İŞKUR tarafından öğrencilere yönelik başlatılan Sosyal Çalışma Programı (SÇP) başvuru süreci sona erdi. Başvurularını tamamlayan adaylar şimdi SÇP sonuçlarının açıklanacağı tarihi merak ediyor. Peki, SÇP (Sosyal Çalışma Programı) başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?
#Sçp SonuçlarıSosyal Çalışma Programı başvuru süreci İŞKUR üzerinden başladı. Haziran, temmuz, ağustos ve eylül aylarında toplumsal faydanın yüksek olduğu alanlarda kamu kurumlarıyla işbirliği halinde düzenlenecek olan SÇP’ye ilgi yoğun oldu. Peki, SÇP nedir, kimler başvuruda bulunabilir, nerede uygulanır, okulu uzayan öğrenci başvurabilir mi? İşte, 30 soruda Sosyal Çalışma Programı’nın detayları
#İŞKURÖğrencilere müjde başlığıyla verilen Sosyal Çalışma Programı'na başvuru süreci İŞKUR (Türkiye İş Kurumu) üzerinden başladı. Sosyal Çalışma Programı’na kabul edilen öğrenciler, 5 Temmuz 2019 günü elektronik ortamda kura ile belirlenecek. Öğrenciler, Sosyal Çalışma Programı'na (SÇP) katılım sağladıkları her gün için 67.36 lira ödeme almaya hak kazanacak. Peki, Sosyal Çalışma Programı (SÇP) başvuru şartları neler?
#İŞKUR Sosyal Çalışma ProgramıGaranti BBVA, kadının güçlenmesi, ekonomide daha fazla söz alması, toplumda ve iş hayatında adil ve eşit fırsatlara sahip olmasına büyük önem veriyor. Sürdürülebilirlik stratejisinin odaklarından birisi olan ‘kapsayıcı büyümeye’ yönelik çalışmaları doğrultusunda da 2006’dan bu yana kesintisiz sürdürdüğü, Türkiye’de ilk ve öncü olduğu Kadın Girişimci Programı’yla kadın girişimcilerin işletmelerinin sürdürülebilir olmasının yanında, onların gelişmesi ve güçlenmesine katkı sağlıyor.
#Sponsorlu İçerik2025-2027 döneminde istihdam yıllık ortalama 758 bin kişi artacak. Bu da üç yılda 2.2 milyondan fazla kişiye yeni istihdam yaratılacağı anlamına geliyor. Hedefin gerçekleşebilmesi için kamu, düzenleyeceği bazı programlarla özel sektörün eleman bulmasına destek olacak. Üstelik programlara katılanlara da asgari ücret kadar maaş ödenecek. Bugüne kadar düzenlenen istihdam programlarına 2025’te yenileri de eklenecek. Peki, programlara kimler katılacak, istihdama etkisi ne olacak?
#İşgücüİŞKUR’un İşgücü Uyum Programı (İUP), iş arayan bireylerin işgücü piyasasına daha hızlı adapte olmasını hedefleyen bir destek programıdır. Program, mesleki eğitimlerle birlikte kişisel gelişim ve iş sağlığı gibi konularda da eğitim sunuyor. Kadınlar, gençler, engelliler ve dezavantajlı gruplara yönelik olan bu programda katılımcılara günlük 566,73 TL ödeme yapılacak. Katılımcılar 140 gün boyunca eğitim alabilir ve program en fazla 10 ay sürebilecek. Öte yandan Bakan Işıkhan'dan İUP başvuruları hakkında açıklama geldi. Peki, İUP nedir? İşte, şartlar ve detaylar.
#İşgücü Uyum ProgramıYeni kabine programını açıklayan Hollanda'daki koalisyon hükümeti, göçmen sorunuyla mücadelede daha sıkı tedbirler uygulanmasına imkan veren olağanüstü hal ilan etmeye ve Avrupa Birliği (AB) düzenlemelerinden çekilmeye hazırlanıyor. Katı göçmen politikası muhalefetin tepkisini çekerken, uzmanlar Parlamentonun devre dışı bırakılmasını eleştiriyor.
#HollandaAnkara’da öğrenci abonman kartlarında kademeli fiyatlandırma yapılması gündeme geldi. Talebe ilişkin hazırlanan ABB Meclisi Hukuk ve Tarifeler Komisyonu Raporu’nda konunun Meclis’in görevi arasına girmediği belirtilerek geri iadesi yönünde görüş yer aldı. Son kararı Meclis verecek.
