Sanayide ben de varım

Güncelleme Tarihi:

Sanayide ben de varım
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2024 15:58

Ankara Kalkınma Ajansı, yürüttüğü çalışma ve projelerle birçok insanın hayatına dokunmaya devam ediyor. Bu yıl yapılan ‘İstihdam Atölyesi Meslek Kazandırma Programı’na katılan 100 kursiyerden 80’i istihdama kazandırıldı. Meslek sahibi olan kadınların ortak sesi ise ‘Sanayide ben de varım’ oldu.

Haberin Devamı

Ankara Kalkınma Ajansı, sanayi sektöründe kadın istihdamını artırmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Kadın başvuru sahiplerine öncelik sağlanan 5. İstihdam Atölyesi Meslek Kazandırma Programı tamamlandı. Programa kabul edilen 100 kursiyerden 80’i istihdama kazandırıldı. Ajans ve ASO Sürekli Eğitim Merkezi (ASO-SEM) iş birliğinde yürütülen program kapsamında, kadın kursiyerlere CNC Tezgâh Operatörlüğü, Elektromekanik Bakım ve Montaj Uzmanlığı, Dikiş Makinası Operatörlüğü, Endüstriyel Otomasyon ve Teknolojisi Bakım ve Onarım Uzmanlığı, CMM Uzmanlığı, GES Bakım Onarım Uzmanlığı alanlarında hem teorik hem de pratik eğitimler verildi. Hayata dokunan proje sayesinde birçok kadın sanayide farklı sektörlerde istihdamda ‘ben de varım’ dedi. Kimi savunma sanayii firmasında kimisi de de tekstil ve medikal firmalarında çalışan kadınlar, aldıkları eğitim ve istihdam süreçlerini Hürriyet Ankara’ya anlattı.

Haberin Devamı

EĞİTİM SONRASI İŞE BAŞLADIM

Sanayide ben de varım

Sanayide ben de varım

Meryem Arkan (51) “Eğitimlerin başladığını sosyal medya üzerinden duydum, ‘Dikiş Makinası Operatörlüğü’ bana son derece uygundu çünkü daha öncesinde dikişe ve tasarıma ilgim vardı. ASO-SEM’de 2 ay boyunca eğitim gördüm. Kurslar tamamlandıktan hemen sonra ise işe başladım. Bu anlamda eğitimleri düzenleyen  Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü'ne ve Ankara Kalkınma Ajansı Genel Müdürlüğü’ne çok teşekkür ederim. Ülkemizin daha da gelişebilmesi ve kalkınması için kadınların üretim sürecine dahil olması şart. Daha çok kadınımız bu eğitimlerden haberdar olmalı. Hayallerini, hedeflerini gerçekleştirmeli. Dikişin yanında çizimler de yapıyorum, şimdiki hedefim bu yanımı da geliştirerek daha iyi yerlere gelebilmek.”

BU İŞİN ERKEĞİ KADINI YOK

Sanayide ben de varım

Haberin Devamı

Sanayide ben de varım

Ebrar Sıla Uzundere (20): “Sağlık meslek lisesi çıkışlıyım ama sonrasında sağlık sektörünün bana göre olmadığını fark ettim. Bir gün sosyal medyada gezinirken Ankara Kalkınma Ajansı’nın istihdam garantili eğitim programına denk geldim ve hemen CNC Operatörlüğü eğitimine başvuruda bulundum. Eğitim sürecimiz de oldukça dolu dolu geçti. İşin en güzel tarafı da bu eğitimler sonrası istihdam garantisinin olmasıydı. Hiç bilmediğim bir alana sadece merakla başladım ve sonrasında bu bölümü sevdiğimi fark ettim. Fabrikalarla görüşüp, kendime en uygun olan kurumu tercih edip işe başladım. CNC Operatörlüğü oldukça zevkli, işimiz makinalarla. Bu işin erkeği kadını yok. Kadın isterse, kafaya koyarsa başaramayacağı hiçbir şey de yok.”

Haberin Devamı

KENDİ PARANIZI KAZANIN

Sanayide ben de varım

Sanayide ben de varım

Serpil Uslu (39): “Ankara Kalkınma Ajansı’nın projesini yakın çevremden duydum. ASO-SEM’de gerçekleşen projede Dikiş Makinası Operatörlüğü eğitimi aldım. Daha öncesinde de farklı bir alanda çalışıyordum. Fakat içimde hep makinanın başına geçme hevesi vardı. Bir cesaret eğitime başladım ve temmuz ayının sonunda da eğitimler sona erdi. Kurslarda daha eğitim devam ederken görüşmeler sağlandı. Yani nerede istihdam edileceğim aslında eğitim sürecinde bile belliydi. İşimi çok seviyorum. Kendi ekonomik özgürlüğünü elde etmek çok güzel bir duygu. Hem kendine olan özgüveni geliyor insanın. Bu anlamda hem cinslerimize buradan sesleniyorum kendi paranızı kazanın, kendi ekonomik özgürlüğünüzü elde edin.”

Haberin Devamı

ÜRETİM SÜRECİNE DAHİL OLUN

Sanayide ben de varım

Sanayide ben de varım

Şehriban Yakıcı (34): “Bu projeden eşim sayesinde haberdar oldum. Ankara Kalkınma Ajansı’nın hem eğitim hem de istihdam destekli çalışma ve projeleri bizleri oldukça motive ediyor. ASOSEM’e giderek bir aylık dikiş operatörlüğü eğitimi aldım. Zaten öncesinde dikiş işiyle uğraşıyordum. Eğitimlerin sonunda bir savunma sanayii firmasında dikiş operatörü olarak işe başladım. Haftanın beş günü servisle Temelli’ye geliyorum. İki çocuğum var, dört aylık da hamileyim, bebek doğduktan sonra da işe devam edeceğim. Kendi emeğinle para kazanmanın, o hazzın tarifi yok. Tüm kadınlara sesleniyorum, lütfen evde oturmayın, bir şekilde üretim sürecine dahil olun.”

Haberin Devamı

SANAYİNİN DEĞİŞEN İHTİYAÇLARINA GÖRE EĞİTİM

Sanayide ben de varım

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından Kalkınma Ajansları'nın bu yılki teması ‘Kadın Girişimciliği ve Kadın İstihdamı’ olarak belirlenmişti. Bu kapsamında Ankara’daki sanayi sektöründeki firmalar ile istihdam odağında yapılan görüşmeler yapılarak istihdam ihtiyacı tespit edildi ve ‘İstihdam Atölyesi Meslek Kazandırma Programı’ kapsamında teorik ve pratik eğitim programları hazırlandı. Tamamlanan program ile ilgili olarak bilgi veren Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Duhan Kalkan "Kadın istihdamı, ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasında kritik bir rol oynamaktadır. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü'nün 2024 temasını 'Kadın Girişimciliği ve Kadın İstihdamı' olarak belirlemesi, bu konunun ulusal düzeydeki önemini vurgulamaktadır. Ankara Kalkınma Ajansı olarak, bu doğrultuda sanayi sektörünün değişen ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak, benzer programları geliştirerek devam ettirmeyi planlıyoruz. Amacımız, kadınlarımızın ekonomik hayata daha fazla katılımını sağlamak ve bölgenin kalkınmasına katkıda bulunmalarını desteklemektir" ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME!