stresle başa çıkma haberleri sayfasında stresle başa çıkma hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 314 stresle başa çıkma haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Stres, yaşanan olaylardan daha çok, kişi tarafından nasıl algılandığıyla ilişkilidir. Klinik Psikoloğu Damla Alkan, stresin, günlük yaşantımızın dengesinde bozulmaya neden olan veya bozulma olasılığının olduğu her türlü deneyim olduğunu belirterek, stresli durumlarda, stres dağıtan aktivitelere veya alternatif başka alanlara yönelmeyi önerdi, uyarılarda bulundu.
#StresABD’de yaşayan ve sosyal medya içerik üreticisi olan Brandon Miles May, genç görünümüyle dikkat çekiyor. 35 yaşında olmasına rağmen 15 yaşında gibi görünen Brandon Miles May, nasıl genç göründüğünün sırrını paylaştı.
#SağlıkÇalışanların mesai saatleri içerisinde sosyal medyada geçirdiği zaman artıyor. AVITA’nın araştırmasında, çalışanların iş dışı aktivitelere ayırdığı sürenin günlük ortalama 3 saat olduğuna dikkat çekilirken, en çok zaman harcanan aktivitenin sosyal medya kullanımı olduğu belirtiliyor.
#HİKMET NAKİLCİOĞLUÇağımızın en büyük sorunlarından biri uykusuzluk. Kime sorsanız uyku problemi yaşıyor. Çareyi melatonin takviyelerinde bulanlar de eşine dostuna kullandığı takviyeyi tavsiye ediyor fakat uzmanlar bu takviyelerin gelişigüzel kullanımı konusunda herkesi uyarıyor.
#Sağlıklı UykuUyku-uyanıklık döngüsünü düzenleyen melatonin hormonu, vücudumuzda doğal yollardan üretiliyor. Salınımı karanlık olunca artıyor, aydınlıkla düşüyor ancak bunun yanında birçok etken melatonin seviyesini etkiliyor. Uyku bozukluğu yaşayan pek çok kişi eş dost tavsiyesiyle melatonin takviyesi alıyor fakat uzmanlar gelişigüzel kullanımının sakıncaları konusunda uyarıyor.
#MelatoninOkullarda travmanın etkilerini en aza indirmek ve öğretmenlerin sınıflarda güvenli bir eğitim ortamı, yani güvenli sınıf iklimi oluşturmalarını kolaylaştırmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ve UNICEF işbirliğinde ‘Afet Sonrası Öğretmenlerin Psikososyal Destek Becerilerinin Geliştirilmesi Projesi’ hazırlandı.
#ÖğretmenOlumsuz uyarıcılar karşısında kişinin iç dünyasında yaşadığı ruhsal gerilime stres adı verilir. Kronik stres, belli aralıklarla ortaya çıkar ve hiçbir zaman tam olarak düzelmez. İş yaşamında maruz kalınan psikolojik baskısıyla kişinin yaşadığı gel-gitli ruh hali ise ''akut stres'' olarak nitelendirilir. Stresin nedenleri, belirtileri ve başa çıkma yolları hakkında ayrıntıları derledik.
#İş StresiTrabzon'da toplu taşıma hizmeti veren sürücülere insan ilişkilerinde öfke ve stresle başa çıkma yöntemlerini öğretip, yolcu ve birbirleriyle doğru iletişim kurmaları için hazırlanan eğitim projesinin imza protokolünde gerginlik yaşandı. Kendilerinin sürece dâhil edilmediğini öne süren bazı ilçe şoförler odası temsilcileri ile belediye yetkilileri arasında sert tartışmalar yaşanınca protokol imzalanamadan toplantı sona erdi.
#TrabzonTRABZON'da toplu taşıma hizmeti veren sürücülere insan ilişkilerinde öfke ve stresle başa çıkma yöntemlerini öğretip, yolcu ve birbirleriyle doğru iletişim kurmaları için hazırlanan eğitim projesinin imza protokolünde gerginlik yaşandı. Kendilerinin sürece dâhil edilmediğini öne süren bazı ilçe şoförler odası temsilcileri ile belediye yetkilileri arasında sert tartışmalar yaşanınca protokol imzalanamadan toplantı sona erdi.
#Öfke Kontrolü EğitimiSon yılların en çok konuşulan kavramlarından biri ‘Tükenmişlik Sendromu.’ Yorgunluk gibi fiziksel belirtiler, karamsarlık ve ümitsizlik gibi duygusal belirtilerle kendini gösteren tükenmişlik sendromu çoğunlukla rekabetin yoğun olduğu çalışma ortamlarında ortaya çıkıyor. Bu sendrom en çok sürekli aciliyet isteyen iş kollarında ve hizmet sektöründe çalışan sorumluluk duygusu yüksek kişileri etkiliyor. Takdir, övgü, onay sözlerinin yoğun şekilde kullanıldığı işyerlerinde tükenmişlik sendromu daha az görülüyor.
#Tükenmişlik SendromuSınav döneminde beslenme, pek çok yönüyle başarıya etki ediyor. Beynin hangi besin öğelerini alacağı konusunda oldukça seçici olduğunu söyleyen Doç. Dr. Haluk Saçaklı, gıdalarının türünün yanı sıra miktarının ve kalitesinin de beynin gelişimini, zihinsel performansını etkileyeceğini ifade ederek Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) girecek öğrencilere beslenme tavsiyelerinde bulundu.
#KahvaltıUzun yaşamanın çoğu insanın hayallerini süslediği bir gerçek. Ortalama yaşam süremiz yaşadığımız coğrafya, genlerimiz, cinsiyetimiz gibi birçok faktöre göre değişiyor. Peki ne kadar uzun yaşayabiliriz? Bunun bir sınırı var mı? Yeni yapılan bir araştırma bu çok merak edilen sorulara cevap verdi...
#Araştırmaİzmir’in Narlıdere ilçesinde boşanmalarının ardından eski eşi Serdar Kıyançiçek (40) hakkında uzaklaştırma kararı çıkaran Sevim Bozal (29), sosyal medyadaki paylaşımıyla ceza aldı. İddiaya göre hesabından öküz fotoğrafı paylaşıp, ’O kadar uzaklaştırma kararı aldırdım yine de burada’ diyerek göndermede bulunduğu Kıyançiçek’in açtığı davada Bozal’a İzmir 1’inci Aile Mahkemesi tarafından bir ay süreyle ’öfke kontrolü ve stresle başa çıkma eğitimi ve rehabilitasyon programlarına katılma’ cezası verildi.
#İzmirİzmir’in Narlıdere ilçesinde boşanmalarının ardından eski eşi Serdar Kıyançiçek (40) hakkında uzaklaştırma kararı çıkaran Sevim Bozal (29), sosyal medyadaki paylaşımıyla ceza aldı. İddiaya göre hesabından öküz fotoğrafı paylaşıp, ’O kadar uzaklaştırma kararı aldırdım yine de burada’ diyerek göndermede bulunduğu Kıyançiçek’in açtığı davada Bozal’a İzmir 1’inci Aile Mahkemesi tarafından bir ay süreyle ’öfke kontrolü ve stresle başa çıkma eğitimi ve rehabilitasyon programlarına katılma’ cezası verildi.
#İzmirKovid-19'un küresel salgın ilan edilmesinin ardından dünya genelinde acil önlemler kapsamında uzaktan çalışma uygulamaları benimsendi. Uzaktan çalışmanın iş devamlılığını sağlamanın bir yolu olduğunun fark edilmesi, salgın bitse de bu çalışma sisteminin devam edeceğini gösteriyor.
#Home OfficeÇevrimiçi eğitimler salgın dönemiyle birlikte iyice yaygınlaştı. Dijital platformlar üzerinden verilen kurslar sayesinde oturduğumuz yerden uluslararası geçerliliğe sahip sertifikalar bile alabiliyoruz. Aklınıza gelebilecek her konuda bir programa ulaşmak mümkün...
