Yaz aylarına girdiğimiz şu günlerde herkesin aklı hem arınıp zayıflayacak hem de güneş ve deniz tatili yapacak sağlıklı destinasyonlarda. İşte sağlık merkezleri ile meşhur Avrupa jet-setinin favori arınma destinasyonu Avusturya’daki detoks deneyimlerimden anekdotlar...
#Pyramidenkogel KulesiNew York Times'ın film eleştirmeni A.O. Scott’ın sözlerini ödünç almam gerekirse bu şehri eşsiz kılan şey “farklı kültürlerden gelen ve farklı değerlere sahip insanları benimseyip yontulmamış ve sofistike bir ahenge dönüştürme kabiliyetidir.” Yakın zamanda Scott ve bir meslektaşına tüm New York sakinlerini bir araya getiren tek bir film bulma görevi verildi; en kibar ifadesiyle bu bir delilik. New York’u, ABD’deki birçok kente direkt uçuşlar gerçekleştiren ve 25 Mayıs’ta bu rotalara Newark’ı da ekleyecek olan Türk Hava Yolları ile keşfedin…
#New YorkPHILADELPHIA - The film 'Notorious,' a biography of the rapper Notorious B.I.G., transcends gangster-flick clichés because of the outsized talents of the artist and the actor who portrays him. B.I.G., aka Biggie Smalls, was an artist of unique skill and charisma, all of which is captured in a perfect pitch.
Susuz tarımla elde edilebiliyor; proteini yüksek, glüteni yok denecek kadar az... Atalık bir buğday çeşidi olan sorgülü belki hepiniz duymadınız ama şu kadarını söyleyeyim, bu sert taneli durum buğdayını şu an Türkiye’nin önemli pastanelerinden bazıları kullanıyor, hatta makarna firmaları da özel ürün çıkartmak için sırada... İşte bütün bunlar, şef Ebru Baybara Demir’in başarısı. Nasıl mı? Anlatayım...
#Ebru Baybara DemirRamazan sadece oruç yoluyla bedenimizi değil, iyilik yoluyla ruhumuzu da güçlendirdiğimiz bir ay. Ben de bu hafta size elçilerinden biri olarak çalıştığım, Avustralya’nın ihtiyaç sahiplerine yemek dağıtma konusunda önde gelen yardım kuruluşu OzHarvest’tan, ayrıca ülkemizdeki ve dünyadaki diğer yardımlaşma örneklerinden bahsetmek istiyorum...
#RamazanBeslenme alışkanlıklarımız her yıl biraz daha değişiyor. Yepyeni ürünlerle tanışıyor, hep hayatımızda olanları daha fazla önemsemeye başlıyor ya da gerekiyorsa onlarla vedalaşıyoruz. Bu yılki en önemli trend, artan çevre hassasiyetiyle birlikte beslenirken artık sadece kendimizi düşünmememiz ve doğaya hiç olmadığı kadar önem vermemiz olacak.
#Mood-Foodİtalya’nın Milano kentinde gerçekleştirilen EuroCucina, mutfak araç ve gereçleri konusunda dünyanın en ünlü fuarlarından biri. Tabii söz konusu mutfak ve yeme-içme kültürü olunca konu ister istemez dünyanın beslenme konusundaki sorunlarına da geliyor.
#Müge AkgünTürkiye’den gelen “#Geriver” çağrısına, “Sana ihtiyacımız var” mesajına anında cevap verdi, bir günlüğüne İstanbul’a uçtu. İtalya’daki restoranı ‘Osteria Francescana’ bu yıl dünyanın bir numarası seçilen şef Massimo Bottura’yla aktivist duruşunu, İstanbul’da kapatmak zorunda kaldığı restoranını ve çocukluk anılarını konuştuk.
#Massimo BotturaArada “hoppa” ve “hayde” nidalarının duyulduğu fıkır fıkır “Give me the Food” (Bana Yemek Ver) şarkısıyla üne kavuştu Miss Platnum. Bu yuvarlak hatlı genç kadının iştahlı şarkısı yemeyi sevenlerin diline marş oldu. Aradan iki yıl geçti ve yeni albümü “Sweetest Hangover” ile çıkageldi bu kez. Bu zaman zarfında epeyce güzelleşmiş, hatta biraz da kilo vermişti. Miss Platnum ile kendisini Vogue için görüntülemek isteyen Karl Lagerfeld’in bile ilgisini çeken değişimi hakkında konuştuk.
A gorgeous woman and a man with gray in his temples clink glasses as the sun sets. She looks straight into his eyes and murmurs something soft, her eyes gleaming with unpronounced hints of promise. She looks across the Bosphorus, her suntanned shoulder gently touching that of the man.
SOFIA - During Nazım Hikmet’s years in exile, the most bitter moments are spent close to home on visits to Bulgaria. The similarities of the place drive him crazy: the smells, the food, the Turkish spoken by the minority. On the 46th anniversary of his death, one cannot help but salute his poetry.
Fethiye - With their bright tablecloths and charismatic waiters, the restaurants encircling Fethiye’s daily market vie for customers. The pervasive and addictive smell of garlic, spices and olive oil floats above the inevitable fishy odors of the seafood stalls, luring tourists and locals alike to this intrinsically Turkish spot.