#Kademeli AbonmanİUP başvuruları, Bakan Işıkhan'ın açıklamasıyla gündeme geldi. Işıkhan yaptığı açıklamada, "Orta Vadeli Program (OVP) çerçevesinde hayata geçirdiğimiz İşgücü Uyum Programı (İUP) için başvurular başladı" dedi. İŞKUR İşgücü Uyum Programı (İUP), işsiz bireylerin işgücü piyasasına entegrasyonunu hızlandırmak amacıyla düzenlenen bir eğitim programıdır. Katılımcılara iş sağlığı ve güvenliği, finansal okuryazarlık, motivasyon gibi konularda eğitimler verilecek. Program ile kamu kurumları iş birliğiyle uygulanacak ve katılımcılara günlük 566,73 TL ödeme yapılacak. Hedef kitlesi arasında kadınlar, engelliler ve eski hükümlüler yer alacak. Program, en fazla 10 ay sürer ve katılımcılar 140 gün boyunca yararlanabilecek. Peki, İUP nedir? İŞKUR İşgücü Uyum Programı ile günlük 566 TL ödeme yapacak!
#İşgücü Uyum ProgramıKamuda işsizlere yönelik olarak yeni bir işgücü uyum programı başlatılıyor. Buna göre, eğitimini tamamlayan kişiler haftanın 3 günü, toplam 22 buçuk saat kamu kurumlarında çalışacak. İşgücü Uyum Programı katılımcılarına verilecek günlük cep harçlığı tutarı 566 TL olacak. Son bir aydır sigortalı olmayanlar başvuru yapabilecek.
#Cevdet YılmazAnkara Kalkınma Ajansı, yürüttüğü çalışma ve projelerle birçok insanın hayatına dokunmaya devam ediyor. Bu yıl yapılan ‘İstihdam Atölyesi Meslek Kazandırma Programı’na katılan 100 kursiyerden 80’i istihdama kazandırıldı. Meslek sahibi olan kadınların ortak sesi ise ‘Sanayide ben de varım’ oldu.
#Ankara Kalkınma AjansıSağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Maymun çiçeği hastalığının Türkiye'de görülmediğini belirtirken, 'Pandemi oluşmayacağı yönünde kanaat var. Tek tük görülebilir; ama bu salgın olmaz. Şu ada ekstra bir tedbire ihtiyacımız yok.' dedi.
#Sağlık Bakanı Kemal MemişoğluCumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu Toplantısı'na başkanlık etti. Yılmaz "Özel sektörümüzün ihtiyaçlarına cevap verecek ve katma değeri yüksek yatırımı önceleyen bir anlayışla teşvik sistemimizi sadeleştiriyoruz" dedi.
#Cevdet YılmazCumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu Toplantısı'na başkanlık etti. Yılmaz "Özel sektörümüzün ihtiyaçlarına cevap verecek ve katma değeri yüksek yatırımı önceleyen bir anlayışla teşvik sistemimizi sadeleştiriyoruz" dedi.
#Cevdet YılmazSahipsiz sokak hayvanlarına yönelik düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, kanun teklifiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Düzenleme, hayvanlarımızın bulundukları yerden alınması, sağlıklı barınaklarda bulundurulması ve güçlü bir şekilde sahiplendirilme anlayışı taşıyan bir özelliği taşıyor. Kuduz riski taşıyan, saldırganlaşmış, rehabilite imkanı olmayan sahipsiz köpeklerin uyutulması yani ötenazi kavramını da bu düzenlemede getiriyoruz" ifadelerini kullandı.
#Sokak KöpekleriBugün 30 Haziran Koruyucu Aile Günü. Biz de koruyucu aile yanında büyüyen çok güzel bir genç kızla, 23 yaşındaki Merve Avcı ile konuştuk. İyi bir üniversite eğitimi alıp havacı olan Merve, “Ben şanssız doğan şanslı çocuklardanım. Çünkü koruyucu ailem, gerçek ailem oldu. Onlar mükemmel” diyor.
#Koruyucu AileTürkiye’nin kimyasal kaplamalar alanındaki öncü firması Akcoat’un, genç yeteneklerin yolunu açmak ve potansiyellerini keşfetmelerine yardımcı olmak amacıyla hayata geçirdiği “The Future Project” uzun dönem staj programı, geleceğin inovasyon projelerini üretecekleri çalışma ortamı sağlamaya devam ediyor.
#AkcoatBirilerinin hayatını fark edilir biçimde değiştirenleri 15 yıldır arayıp bulan, görünür kılan Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı’nın 2024 ayağı tamamlandı. Altı fark yaratan Türkiye’ye tanıtıldı. İşin güzel tarafı bu yıl tüm Fark Yaratanlar’ın kadın olmasıydı. Hemen hemen hepsi yola eşitlik için çıkmışlardı.. Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, “İnsanımızın fırsat olduğunda, potansiyeli fark edildiğinde her işi başarabildiğini bir kez daha gördük” dedi.
#Fark YaratanlarSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, daha sürdürülebilir ve kapsayıcı bir kalkınma için etki yatırımcılığını destekleyeceklerini ve etki yatırımcılarıyla iş birliği içerinde yeni projelere imza atacaklarını belirterek, “Etki yatırımlarını özellikle yerelde kalkınma hamlemizin güçlü bir itici gücü olarak değerlendireceğiz.” dedi.
#Mehmet Fatih KacırYükseköğretimde uluslararasılaşma kapsamlı bir konu. Makaleye, hem dünyadan hem de ülkemizden kısa tarihsel bilgiler sunarak başlamak istedim… Yüksek öğretimde uluslararasılaşma kavramı üniversitelerin tarihi kadar eski. Literatürde 8’inci yüzyılda Endülüs, 9’uncu yüzyılda Bağdat, 13 ve 14’ncü yüzyılda Semerkant ve Buhara, daha sonra Roma ve İstanbul hep etkileyici eğitim merkezleri olarak anlatılır. Abbasiler döneminde Bağdat, Endülüs Emeviler döneminde, Kurtuba (Cordoba) en üst düzeyde değerlendirilen bilim merkezleri olarak sunulur.
#Konuk Yazar31 ülkede 3 bin 716 kişiyle cinsiyet eşitliği üzerine yapılan anket sonuçlarına göre 16-29 yaş arasındaki genç erkeklerin üçte biri feminizmin topluma yarar sağladığını düşünüyor. Bu elbette iyi bir sonuç. Fakat ankete katılanların yüzde 16’sı feminizmin fayda değil zarar getirdiğini söylüyor.
#Meltem FıratlıSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye sanayisinin dünyanın bütün coğrafyalarına, bütün ülkelerine rekabetçi şekilde ihracat yapabilecek güçte olduğunu belirterek, “Özellikle son 5 yılda milli gelirimiz içerisinde hem toplam sanayinin hem imalat sanayinin payının yükseldiğini gözlemliyoruz. Tabii bizim için en gerek düşük, orta düşük, gerek orta yüksek, yüksek teknolojide 13 yıl boyunca pandemi dönemindeki 1-2 ay hariç neredeyse aralıksız bir yükseliş trendi var.” dedi.
#Mehmet Fatih KacırMesleki eğitim okulları, ülkemizde, Tanzimat Fermanı’nın yayınlanmasını takiben, 1857’de Maarif Nezareti Nizamnamesi ile bölgesel ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak açılmaya başlandı.Askeri Baytar Mektebi, Orman Mektebi, Ziraat Talimnamesi o dönemin ilk meslek okulları arasında yer aldı. Cumhuriyet döneminin de öncü Mesleki ve Teknik Okulları olarak değerlendirilirler…
#Konuk YazarKadın girişimciler için kendilerini danışman banka olarak konumlandırmaya çalıştıklarını belirten Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Sibel Kaya, “Son beş yılda kadın girişimcilere sağladığımız finansman tutarı 150 milyara ulaştı. Bu rakam kadın girişimcileri ayrı segmentte değerlendirip destek vermeye başlayan ilk banka olarak bundan sonraki dönemde neler yapabileceğimizin kanıtı” diye konuştu. Kaya, finansman dışında kadın girişimcilere yönelik gerçekleştirdikleri eğitim, yeni pazarlara açılma ve cesaretlendirme konusundaki projelerle ilgili de bilgi verdi.
#Sibel Kaya