'Ciğer Kralı' olarak da tanınan sosyal medya fenomeni Brian Johnson'ın sır gibi sakladığı gerçek deşifre oldu. 'Ciğer Kralı'nın itirafı fenomen ismi hakim karşısına çıkartacak
#Brian Johnson'Ciğer Kralı' olarak da tanınan sosyal medya fenomeni Brian Johnson'ın sır gibi sakladığı gerçek deşifre oldu. 'Ciğer Kralı'nın itiraf gibi açıklaması takipçilerini hayal kırıklığına uğrattı.
#Brian JohnsonSosyal medyada 'Ciğer Kralı' olarak tanınan Brian Johnson'ın ortaya çıkan gizli e-postaları ortalığı karıştırdı. Sıkı egzersiz programı ve yediği çiğ ciğerler sayesinde mükemmel bir fiziği olduğunu söyleyen adamın steroid kullandığı iddia ediliyor.
#Ciğer KralıDaha çekici görünmek, yapılan antrenmanların etkilerini daha hızlı görmek için günümüzde ne yazık ki anabolik steroid kullanan erkeklerin sayısı hızla artıyor. Anabolik steroidlerin birçok farklı zararı olduğu genel anlamda bilinse de bu sentetik hormonların yakından tanınması ve erkek sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerinin fark edilmesi son derece önemli. Bu hafta sizler için anabolik steroidin yanlış kullanımı ve cinsel sağlık üzerindeki etkileri özelinde faydalı olmasını umduğum bilgiler paylaşacağım.
#Anabolik SteroidDoping ve steroid nedir? sorusu Survivor yeni bölümüyle gündeme geldi. Yarışmanın son bölümünde Nisa, Nagihan Karadere'nin doping kullandığını iddia etti. Sert tartışmalar ekranlara yansırken doping ve steroidin anlamı merak konusu oldu. Sporcular tarafından kullanılan steroid, kas gücü ve kas kitlesini artırma işlevi görüyor. Peki, Peki, doping ve steroid nedir, ne işe yarıyorlar? İşte doping ve steroid terimlerinin anlamı...
#DopingSteroid, eğer tıp literatürüne hakim değilseniz bir şey ifade etmeyebilir. Fakat kortizon deyince akla daha çok bilgi gelebilir. Daha yakından inceleyecek olursak; steroid nedir? Steroid ne işe yarar? Steroid zararları ve yan etkileri nelerdir gibi pek çok soruya cevap olabilecek önemli bilgileri sizler için derledik.
#Steroid Nedir Ve Ne İşe Yarar?TikTok yıldızı Taylor Rousseau Grigg’in ailesinden bir temsilcisi geçtiğimiz hafta Today.com'a yaptığı açıklamada, 25 yaşındaki yıldızın astım ve Addison hastalığından kaynaklanan komplikasyonlar nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı. Çoğumuz bu hastalığın adını ilk defa duyuyoruz. Addison hastalığı, adrenal bezlerin nadir görülen ve ölümcül olabilen kronik bir hastalık. Bu hastalık çok yavaş ilerliyor ve belirtileri başka hastalıklarla karıştığı için teşhisi oldukça zor. İşte addison hastalığı hakkında merak edilen tüm detaylar...
#Taylor Rousseau GriggDiz ağrısı yaş ilerledikçe hayat kalitemizi doğrudan etkileyen büyük bir sorun olarak karşımıza çıkar. 60’lara merdiven dayarken merdiven çıkamama, uzun yolda yürüyememe, yere oturup kalkamama gibi problemler kaçınılmaz oluyor. Bu yaşlarda pek çok kadından aynı şikayetleri duyuyoruz. Çoğunun dizinde sıvı kaybı ya da kireçlenme problemi var. Kimi sorununa ameliyat olarak çözüm buluyor, kimi iğne yaptırıyor, kök hücre tedavisi deniyor, kimi ozon terapi… Bu işlemlerden ve ameliyattan korkanlar ise çareyi kantaron yağında, kuyruk yağında ya da kelle paça çorba gibi kolajen kaynaklarında arıyor.
