Füme somon son dönemde tariflerde çok sık karşımıza çıkan bir ürün. Makarnalardan sandviçlere, pizzalardan çırpılmış yumurtaya birçok şeye çok yakışıyor. Peki somonunuzu evde kendiniz fümelemeye ne dersiniz? İşte ev yapımı füme somon için bilmeniz gereken her şey...
#Somon Nasıl Fümelenirİsveç, Norveç gibi İskandinav ülkelerinde sıkça tüketilen somon, kısa sürede kolayca pişirilebilmesi, birçok farklı tarife uyum sağlaması ve tam bir omega-3 deposu olması nedeniyle Türkiye’de de sofraların vazgeçilmezleri arasına girdi. Peki somon nasıl pişirilir? Aslına bakarsanız somonu pişirmenin tek bir yöntemi yok. İsterseniz fırında ya da ızgarada pişirin, isterseniz tencerede poşe yaparak yiyin. Hatta suşi tabaklarında sıkça karşımıza çıkan somonu çiğ bile yiyebilirsiniz. İşte somon nasıl pişirilir öğrenmek isteyenler için çeşit çeşit somon pişirme teknikleri…
#Somon TarifleriBu hafta Aşkın Nur Yengi, Jolly Joker Kartal İstMarina’da; Mert Demir, CerModern’de sahneye çıkacak. Latin müziğin sevilen isimleri Gipsy Kings by Andre Reyes ve Buika, İstanbul’da konser verecek. Carl Cox, Maximum UNIQ’te elektronik müzik tutkunlarını dansa davet edecek. ‘Solo Botter: Komet’ sergisi de Beyoğlu’ndaki Casa Botter’de görülebilir.
#KonserBalık türleri gerek akvaryumlar için gerekse de insanlar için en önemli besin kaynaklarından biridir. Çünkü balık türleri içeriğinde önemli derecede protein, vitamin, mineral, yağ asidi gibi öğeleri barındırmaktadır. Elbette ki bu besin öğeleri bazı balık türlerinde daha yüksek değerde bazı balık türlerinde ise ona oranla daha düşük değerde olabilmektedir. Sokar balığı nasıl pişirilir, temizlenir, avlanır, faydaları nelerdir, özellikleri nelerdir, besin değerleri nasıldır detayları ile derledik.
Karpaçyo (Carpaccio), genel olarak restoranların başlangıç menülerinde yer alır. İtalyan mutfağından olan karpaçyo daha çok atıştırmalık olarak tercih ediliyor. Ancak karpaçyo hazırlarken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta etin donmadan soğuk duruma gelmesi ve ince ince kesilebilmesi. Ayrıca karpaçyo yapımında et çeşitleri ve balık da, özellikle somon balığı, tercih edilebiliyor. Peki karpaçyo (Carpaccio) nedir, nasıl yapılır? İşte dana karpaçyo tarifi ve malzemeleri...
#Karpaçyo NedirHayatta denenen birçok lezzetli yemek tarifleri bulunmaktadır. Bunun yanı sıra sürekli olarak yeni lezzetler keşfedilmekte veya var olan lezzetler daha da çeşitlendirilmeye devam etmektedir. Et, balık, tavuk ve sebzeler ile birçok çeşitli yemekler, ara sıcaklar ile soğuk mezeler yapılmaktadır. Yapımı ve lezzeti en çok merak edilen lezzetlerden bir tanesi de deniz ürünleri arasında sayılan havyarlardır. Peki, havyar nasıl pişirilmektedir? Taze havyar nasıl tedarik edilir ve nasıl bulunur? İşte, havyar hakkında merak edilen unsurlar.
#HavyarMalum, balık avı yasağı bitti. Tezgâhlarda balık bolluğu ve çeşitliliği artmaya başladı. Four Seasons Hotel Istanbul at The Bosphorus’un şefi Görkem Özkan’la sabaha karşı yola düştük, Gürpınar Su Ürünleri Hali’ni ziyaret ettik. Kasa kasa dizilen çeşitler arasında alışveriş yaptık. Şefe alırken ve pişirirken nelere dikkat etmemiz gerektiğini sorduk...
#GİZEM DİNÇBAŞAsya mutfağına özgü dünyaca ünlü lezzet sushi (suşi), artık ülkemizde de yaygın tercih edilen yemekler arasında yer alıyor. MasterChef suşi tarifi izleyiciler tarafından yeniden gündeme getirildi. Peki, suşi nasıl yapılır? İşte, ev yapımı suşi tarifi ve malzemeleri...
#SushiLimondan turşu yapıp et veya tavuk yemeklerinde kullanabilir, portakallı ve turunçlu makaronlar hazırlayabiliriz. Misket limonu tartlara, greyfurtsa roka, bebek ıspanak ve kırmızı soğanlı salatalara çok yakışıyor. Kurabiyeden ceviche’ye, krepten yahniye; hemen her şeye katmayı çok sevdiğim narenciye çeşitleriyle neler hazırlıyorum, mutfağıma buyurun!
#LimonLimondan turşu yapıp et veya tavuk yemeklerinde kullanabilir, portakallı ve turunçlu makaronlar hazırlayabiliriz. Misket limonu tartlara, greyfurtsa roka, bebek ıspanak ve kırmızı soğanlı salatalara çok yakışıyor. Kurabiyeden ceviche’ye, krepten yahniye; hemen her şeye katmayı çok sevdiğim narenciye çeşitleriyle neler hazırlıyorum, mutfağıma buyurun!
#YemeGelinim Mutfakta sopuk baklava pastası tarifi günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Çayın yanına hafif ve nefis bir tatlı alternatifi olan soğuk baklava pastası keki ve kremasıyla pratik bir şekilde hazırlanabiliyor. Peki, soğuk baklava pastası nasıl yapılır? İşte, Gelinim Mutfakta soğuk baklava pastası tarifi ve malzemeleri...
#Soğuk Baklava PastasıTütsülenmiş somon pizza MasterChef ekranlarında final heyecanında izleyiciler tarafından merak edildi. Kısık ateşte hazırlanan tütsülenmiş somon pizza özel bir teknikle yapılıyor. Peki, MasterChef tütsülenmiş somon pizza nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte tütsülenmiş somon pizza tarifi ve yapılışı...
#Tütsülenmiş Somon PizzaMasterChef sushi (suşi) tarifi günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Önemli bir Japon yemeği olan sushi (Suşi) artık ülkemizde de sıklıkla tüketiliyor. Restoranlarda yemeğe alışık olduğumuz sushi'yi evde hazırlayarak, sevdiklerinizde paylaşabilirsiniz. Peki, evde sushi (suşi) nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, MAsterChef sushi tarifi detayları...
#Masterchef SushiYazdan sonbahara geçişte ani sıcaklık değişimleri ve okulların açılması bağışıklık sistemini etkileyen faktörlerin başında geliyor. Beslenme Uzmanı ve Diyetisyen Bürge Köker,“Mevsim geçişlerinde yapılan en büyük beslenme hataları kişilerin abur cubur gibi yüksek kalorili besin seçimi yapmaları ve gece yemek yenilmesi. Bu nedenle gün içinde doğru ve sağlıklı beslenmeli ve vücudunuzu aç bırakmamaya gayret etmelisiniz” diyor.
#Diyetisyen Bürge KökerRinga balığı; bir tür yem balığıdır. Clupeiae (Hamsigiller) familyasına aittir, Kuzey Pasifik – Kuzey Atlantik Okyanusları sığ bölgelerinde ve Baltık Denizi sularında bulunmaktadır. Güney Amerika’nın batısında bulunan balıkçı bankaları çevrelerinde yaşam döngüsünü sürdürmektedir. Taze olarak tüketilebileceği gibi tuzlama olarak da yapılmaktadır. Boyu 30cm kadar basık karınlı, sırtı gri mavidir. Ringa balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Ringa balığı faydaları ve özellikleri hakkında detaylarıyla derledik.