#GazetehaberleriÜniversite sınavına giren her öğrencinin hayali istediği mesleğe kavuşmaktır. Bu sebeple yıllarca eğitim aldığı kurumlardan sonra okuyacağı bölümü seçme konusunda oldukça titiz davranır. Üniversite sınavına girecek olan her genç okuyacağı bölüm ile ilgili detaylı araştırmalar yapar. Bu bölümlerden bir tanesi de psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmenliği bölümüdür. Özellikle öğrencilerin sık tercih ettiği bölümler arasında yer alan psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmenliği bölümü merak edilen bölümler arasında yer alır. Psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğretmenliği bölümü ile ilgili detayları derledik.
#Psikolojik Danışmanlık Ve Rehberlik Öğretmenliği Bölümü NedirÇocuklarda sıklıkla rastlanan ve yaygın bir şekilde görülen tırnak yeme, birçok durumla beraber ortaya çıkıyor. Kız çocuklarında erkeklere oranla daha sık görülen tırnak yeme, ergenlik döneminde artış gösterebiliyor. Uzmanlara göre fiziksel ceza uygulayan ebeveynlerin çocuklarında sıklıkla görülen tırnak yeme, stresle başa çıkma yöntemi olarak gelişiyor.
#TırnakCOVID-19 Virüsü dünyada etkisini azaltarak sürdürüyor. Hepimizin endişeli olduğu bu dönemi, tamamen atlatabilmemiz için uyarılara kulak vermemiz gerekiyor. Alınan korunma tedbirlerine özenle uyalım. Hürriyet Bursa olarak, ‘Yeni Normal’ süreci hakkında iş ve cemiyet hayatının tanınmış isimleriyle bir yazı dizisi hazırladık. Bu süreçten nasıl çıkacağımız çok önemli. Birlikte başarmak dileğiyle.
#Bursa“Tüp bebek tedavisine başlayan çiftler, en çok gebelik müjdesinin verileceği 20 günlük sürede yoğun stres yaşıyor. Oysaki en önemli kararı alıp en çok emek verdiğimiz zamanda güçlü ve umutlu başladığımız bu yolda bütün sakinliği ve güzelliği ile karşılamamız gerekir” diyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Esra Çabuk Cömert, tüp bebek tedavisi sürecinde stresle başa çıkma yollarını adım adım sıraladı.
#Tüp BebekŞiddet nesilden nesle öğrenilerek aktarılır. Aşağılayıcı sözler söylemek, isimler takmak, korkutmak, yeterli para vermemek, sürekli eleştirmek, tehdit, terk etmekle korkutmak gibi birçok durum duygusal şiddete girer. Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Salıcha Gkıouler, insan yaşamının hemen her alanında görülebilen ve dünyada giderek artan şiddet sorununa ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
#EleştiriStres, yaşanan olaylardan daha çok, kişi tarafından nasıl algılandığıyla ilişkilidir. Klinik Psikoloğu Damla Alkan, stresin, günlük yaşantımızın dengesinde bozulmaya neden olan veya bozulma olasılığının olduğu her türlü deneyim olduğunu belirterek, stresli durumlarda, stres dağıtan aktivitelere veya alternatif başka alanlara yönelmeyi önerdi, uyarılarda bulundu.
#StresCOVID-19'un neden olduğu stresle etkili bir şekilde baş etmenin olumlu bir tutum sürdürmekten geçtiğini belirten ve stresle başa çıkma önerilerini sıralayan Prof. Dr. William Mosier, “Sıkıntı halindeyken ve daha iyi hissetmek istediğinizde fiziksel egzersiz yardımcı olabilir.Enerjinin fiziksel salınımı stres yanıtımızı yapıcı bir şekilde kontrol etmede önemlidir. Kendinize karşı nazik olun” dedi.
#Korona StresiKoronavirüs hayatın her alanında olumsuz etkiler yarattığı gibi ruh sağlığımızı da etkiledi. Zor ve öngörülmeyen bir sürece girdik, yaşadığımız stres arttı. Peki, bu stresi nasıl dizginleyeceğiz? İşte ruhumuza iyi gelecek 5 basit ama etkili değişiklik…
#Stres