#Diz Ağrısı50'li, 60'lı yaşlardan sonra insanların dizlerindeki ağrılardan yakınması, hareketlerinde zorlanması normal karşılanır ancak bizim ülkemizde özellikle kadınların dizlerinde sıklıkla kireçlenme ve sıvı kaybı problemi yaşanıyor. Peki neden özellikle kadınlar bu dertten mustarip, temelinde ne yatıyor? Kuyruk yağı, kantaron yağı, kelle paça çorbası, kolajen takviyeleri diz ağrılarına iyi geliyor mu? Yoksa sorunun tek çözümü ameliyat mı? Doç. Dr. Ahmet Sevencan ile konuşuk.
#Diz ProblemleriSevgili Hürriyet okurları... Bu hafta, ‘bel ağrısının bilinmeyen nedeni, sakroiliak eklem ve kuyruk sokumu ağrısı (pöçük ağrısı)’ konularını TOBB ETÜ Tıp Fakültesi Hastanesi doktorlarından Algoloji (ağrı) Uzmanı Dr. Dostali Aliyev’le konuştuk...
#Şenol KalyoncuEO kan değeri sağlık alanında kan tahlilleri sonuçlarından biridir. Bu kan değerinin neyi ifade ettiğini ve hangi anlamı taşıdığını öğrenebilirsiniz. Böylece kan tahlil sonucunun neyi ifade ettiğini anlamak mümkündür. EO nedir? EO kan değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ve yüksekliği nedenleri ve belirtileri nelerdir? Konu hakkında tüm detayları derledik.
#EO NedirProgesteron hormonu, genel bir ifade ile kadınları hamileliğe hazırlayan ve düzenli bir şekilde üreme dönemindeki bir kadında yumurtalıklar vasıtası ile salgılanan bir hormondur. Progesteron, adet döngüsünün ortasında salgılanmaya başlar. Progesteron hormonuna dair bilgileri sizler için derledik.
#SağlıkKarbonhidratlar, yağlar ve proteinler diyetimizin temelini oluşturan üç ana besin grubudur. Glikoz, karbonhidratların yapı taşıdır. Bu kelime Yunanca tatlı anlamına gelir ve vücudumuzun ana enerji kaynağıdır. Sizler için glukoz hakkında bilinmesi gerekenleri derledik.
#Glukoz NedirÜre, kan testlerinde, normal sınır aralığında olması gereken değerlerden biridir. Kan değerlerini merak eden birçok kişi üre kan değer hakkında araştırma yapmaktadır. Üre nedir? Üre kan değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ve yüksekliği nedenleri ve belirtileri nelerdir? Konu hakkındaki detayları sizler için derledik.
#Üre NedirKan testleri kişilerde pek çok hastalığın belirlenmesi için yapılmaktadır. Yapılan bu testlerden birisi de NEU yani nötrofil testleridir. Nötrofil testlerinin yüksekliği ve düşüklüğü pek çok hastalığının belirtisi olabilir. Bu sebeple çok önemli bir testtir. Peki NEU (Nötrofil) nedir? NEU değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtileri nelerdir? Sizlere nötrofil testi hakkında merak edilen soruları detaylıca açıkladık.
#Neu (Nötrofil) NedirBöbrek fonksiyonları kanda bulunan üre nitrojen miktarının test edilmesiyle değerlendirilir. BUN'un düşüklüğü ve yüksekliğine alınması gereken tedbirler bulunmaktadır. Sizler için BUN’a dair bilgileri detaylıca araştırıp sonuçları derledik.
#Sağlıkİnsan vücudunda yer alan iki tür kan hücresi vardır. Bunlar beyaz ve kırmızıdır. Beyaz kan hücreleri çeşitli tiplerde oluşur. BASO kan hücreleri bu hücrelerden biridir. Bu hücrelere bazofiller de denir. Sizler için bilinmesi gerekenleri derledik.
#BASO NedirEozinofil, vücut sağlığı için oldukça önemli bir kan hücresidir. Beyaz kan hücresi olan eozinofil, vücutta savunma için üretilmektedir ve ömürleri birkaç hafta olmaktadır. Sizler için eozinofil hakkında bilinmesi gerekenleri derledik.
#Eozinofil NedirErkeklerde Meme Küçültme (Jinekomasti), operasyondan sorumlu Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah tarafından gerçekleştirilmektedir. Genellikle bebeklik ve ergenlik döneminde rastlanılan ancak herhangi bir dönemde görülebilecek bu hastalığın tedavisi mümkün olmaktadır. Jinekomasti nedir? Erkeklerde meme küçültme işlemi nasıl yapılır? Güncel ortalama fiyatlar nelerdir detayları ile derledik.
#JinekomastiProstat idrar torbasının çıkışında bulunan ve üreme ile ilgili 18-20 gramlık bir salgı bezidir. İçerisinde işeme geçerek yaşlanmaya bağlı erkeklerin birçoğunda boyut olarak büyüme göstermektedir. Bazı erkeklerde prostat idrar kanalına doğru büyüme gösterirken bazılarında idrar torbasının içerisine doğru büyümektedir. Erkeklerde prostat nedir, neden olur ve belirtileri nelerdir? Erkeklerde prostat büyümesi ve iltihabı tedavisi nedir? İşte prostat büyümesi hakkında detaylar.
#Erkeklerde Prostat BüyümesiErkeklerde görülen osteoporoz, kemik erimesi olarak bilinen ve genel olarak 50 yaş üstü erkeklerde görülen bir hastalık olarak tanımlanabilir. Bu hastalık, organ nakli, diyabet, tiroid hastalığı, kanser tedavisi, endokrin bozukluklar, bağışıklığı düşüren ilaçların kullanımı gibi risk faktörleri olduğu zaman 50 yaş altında olan erkeklerde de sık sık görülebilir. Bunun yanı sıra genetik geçişlerin olması nedeni ile erkeklerde idiopatik adı verilen osteoporoza genç yaşlarda karşılaşmak mümkündür. osteoporoz ileri özellikle ileri yaşta olan erkekler için önemli bir risk faktörü olarak açıklanabilir. Kadınlarda genel olarak menopoz sonrası boy gösterirken bu durum erkeklerde genel olarak 50 yaş ve 50 yaş üstünde görülür. Peki erkeklerde osteoporoz nedir, neden olur? Osteoporoz belirtileri ve tedavisi nelerdir ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Erkeklerde OsteoporozAronya meyvesi, sağlığa olumlu etkileri ve yararları nedeniyle ‘’süper meyve’’ olarak da adlandırılıyor. Anavatanı Kuzey Amerika olan aronya meyvesinin insan sağlığına pek çok faydası var. Ülkemizde de üretilmeye başlanan bu besin içeriği nedeniyle kanser hücrelerini yok ettiği ve vücudu baştan aşağıya yenilediği iddia ediliyor. Peki, aronya meyvesi gerçekten bu kadar faydalı mı? Aronya meyvesi hangi hastalıklara iyi geliyor? Aronya meyvesi nasıl tüketilmelidir? Diyetisyen Gülçin Işık, şifa deposu besin aronya meyvesiyle ilgili aklımıza takılanları anlatıyor.
#AronyaAdenomyozis, genellikle kadınların yaşı arttıkça görülen bazı hastalıklardan birisidir. Myomlar gibi kırk yaş üzerinde olan kadınlarda daha sıkça görülen hastalıklardan birisi de adenomyozisdir. Adenomyozis, genellikle semptomları fazla miktarda ve sancılı adet görür. Aşırı kanama, günlük hayatta bazı kısıtlamalara yol açar. Adenomyozis nedir? Nasıl geçer merak edilen tüm detayları ile sizler için derledik.
#AdenomyozisBu hafta genel olarak testis hastalıkları konusunda bilgilendirmeyi amaçladık. Bilindiği gibi hem üreme ve cinsel fonksiyonlar hem de erkek beden imajı algısı açısından testis önemli bir organ. Testiste sık görülen hastalıkları maddeler halinde aktararak kısa kısa bilgiler ile bu organı tutan hastalıklar konusunda bilgilendirme yapacağız.
#TestisAdrenal yetmezlik olarak da adlandırılan Addison hastalığı, vücudunuz belirli hormonları yeterince üretmediğinde ortaya çıkan nadir bir hastalıktır. Tüm yaş gruplarında ve her iki cinsiyette de görülebilen addison hastalığı tedavi edilmediğinde yaşamı tehdit edebilir. Peki addison hastalığı nedir, neden olur? İşte addison hastalığı belirtileri ve tedavisi...
#Addison Hastalığı