Kademeli abonman meclis gündeminde

Güncelleme Tarihi:

Kademeli abonman meclis gündeminde
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2024 21:43

Ankara’da öğrenci abonman kartlarında kademeli fiyatlandırma yapılması gündeme geldi. Talebe ilişkin hazırlanan ABB Meclisi Hukuk ve Tarifeler Komisyonu Raporu’nda konunun Meclis’in görevi arasına girmediği belirtilerek geri iadesi yönünde görüş yer aldı. Son kararı Meclis verecek.

Haberin Devamı

EGO Genel Müdürlüğü tarafından verilen öğrenci abonman kartlarında kademeli fiyatlandırma yapılması, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi’nde gündeme geldi. Konuyla ilgili hazırlanan Hukuk ve Tarifeler Komisyonu Raporu’nda 500 binişlik abonmanın birçok öğrenci tarafından kullanılamadığı belirtilerek, ‘az binenden az çok binenden çok’ ücret alınması yönünde talep yer aldı. Ancak konunun Meclis’in görevleri arasına girmediği belirterek ilgilisine iadesi istendi.

BİRÇOĞU 100’DEN FAZLA KULLANMIYOR

Raporda şu ifadeler yer aldı: “1 Ağustos 2024 Perşembe günü itibarıyla EGO Genel Müdürlüğü ulaşım fiyatlarında artış yapmış, tam bilet 21 TL, öğrenci bileti 10.50 TL, öğrenci abonmanı ise aylık sınırsız 300 TL olarak belirlenmiş, ancak öğrenciler için sınırsız olarak belirlenen abonman kartına 500 biniş kullanım hakkı yüklenmiştir. Öğrencilerden gelen bilgiler ve taleplerde aylık 500 binişlik bir kullanım yapmadıkları birçok öğrencinin 100’den fazla biniş hakkını kullanmadığı belirtilmiş, bu yüzden kademeli bir fiyatlandırma yapılarak az binenden az çok binenden çok ücret alınması noktasında bir çalışma yapılması konusu Belediye Meclisi’mizin görevleri arasına girmediğinden konunun ilgilisine iadesi oy çokluğu ile kabul edilmiştir.” Konuya ilişkin rapor ABB Meclisi’nde görüşülerek karara bağlanacak. Meclis’in son kararının ne yönde olacağı da öğrenciler arasında merak uyandırdı.

Haberin Devamı

Kademeli abonman meclis gündeminde

İLKOKULA SERVİS ÜCRETİ ORTAOKUL LİSEYE ABONMAN

Öte yandan ABB, 2021’den bu yana sürdürdüğü ‘Öğrenci Servis Desteği Programı’nı 2024-2025 eğitim-öğretim yılında da devam ettiriyor. Proje kapsamında ilkokul öğrencilerine servis ücreti desteği, ortaokul ve lise öğrencilerine ise 100 binişlik abonman desteği verilecek. Uygulamadan 2023-2024 eğitim-öğretim yılında ayda ortalama 7 bin öğrenci yararlandı. ABB Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Önder Yanmaz, “Belediyemizden sosyal yardım alan ailelerimize, SMS ile başvuru sürecinin başladığının bilgisini verdik” dedi. Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı İlyas Aktürk ise servis desteği sayesinde Mamak, Altındağ ve Keçiören’deki servis sayılarında artış yaşandığını belirterek, “Bugün geldiğimiz noktada okullarda 1 araç varsa 5’e, 5 taneyse 10’a çıkmış durumda. Bu bize gözle görülür bir destektir” dedi. Sosyal destek alan ve ilkokula giden çocuğunu servise yazdıran vatandaşlar, servis desteğinden faydalanmak için 20 Eylül 2024 tarihine kadar servis sözleşmesi, öğrenci kimlik fotokopisi, veli kimlik fotokopisi ve öğrenci belgesi ile https://sosyalhizmetler.ankara.bel.tr/Home/Merkezler adresinde yer alan Sosyal Yardım Başvuru Merkezleri’nden birine başvurabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!