Mevsimine göre ister ızgarada yapın, ister tavada... Ya da konserve olarak tüketin...Sardalya çok lezzetli bir balıktır. Bizde son yıllarda kendine yer bulsa da genellikle küçük balık kategorisinde olduğu için göz ardı edilir. Oysa başka ülkelerde uğruna festivaller düzenleniyor. Bu arada bizim sardalyanın şanı yurtdışında yürüyor.
#SardalyaBiz değil miyiz Bodrum’un dünya çapında bir yer olmasıyla övünen? O zaman fiyatlar üzerinden kötü algı yaratmanın amacı ne? Madalyonun diğer tarafına bakalım bence. Mesela Spago gibi bir markanın Bodrum’da olması büyük kazanç. Yurtdışında hizmet ve kalite olarak bizi en iyi kim temsil eder desek sayacağım birkaç isimden Lucca da dört yıldır burada.
#Ebru Erkeİnsanların uzun yaşamasına, mutlu olmasına veya hormonlarının düzenli çalışmasına katkı sağlayan bakteriler üzerine araştırmalar yapan Ali Rıza Akın bilim dünyasında ‘bakterilere fısıldayan adam’ olarak biliniyor. Mikrobiyota alanında çalışan sayılı biliminsanından biri olan Akın, bakteri çeşitliliğinin önemini hatırlatıyor: “Bağırsaklarımızda çeşitlilik istiyoruz ama makarnanın üzerinde, iskenderde, mantıda, cacıkta her gün yoğurt yiyoruz. Bu da bağırsaklarımızdaki bakterilerin çeşitliliğini azaltıyor.”
#Hazan Aköz IşıkPeki çok sevilen yapımda sunuculuk ve oyunculuk deneyimi olan Jess Molho, Demet Akalın ile yeni bir projeye başladı. TV8 ekranlarında hafta içi her sabah yayınlanacak olan Gel Konuşalım progrmaı, gündemin nabzını tutacak. Peki, Gel Konuşalım sunucusu Jess Molho kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, Jess Molho dizileri ve hayatı
#Jess MolhoAnneler Günü kampanyalarının en büyük farkı sadece hediye değil genel ihtiyaçların karşılanması için de bir fırsat olarak görülmesi. O nedenle mağazalar geniş çaplı kampanyalarına daha yüksek talep alıyor. Bu yıl ise tüm gruplarında en çok talep gören ürünler airfryer ile robotlar oldu. Teknosa satışların geçen aya göre iki kat arttığını belirtirken Arzum’un patronu Murat Kolbaşı, dik süpürgelere ilginin de yüksek olduğunu belirtti.
#Anneler GünüBir organizmanın genetik haritasını çıkararak onunla ilgili tüm sırlara erişebileceğimizi düşünürdük ancak bugün bilim bunun yeterli olmadığını söylüyor. Biyolojinin ötesine geçen epigenetik, kalıtımın çevresel boyutları olduğunu; geçmiş kuşakların yaşadığı acıların, savaşların, göçlerin gelecek nesiller üzerinde tahribat yaratabileceğini anlatıyor. Yakın zamanda epigenetik konusunda çıkan iki kitabın yazarları biliminsanı Nessa Carey ve moleküler biyolog Prof. Dr. Korkut Ulucan’la konuştuk.
#DNAÇıktığım her yolculuğun, tanıdığım her insanın bana kattıklarıyla kendimi yeniliyorum. Bir senenin sonunda geçmiş yılın bakiyesini alırken tüm olumsuzluklara rağmen yeni yıl beni hâlâ heyecanlandırıyor. Fazla uzaklara gitmeden birkaç yakın rota önerisinde bulunayım. Belki şimdi veya sonra, yılın ilk tatili için size ilham olurum.
#SeyahatKışa “merhaba” dediğimiz şu günlerde danışanlarım özellikle mutsuzluktan dert yanıp bana şu soruyu soruyor: “Kış aylarına giriyoruz. Canım hiçbir şey yapmak istemiyor. Yataktan çıkamıyorum. Tatlıya da düşkünlüğüm arttı. Ne yapsam yüzüm hiç gülmüyor. Bu duygu durumundan çıkabilmem için neler yapmalıyım?” Peki, güler yüzlü bir kış geçirmek için neler mi yapmalıyız?
#Yelda BAŞARANEge’ye Çanakkale üzerinden gidişimizin ilk bölümünü geçen hafta yazmıştım. Şimdi Çanakkale, Küçükkuyu arasında uğramanızı tavsiye edeceğim iki şelale ve bir köyü anlatacağım. İki nokta arasında çok daha fazlası olsa da mutlaka görün diyeceklerim: Mıhlı ve Sütüven şelaleleriyle Yeşilyurt Köyü.
#Hürriyet