Süheyl Batum, kariyeri ve hayatı ile araştırılan isim olmaya devam ediyor. Galatasaray Başkan Adayı olan Süheyl Batum, Galatasaray Lisesi mezunudur. Kariyerine Hukuk eğitiminin ardından siyasi arenada devam eden Süheyl Batum, bir dönem köşe yazarlığı da yapmıştır. Peki, Süheyl Batum kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, Galatasaray Başkan Adayı Süheyl Batum biyografi bilgileri
#Süheyl Batum KimdirDünya üniversiteleri sıralama kuruluşu Times Higher Education (THE), genç üniversiteler sıralamasını yayınladı. Koç ve Sabancı üniversiteleri listede ilk 100’de yer aldı. Türkiye’den 21 üniversitenin ilk 500 de yer bulduğu listenin başında geçen yıl da olduğu gibi Singapur’daki Nanyang Teknoloji Üniversitesi var.
#Times Higher Educationİsrail’in Gazze Şeridi’nde 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırıları, ABD başta olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki üniversitelerde tepki çekmeye devam ediyor. ABD’nin New Jersey eyaletindeki Princeton Üniversitesi’nde devam eden Filistin'e destek gösterileri farklı bir aşamaya geçti. Öğrenciler yayımladıkları bildiriyle açlık grevi başlattıklarını bildirdi.
#Filistinİsrail’in Hamas’a karşı yürüttüğü savaşta can kaybı 35 bine yaklaşırken, Gazze Şeridi de dev bir moloz yığınına dönüştü. BM raporuna göre 79 bin bina tamamen yıkıldı, 370 bin bina ise hasarlı. Uzmanlara göre Gazze’ye güçlü bir destek sağlanmazsa, bölgenin yeniden inşası 80 yıl sürebilir.
#İsrailSüheyl Batum kariyeri ve biyografisi ile araştırılan isim olmaya başladı. Galatasaray Başkan Adaylığı için adının anılması dolayısıyla kariyeri ile merak ediliyor. Peki, Süheyl Batum kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, o isim hakkında detaylı bilgiler
#Süheyl Batum KimdirYazar bir annenin, Cumhuriyet’in ilk öğretmenlerinden bir çiftin çocuğu olarak dünyaya geliyor. Gençlik yıllarında sevdiği ve girdiği tiyatrodan 12 Mart sonrası dönemde yazar olarak çıkıyor. İlk romanı Yarın Yarın’ın yayınlanmasının üstünden dile kolay 48 sene geçmiş… Yazar Pınar Kür’leyiz... Son zamanların çok tartışılan, ‘sanat, müzik, edebiyat bitti’ mi konusuna Kür’ün yorumu, “Yeni dönemden iyi yazarlar var ama duvarları yıkacak kişi görmüyorum. Bundan sonra edebiyat dünyasında, dünyanın herhangi bir yerinde büyük çıkış yapabilecek şey yok. Kafka’dan sonra bitti bu iş” oluyor.
#Pınar KürMardinli bir ailenin kızı olan şef Selen Mağzalcıoğlu, Süryani lezzetlerini yeniden yorumladığı restoranıyla ‘Gourmand Table Chef Restaurant’ ödülüne layık görüldü. New York’ta restoran açmaya hazırlanan Mağzalcıoğlu, önümüzdeki yıl Michelin Yıldızı bekliyor.
#Selen MağzalcıoğluTeknoparklarda birbiriyle kıyasıya mücadele eden ve yeniliklerle dolu bir atmosfer var. Bu atmosferin merkezi, Teknoparklar desem ne derdiniz? Evet sıkıcı iş merkezleri canlandı kafanızda biliyorum. Ancak Teknoparklar iş merkezi algısını yıkalı çok oldu ve üretken genç girişimcilerin, öğrencilerin yani inovasyona yön verenlerin öncüsü olarak karşımıza çıkıyor.
#Konuk YazarSuella Braverman, Filistin'e yönelik tutumları dolayısıyla görevden alındı. Londra’da Filistin yanlısı gösteriler düzenlenmesine izin veren polis güçlerini “taraf tutmakla” itham eden İçişleri Bakanı Suella Braverman, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak tarafından görevden alındı. Sunak, Braverman’ın yerine Dışişleri Bakanı James Cleverly’i getirdi. Cleverly’nin boşalttığı göreve ise eski başbakanlardan David Cameron atandı. Peki, Suella Braverman kimdir, kaç yaşında? İşte, o isim hakkında bazı bilgiler
#Suella BravermanManisa’nın 20 haneli Beydere Mahallesi’nde, babasının tüm engellemelerine rağmen, gizlice 17 yaşında ortaokulu, 23 yaşında yine açıktan lise öğrenimini tamamlayan Sultan Çetinkaya Tahtacı (40), Türkiye’de üniversite ve yüksek lisansını tamamladıktan sonra Fransa’nın önemli üniversitelerinden Sorbonne’da doktora yaptı. Azmi ve başarısıyla örnek olan Tahtacı, başkaları için umut olacağını düşündüğü ’Okulsuz köyden Sorbonne’a bir başarı hikayesi’ adlı kitabını çıkardı.
#ManisaManisa'nın 20 haneli Beydere Mahallesi'nde, babasının tüm engellemelerine rağmen, gizlice 17 yaşında ortaokulu, 23 yaşında yine açıktan lise öğrenimini tamamlayan Sultan Çetinkaya Tahtacı (40), Türkiye'de üniversite ve yüksek lisansını tamamladıktan sonra Fransa'nın önemli üniversitelerinden Sorbonne'da doktora yaptı. Azmi ve başarısıyla örnek olan Tahtacı, başkaları için umut olacağını düşündüğü 'Okulsuz köyden Sorbonne'a bir başarı hikayesi' adlı kitabını çıkardı.
#SorbonneOkan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Okan, Türkiye’nin eğitim ve sağlıkta dünyada çekim merkezi olma yolunda gittiğini belirterek, ‘Üniversiteler Avrupa ve Amerika’daki okulların 3’te 1’i, hastaneler ise 5’te 1 fiyatında. Ama Türkiye’nin tercih edilmesinin sebebi ucuz olması değil; İstanbul markası’ diyor.
#Okan HoldingTrafik yoğunluğu ve özel otomobillerin neden olduğu çevre kirliliği dünyanın dört bir yanında şehirlerin başlıca sorunlarından. Doğal olarak yerel yöneticilerden şehir planlamacılarına tüm ilgililer, çözüm önerileri geliştirmek için çalışıyor. Bu önerilerden biri olan 15 dakikalık şehirler özellikle pandemiden sonra popülerliğini artırdı. Bu durum bazı komplo teorilerinin ortaya çıkışına da neden oldu. İşte ayrıntılar…
#15 Dakikalık ŞehirlerBUGÜN güzel haberle şenlenirken, sanatçı bir kızımızın başarısıyla koltuklarımız da kabarsın...İspanya’nın Valensiya Kenti’ndeki Politeknik Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde doktora eğitimini tamamlayan Nehir Akansu’nun Uluslararası Viyola Kongresi ve Festivali’ne gönderdiği iki eseri kabul edildi. Genç sanatçı festival için Tayland’a davet edildi.
#1Türkiye’nin entelektüel hayatının en renkli isimlerinden gazeteci-yazar Hıfzı Topuz bu hafta 100 yaşına bastı! Onunki Nişantaşı’nda bir konakta başlayıp 1960’ların Paris’inden Afrika’ya, oradan Türkiye’nin en sevilen yazarlarından biri olmaya uzanan bol serüvenli bir hikâye… Cumhuriyet’in ilan edildiği yıl dünyaya gelen Topuz; 2 büyük savaş ve birçok devrime tanıklık etti, çok etkili isimlerle mülakatlar yaptı. Peki bir asır boyunca neler gördü, onu en çok neler etkiledi? Topuz, 100’üncü yaşını kutlarken sorularımızı yanıtladı. Nice yıllara!
#Hıfzı Topuz