Okulların açılmasıyla, 8 ve 12’nci sınıf öğrencileri için kritik sene de başladı. İyi bir lise hayali kuran 8’inci sınıf öğrencilerinin Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava, iyi bir üniversiteyi hedefleyen 12’nci sınıfların ise Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’ye hazırlık için yaklaşık 8 ay zamanları var. Peki hedefe giden yolda doğru çalışma planları nasıl yapılmalı, tempo ne zaman artırılmalı? Uzmanlara sorduk...
#LGSOkulların açılmasına kısa bir süre kala kırtasiye alışverişi başladı. Özellikle liseye yeni başlayacak 9. sınıflar defter alırken bazı konulara hassasiyet gösteriyor. Biyoloji, Fizik, Kimya, Coğrafya, Tarih defteri kareli mi olur, çizgili mi? sorusu da bu bağlamda merak ediliyor. Sözel dersler ile sayısal dersler arasında bazı farklılıklar, yazım teknikleri ve çizimler olabiliyor. İşte defter alacakların dikkat etmesi gereken hususlar…
#Biyoloji DefteriDefter, yaklaşık 2000 yıldır tüm dünyada sanatçılar ve yazarlar tarafından kullanılmaktadır. Lakin kitlelere hitap eden günümüz defterlerin hayatımıza girmesi, 19. yüzyıl ile birlikte gelişmiştir. Tüketicinin ihtiyaçları doğrultusunda A ve B tipi standartlarda defter boyutları üretilmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar
#Defter BoyutlarıÜniversite hayatına atılmak yeni bir bölüm tercihi yapmak ve gelecekle ilgili olarak yapılan tüm planlar öğrenciler için endişe verici bir boyuta ulaşabilmektedir. Sizin için Sözel dersler nelerdir ve hangileridir? Sözel bölümlerde yer alan dersler şeklinde çoğu öğrencinin merak ettiği büyük öneme sahip konu başlıklarını tüm detayları ile birlikte derledik.
#Sözel DerslerEkonomi ve Finans Bölümü, iki ayrı disiplin olsa da birbiri ile yakından ilişkili ve birbirini etkileyen disiplinlerdir. Tercih yapacak öğrencilerin en çok araştırdığı konular arasında yer alan Ekonomi ve finans Bölümü nedir? Mezunları ne iş yapar? Gibi soruları sizler için derledik.
#Ekonomi Ve Finans Bölümü Nedir?İngilizcede ''Lesson'' - ''Subject'' ve ''Lecture'' kelimeleri ''ders'' anlamına gelir. ''Class'' kelimesi ise hem sınıf hem de ders anlamında kullanılır. 5. sınıflar için School Subjects (Ders İsimleri) konusunu örnek kelimeler ve cümlelerle anlattık.
#5. Sınıf İngilizce School Subjects (Ders İsimleri) Konu AnlatımıToplumların ihtiyacına göre ortaya çıkmış birçok meslek vardır. Her meslek farklı bir eğitim ve uzmanlık gerektirir. Meslekler, sağlık, eğitim, sanat, endüstri ve tarım gibi sektörlere ayrılır. 6. sınıflar için meslekler konusunu anlattık.
#6. Sınıf Sosyal Bilgiler Meslekler Konu AnlatımıÖzel okullar, 15 Ağustos'tan sonra üç haftadan az olmamak kaydıyla yüz yüze yapacakları telafi eğitimi için planlama ve hazırlık çalışmalarına başlarken, bu süreçte öğrencilerin gereksinimleri dikkate alınarak kişiye özel yoğunlaştırılmış ya da seyreltilmiş eğitim verilmesi planlanıyor.
#MebKoronavirüs en çok bu yıl lise ve üniversite sınavına girecek öğrencileri etkiledi. Okullar kapalı. Liseye giriş sınavının 7 Haziran’da yapılması planlanıyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “LGS kapsamındaki merkezi sınav sadece birinci dönem müfredatından yapılacak” diyerek öğrencileri rahatlattı.
#LgsKoronavirüs en çok bu yıl lise ve üniversite sınavına girecek öğrencileri etkiledi. Okullar kapalı. Liseye giriş sınavının 7 Haziran’da yapılması planlanıyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “LGS kapsamındaki merkezi sınav sadece birinci dönem müfredatından yapılacak” diyerek öğrencileri rahatlattı. Bu açıklamanın ardından sınavda çıkacak konuları araştırdım. İşte adayların ay ay işlediği konulardan hareketle öğrendiğim kadarıyla sınavda sorumlu oldukları konular:
#YazarLiseye Geçiş Sınavı (LGS) için başvurular 14 Nisan’da bitecek. 1 Haziran’da yapılacak LGS sonucunda 1526 liseye 139 bin 120 öğrenci sınavla alınacak. Son iki aylık çalışmanın büyük fark yaratacağının altını çizen uzmanlar, öğrencilere bundan sonraki süreçte konu tekrarlarına başlayıp bol bol deneme sınavı çözmelerini öneriyor.
