Profesyonel anlamda avukatlık yapmak isteyen pek çok kişinin yolu stajyerlikten geçer. Bu konuda eğitim alan birçok kişi stajyer avukatın neler yaptığını ve maaşının ne olduğunu merak ediyor. Peki, stajyer avukat nedir, ne iş yapar ve nasıl olunur? Stajyer avukat olma şartları, maaşları ve iş imkanları hakkında merak edilenler.
#Stajyer Avukat Nedir?Almanya’nın Hannover kentinde yaşayan ve 14 Aralık günü MHH Hastanesi’nin acil servisinde vefat eden Abdülkadir Sargın’ın naaşı, hastane morgundaki görevlinin hatası sonucunda başka biri ile karıştırıldı ve yakıldı. Merhumun yeğeni Barış Sargın, DHA’ya açıklama yaparak açıklama beklediklerini ve şüphelerinin giderilmesi gerektiğini vurguladı.
#AlmanyaAlmanya’nın Hannover kentinde naaşı yakılan Abdülkadir Sargın’ın yeğeni Barış Sargın DHA’ya konuştu. Yapılan yanlışlığa tepki gösteren Sargın, Almanya’da naaşların yakılmasının 3 haftalık bir süreç olduğunu, buna karşılık amcasının naaşının neden 2 gün içinde yakıldığı konusunda açıklama beklediklerini söyledi. Aile dava olayla ilgili dava açacak.
#AlmanyaGünlük hayatta her işlemi yasal olarak yapabilmek için başvurulan noter nedir? Ne iş yapmaktadır? Noter nasıl olunur? Noter olma şartları nelerdir? Noterler ne kadar maaş alırlar? İş İmkanları nedir? Bütün bunların hakkında bilgi sahibi olmak hangi işlemler için notere gitmemiz gerektiğini bilmemiz açısından faydalı olmaktadır. Sizler için tüm bu soruların cevaplarını derledik.
#Noter Nedir?Paket tur nedir? Paket tur sözleşmelerinde tüketiciler nelere dikkat etmelidir? Değişiklik ve iptali durumunda nasıl bir yol izlenmelidir? Av. Sinem Rumeli ve Stajyer Avukat Ekrem Can Narin konuyla ilgili önemli bilgiler aktardı.
#Paket Tur SözleşmesiDolandırıcılık suçu nedir?, Dolandırıcılık suçuna hangi hallerde ceza var?, Dolandırıcılık suçunun hukuktaki yeri nedir? Avukat Özlem Hayalioğlu ve Stajyer Avukat Çağla Sivrikaya, dolandırıcılık suçuyla ilgili tüm merak edilenleri anlattı.
#Dolandırıcılık SuçuKomedyen, bir sosyal medya fenomeni, aynı zamanda avukat ve mütercim tercüman… “Şimdi tüm sıfatlarıma sahip çıkıyorum” diyen Miray Akovalıgil, iddialı kostümünden özgün dansına kadar muhteşem dönüşümünü haykırdığı, bir yandan güldürürken bir yandan da kadın kimliğini kutladığı stand up gösterisiyle karşılıyor bizi.
#BURSAİstirdat davası, hukuk alanında en çok arananların başında geliyor. Konuyla ilgili istirdat davası nedir, istirdat davası neden ve nasıl açılır, istirdat davası kaybedildiğinde tazminat ödenir mi gibi sorular merak ediliyor. Tüm bu soruların yanıtlarını ise Avukat Baki Cem Atamış ve Stajyer Avukat Ekrem Can Narin veriyor.
#İstirdat DavasıCeza yargılamamızda en sık rastlanan suçlardan olan hakaret suçu, kişilerin birey olmasından kaynaklı kişilik haklarına saldırı olarak nitelendirilir. Peki, hakaret suçunun cezası nedir? Hakaret suçu ne şekilde işlenir? Sosyal medya aracılığıyla yapılan hakaretin cezası var mı? Konuyla ilgili merak edilenleri Avukat Özlem Hayalioğlu ve Stajyer Avukat Asil Özkan açıkladı.
#Hakaret Suçuİstihdamda kayıt dışılığı azaltmak için 2020’de riskli işyerlerine sıkı denetim geliyor. Resmi Gazetede yayımlanan 2020 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’nda, sosyal güvenlik alanında 2020 yılı hedefleri sıralandı. Ağırlığı ise kayıt dışı istihdam ile mücadele aldı. Aynı zamanda programda, emeklilikte yaşa takılanlara da müjdeli haber çıkmadı.
#Yazar- TBB Başkanı Feyzioğlu: "Türkiye Barolar Birliği, 37 hukuk fakültesinin gönüllü katılımıyla hukuk fakültelerinin ölçme ve değerlendirme işlemine başlamıştır. Birkaç ay içinde Türkiye'de hukuk fakültelerinin asgari standartlarını biz belirleyeceğiz ve kamuoyuna ilan edeceğiz" - "Bir hakimi hakim, bir savcıyı savcı yapan üzerine giydiği sırmalı cübbeler değildir. Bir sistemde hakimi ve savcıyı iktidarın bürokratı olmaktan kurtaran asli unsur avukatın varlığıdır"
Ergenekon davasında ağırlaştırılmış müebbet, Balyoz planı davasında 16 yıl hapis cezasına çarptırılan emekli Albay Dursun Çiçek, avukat kızı İrem Çiçek'le birlikte İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne gelerek 'kumpas' soruşturması kapsamında şikayetçi olarak ifade verdi.
TBMM’den geçen ve Cumhurbaşkanı tarafından onaylanan HSYK kanunu ile millet iradesi yok sayılmış, hukuk devletinin ve demokrasinin temel dayanağı olan kuvvetler ayrılığı ilkesi, kuvvetler birliğine dönüştürülmüş ve devlet mekanizmasının tüm kontrol ve denge mekanizmaları iktidarın ellerine teslim edilmiştir.
Fatma Hanım'dan bir mail geldi... Bir isyandı, çaresizce yardım isteniyordu... Yazdık... Hurriyet.com.tr günlerdir konunun üzerinde... Fatma Hanım gibi aynı sorunları yaşayan binlerce insandan, binlerce mail aldık... İşte o Fatma Hanım'ın isyanı simge oldu... Maliye Bakanlığı Müsteşarlığı harekete geçti...