Güncelleme Tarihi:
MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, 38 milletvekilinin ve çok sayıda belediye başkanının MHP'ye geçmek istediğini söyledi. Devlet Bahçeli, temiz siyaset anlayışı nedeniyle transferlere sıcak bakmıyor.
4 partiden MHP'ye kuyruk
18 Nisan 1999'da yapılan son seçimlerde 129 milletvekili çıkaran MHP'de, bazı eski kurtların ‘‘Milletvekili tranfer edelim, kurulacak hükümette Başbakanlığı alalım’’ önerilerine de Bahçeli yanaşmamıştı. MHP'ye geçmek isteyenlerin çoğunun, muhalefet partileri FP ve DYP'den bir bölümünün de ANAP ve DSP'den olduğu öne sürülüyor.
MHP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli'nin, ‘Temiz siyaset’ söylemine zarar getireceği düşüncesiyle, MHP'ye geçmek isteyen çok sayıda milletvekili ve belediye başkanına vize vermediği belirtildi.
MHP yöneticileri, başka partilere mensup çok sayıda milletvekili ve belediye başkanının, sağın en büyük siyasi gücü konumuna gelen MHP'ye transfer olmak istediklerini öne sürdü.
Bahçeli'nin yakın çalışma arkadaşlarından Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, MHP'nin istemesi halinde, DSP dahil diğer 4 partiden 38 milletvekilinin birden MHP'ye gelebileceğini iddia etti. Çetin, ‘‘Bu rakamı unutmayın, Kayseri'nin plakası’’ diye ekledi.
Diğer partilerden doğrudan MHP'ye geçişin zor olduğunu savunan Çetin, ‘‘Bu durumda, ‘acaba neyin karşılığı' sorusu akla gelebilir. Biz, temiz bardağımıza pis su eklemek istemiyoruz. Ancak, makul bir süre bağımsız kalanların MHP'ye geçme şansı olabilir. MHP alacaksa, bağımsız olanı tercih eder’’ diye konuştu. Çetin, ‘Beni al' diyenden şüphe ettiklerini söyledi.
Çetin, yeni siyasi partiler yasasına uygun hale gelecek MHP tüzüğü ile teşkilatların yüzde 50 oranında değişeceğini söyledi. Yeni tüzükle ‘Bir kişiye bir koltuk' anlayışının hayata geçirileceğini savunan Çetin, yöneticilerin başka kuruluşlarda yönetim kurulu üyesi olmasının engelleneceğini bildirdi.