyor. Peki, avokado nasıl saklanır? Avokado kesildikten sonra kaç günde tüketilmeli, kararmaması için ne yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#AvokadoKarnabahar oldukça faydalı olan ve sevilen sebzelerden bir tanesidir. Bu nedenle pek çok kişi tarafından tercih edilmektedir. Özellikle diyetlerde sıklıkla tercih edilmektedir. Karnabahar nasıl haşlanır? Kokusuz karnabahar ne kadar kaynatılmalı, kaç dakikada pişer? İşte, tüm detaylar.
#Karnabahar Nasıl HaşlanırKüpe çiçeği nedir? Küpe çiçeği bakımı nasıl yapılır? Küpe çiçeğinin özellikleri nelerdir? Küpe çiçeği tohumu nasıl olur? Küpe çiçeği nasıl çoğaltılır? Küpe çiçeği nasıl sulanır? Küpe çiçeği evde yetiştiriciliği yapılabilir mi? Küpe çiçeği anlamı nedir? Küpe çiçeğinin Latincesi nedir? Küpe çiçeği faydaları nelerdir? Küpe çiçeğinin hikayesi nedir? Küpe çiçeği hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.
#Küpe ÇiçeğiCovid-19 aşıları söz konusu olduğunda, gelişmiş ülkelerle az gelişmiş ülkeler arasında gittikçe açılmakta olan bir makas var. Bunun sebebi olarak görülen fikri mülkiyet haklarıyla ilgili sosyal medyada hararetli bir tartışma mevcut. Söz konusu tartışmayı ve önerileri mercek altına aldık: Aşının formülünün paylaşılması bir çözüm mü?
#Fikri Mülkiyet HaklarıÇiğ köfte sevmeyen var mı? Olabileceğine inanmıyoruz. Özellikle son dönemde ülkemizin dört bir yanında açılan çiğ köfteciler sayesinde, bu lezzeti sevenlerin sayısında büyük bir artış oldu. Elbette çiğ köfte denince akla gelen birçok ünlü marka var ama evde yapacağınız çiğ köftenin tadı da bir başka olur hani. Sizin için etli çiğ köfte tarifi ve etsiz çiğ köfte tarifini bir araya getirdik. Üstüne bir de çok işinize yarayacak püf noktaları derledik. İşte evde çiğ köfte yapmak için bilmeniz gerekenler…
#Etli Çiğ Köfte TarifiSülfürik asit isminden de anlaşılacağı üzere bir asit türüdür. Bu asit özellikle kimya ile ilgilenenler tarafından çok merak edilmektedir. Sülfürik asit nedir ve nerelerde kullanılır? Sülfürik Asit Özellikleri ve Kullanım Alanlarını merak ediyorsanız yazımızda bulabilirsiniz.
#Sülfirik Asit Nedir?Adana’da seyir halindeki otomobilin kaputuna oturup su takviyesi yapmaya çalışan bir kişi görenleri hayrete düşürdü. D-400 karayolunda 01 SE 872 plakalı otomobile seyir halindeyken kaputu açıp bidon ile su takviyesi yapan bir vatandaş, görenleri şaşkına çevirdi. Sürücü, önünü görmekte bile zorlanırken kendilerini görüntüleyenlere el sallayıp yoluna devam etti. ADANA - İHA
#AdanaBir yazıya alabileceğinden daha fazla mesaj ve ana fikir koymak huyumdur. Bu, aylardır yazmak istediğim bir yazı. Amaçları arasında çorba içerek dengeli beslenmek, kilo vermek, sindirim sistemini dinlendirmek, evde israfı önlemek ve Türk kültüründe yaygın çorba içme alışkanlığını kaybetmemek var.
Yorgun argın eve gelip akşam ne yiyeceğim diye kara kara düşünen bekarlar ile mutfakla arası iyi olmayan öğrencilerin de katkısıyla hızlı yemek sektörü hızla gelişiyor. Piyasaya sürekli yeni yemek çeşitleri ve markalar çıkıyor. Market raflarındaki bu hızlı/hazır yemekleri yemeden önce kaynar su eklemek ya da 5 dakika fırına etmek yetiyor. 15 dakikada mükellef sofralar kuruluyor.
“Bana akşam yemeğinde patates yemek istemediğini söyledi. Her şey böyle başladı. Bir önceki gece patates kızartmasını reddetmişti. Çok geçmeden 14 yaşındaki kızımın her öğündeki karbonhidratı reddettiğini fark ettim.”İsmini vermek istemeyen bir anne, kızının yaşadığı ilk belirtiyi yukarıdaki cümlelerle anlattı.
#AnoreksiyaBirçoğumuz kış gelince kapımızı çalan grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı nesilden nesle aktarılan doğal reçetelere başvuruyoruz. Kimimiz tuzlu suyla gargara yaparken kimimiz zencefil çayına bal katıp içiyor kimimiz de göğsüne mentollü merhem sürmeden edemiyor. Peki evde yapılan bu reçeteler hakkında uzmanlar ve araştırmalar ne diyor?
#SağlıkBir anne, kızının ‘sağlıklı’ beslenme ve bol kıyafetlere olan takıntısının anoreksiya konusunda alarm zillerini çaldırdığını geç fark etti. Çok uzun ve acılı geçen tedaviler, zorla yemek yedirme çabaları, tüple beslenme, sosyal hayattan soyutlanma ve çok daha fazlasını anlatan anne, ebeveynlere de kritik bilgiler verdi
#Anoreksiya