Dünyada eti çok lezzetli olan ve yenebilen birbirinden çeşitli balık türleri vardır. Bir balığın pişirme püf noktası için ilgili balığı iyi tanımanız gerekmektedir. Bu şekilde üst seviyede bir lezzet ve fayda sağlayabilirsiniz. Bu bakımdan yazıda sizlerin bilgilenmesi amacıyla detaylı olacak şekilde gümüş balığı nedir, halk arasında başka ismi var mıdır, eti yenir mi, nasıl pişirilir, faydaları nelerdir, zararları var mıdır, besin değeri nedir detayları ile derledik.
Dünyanın her yerinde en çok sevilen yiyecekler arasında ilk sıralarda balık gelmektedir. Balıklar arasında birçok farklı türün olduğu görülmektedir. Özellikle somon balığı son derece faydalı olan bir balık türü olarak bilinmektedir. Sizler için Somon Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Somon balığı faydaları ve özellikleri nelerdir detayları ile derledik.
Biotidinidaz, vücudun H Vitamini adı verilen biyotini, doğru bir şekilde işleyemediği oldukça ciddi bir kalıtsal bir hastalıktır. Biotidinidaz eksikliği, havale, kas güçsüzlüğü, havale, saçlarda dökülme, cilt döküntüleri ve solunumla ilgili sorunlarla kendini gösterir. Biotinidaz nedir, ne işe yarar tüm detayları ile derledik.
#BiotinidazFüme kelimesi mutfakta pek çok üründe karşılaştığımız bir kavram olarak sıklıkla kullandığımız kelimeler arasında yer alır. Genelde çiğ etin daha uzun ömürlü olabilmesi için başvurulan füme yöntemi balık ve et gibi gıdaların ateş dumanı ile tütsülenmesi sonrası ortaya çıkar. Peki füme et nedir, füme et nasıl yapılır ve nasıl yenir haberimizde…
#FümeGünümüzde farklı nedenlere bağlı olarak hastalıklar ortaya çıkıyor. Çağın en önemli hastalıklarından birisi de damar tıkanıklığıdır. Damar Tıkanıklığına ne iyi gelir ve nasıl geçer? Damar Tıkanıklığı nedenleri ve tedavisi nedir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Damar Tıkanıklığına Ne İyi Gelir Ve Nasıl Geçer?Suşi tarifi, bu lezzeti evlerinde denemek isteyenler tarafından yoğun ilgi görüyor. Farklı dünya lezzetlerini denemek isteyenler Japonların çokca tükettiği besin kaynaklarından birisi olan suşinin nasıl yapıldığını öğrenmek istiyorlar. İşte suşi tarifi ve malzemeleri
#SuşiAkdeniz Üniversitesi’nden (AÜ) Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, plastik kirliliğinin Akdeniz’in en büyük sorunlarından biri olduğunu belirterek, "Balık çiftliklerinde, balık yemlerinde hormon kullanılmaz. Balık çiftliklerinde yem olarak balık unu, balık yağı, soya fasulyesi, mısır unu kullanılır. Çiftlikteki balıkların plastik birikimi, doğal ortamdaki balıklardan daha azdır" dedi.
#Deniz BalığıBarbunya ya da barbun pembe-kırmızı rengiyle tezgahların ve sofraların en sevilen balıklarından biridir. Zaman zaman tekirle de karıştırılan barbun, Türkiye’nin denizlerinde de yaşayabilir. Peki barbun nasıl bir balıktır ve nasıl pişirilir? İşte barbun hakkında aklınızdaki soruların cevapları…
#Barbunya Nasıl Bir BalıktırDünya üzerinde en iddialı olduğumuz konulardan biri çay içmek! Her yıl yapılan araştırmalarda Türkiye en çok çay tüketilen ülke çıkıyor. En çok duyduğumuz laflardan biri “Çayı koydun mu?” ve evet, siyahı baş tacımız ama farklı malzemelerle hazırlanan tarifler de kışın içinizi ısıtacak türden... İşin uzmanlarından değişik ve lezzetli tarifler aldık. Aynı zamanda çay someliyesi olan yazarımız Ebru Erke’ye de çay demlemenin püf noktalarını sorduk.
#Gazetehaberleri