#GazetehaberleriYoğun geçen eğitim öğretim dönemine yarıyıl tatiliyle ara verilirken, ailelere bu süreçte önemli görevler düşüyor. Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Uzmanı Doç. Dr. A. Evren Tufan, tatilin ilk birkaç günü çocukların mutlaka dinlenmesine izin verilmesi gerektiğini belirtirken, sonrasında onların gelişimlerini ve aile içi iletişimi destekleyecek şekilde vakit geçirilmesini vurguluyor. Doç. Dr. A. Evren Tufan, ebeveynlere; çocuklarının hem eğlenecekleri hem de öğrenecekleri bir sömestir tatili için 9 önerisini sıraladı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
#Önemli UyarılarAÖL sınav sonuçları için açıklama merakla beklenirken, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) önemli bir açıklama geldi. Bir süredir güncelleme dolayısıyla erişime kapalı olan AÖL iş takvimini yayımlayan MEB, gelecek dönem gerçekleştirilecek olan süreçleri belirtmiş oldu. Peki, AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler
#AölMilli Eğitim Bakanlığı'nın yurt genelinde gerçekleştirdiği AÖL sınavlarının ardından gözler sonuç aşamasına çevrildi. Toplam 3 oturumda gerçekleştirilen sınav sürecinin ardından adaylar, AÖL sınav sonuçları için sorgulamalarına başladı. Peki, AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, merak edilen açıklama süreci hakkında tarih detayları
#AölBu yıl Yükseköğretim Kurumları Sınavı 15-16 Haziran’da yapılacak. 2017’de Temel Yeterlilik Testi ve Alan Yeterlilik Testi’nin puana etkisinin farklı olduğunu hatırlatan uzmanlar, adaylara buna göre hazırlık stratejisi oluşturmasını öneriyor. Başarı için hedef, kararlılık ve zaman yönetiminin şart olduğunu da vurguluyorlar.
#GazetehaberleriOrtaokul 8’inci sınıfta okuyan adaylar için geri sayım başladı. Akademik başarısı yüksek liselere girmek isteyenlerin sınavı MEB tarafından 2 Haziran’da yapılacak. Sınava yaklaşık iki ay kala öğrenciler, ‘Kalan sürede nasıl bir program uygulamalıyım?’, ‘LGS soruları nasıl olacak?’, ‘Sadece test çözmek yeterli mi?’ sorularının cevaplarını merak ediyor. Uzmanlar ise, “Son tekrarlara başlayın” uyarısında bulunuyor.
#Liselere Giriş Sınavıİyi bir üniversiteye girmek için uzun zamandır emek harcayan adaylar için heyecan dorukta. Maratonun ikinci ayağı olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS), 10-11 ve 17-18 Haziran’da yapılacak. Tarihin yaklaşmasıyla adaylar için stres de arttı. Uzmanlar, adayları sınav kaygısıyla baş etmeleri konusunda uyarırken, son haftanın eksikleri kapatmak için önemli bir şans olduğunu belirtiyor. Bu süreçte Hürriyet de adayların yanında yer almaya devam ediyor. Sizin için iki günlük yazı dizisi hazırladık. İlk gün için uzmanlardan sözel ve sayısal derslerde başarının ipuçlarını aldık. Kaygının nasıl yöneltileceğiyle ilgili tavsiyelere yer verdik. İkinci günde ise bu yıl LYS ile ilgili değişiklikleri ve açık uçlu sorulara yanıt verirken nelere dikkat edeceğinizi hatırlayın istedik. İşte rehberlik uzmanları Salim Ünsal ve Cihan Yeşilyurt’un son hafta için önerileri.
#GazetehaberleriTEOG çıkmış sorular aracılığıyla sınavlara olan hazırlıklarına devam eden öğrenciler, son birkaç gün kala Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı bu soruları gözden geçirecek. TEOG ne zaman sorusunu yönelten öğrenci ve veliler, tarihin yaklaştığını gördükten sonra geçtiğimiz yılın çıkmış 2. dönem sorularına yöneldi. İşte, TEOG çıkmış sorular ve kazanım testleri detayları
#MebBursa İnegöl Turgutalp Anadolu Lisesi 11’inci sınıf öğrencisiyim.17 yaşındayım ve 4 kişilik bir ailede yaşıyorum. Annem, babam, teyzem ve ben birlikte kirada oturuyoruz. 10 yıl önce babam beyin kanaması geçirerek felç olduğu için çalışamıyor. Özel bir firmada güvenlik görevlisiydi ancak bu rahatsızlığı nedeniyle emekli oldu. Annem ise ev hanımı.
#Dersİnsanlar bireysel farklılıklarla dünyaya gelirler. Bu farklılıklar bazen bireyleri normal denilen grupta bulunanlardan anlamlı ölçüde ayırır ki ayrılanlar özel eğitim grubuna girerler. Bu ayrım normalin altına yönelik de üzerine yönelik de olabilir. Yetenekler de doğumla getirilen gizil güçler ve farklılıkların da kaynaklarından biri. İyi bir eğitim bu farklılıkları olabildiğince dikkate alarak tasarlanan eğitim olarak tanımlanır.
#Konuk YazarSosyal ve duygusal beceriler özel yaşam, eğitim ve iş yaşamında önemli rol oynar. Ancak eğitim sistemimizin farklı aşamalarında gerçekleştirilen merkezi sınavlar ve bu sınavların tercih edilen okullara yerleşmeyi sağlaması akademik başarıyı ön plana çıkardı. Ancak insan gelişimi sosyal, duygusal, akademik, fiziksel gibi pek çok farklı alan ile bir bütünlük içerisinde ele alınmalı. Çağdaş kuramlar ve eğitim sistemleri bireyin bütünsel gelişimini vurguluyor...
#Konuk YazarDemirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sonuçlarının açıklanmasının ardından 1-17 Temmuz tarihlerinde yapılacak tercih döneminde yeni öğrencilerini bekliyor. Özel müfredatı ile öğrencileri geleceğin dünyasına yapay zeka, robotik kodlama ve yazılım dersleri ile hazırlayan okulda 18 kişilik sınıflarda ders veriliyor. Ana dili İngilizce olan 3 yabancı öğretmenle 1 yıl hazırlık sınıfı bulunan ve 5 yıl eğitim verilen ücretsiz devlet lisesi, LGS'de yüzde 1'lik dilime giren öğrencilere 12 ay boyunca burs veriyor.
#Demirören Medya Ve Teknoloji Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi