MasterChef sushi tarifi: Evde sushi (suşi) nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
MasterChef sushi (suşi) tarifi günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Önemli bir Japon yemeği olan sushi (Suşi) artık ülkemizde de sıklıkla tüketiliyor. Restoranlarda yemeğe alışık olduğumuz sushi'yi evde hazırlayarak, sevdiklerinizde paylaşabilirsiniz. Peki, evde sushi (suşi) nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, MAsterChef sushi tarifi detayları...
Uzak Doğu mutfağının sevilen lezzetlerinde sushi MasterChef programı ile yeniden gündeme geldi. Çiğ deniz ürünlerinin, yosun, pirinç ve diğer malzemelerin bir araya gelmesiyle oluşan Sushi (Suşi), kolay tarifi ile evde menülerinizi süsleyebilecek. İşte, malzemeleri ve tarifi ile 'Suşi nasıl yapılır?' sorusunun cevabı..
1 adet nori (yosun yaprağı)
1 kâse sushi pilavı
1 ince dilim füme somon ya da ton balığı
2 ince dilim salatalık
1 kâse pirinç sirkesi
1 tatlı kaşığı wasabi
1 tutam susam
Servis için;
Soya sosu
Streç ile kaplanmış bambu hasıra parlak tarafı altta kalacak şekilde noriyi (yosun yaprağını) koyun ve pirinç sirkesiyle hafifçe ıslatın.
Elinizi sirkeli su ile ıslatın ve hazırladığınız sushi pilavından bir parça alın. Fotoğraftaki gibi pilavı norinin üzerine eşit ve üst taraftan 1 parmak boşluk kalacak şekilde yayın. (parmak uçarınızı pirinç sirkesi ile ıslatırsanız elinize yapışmaz)
Yaydığınız pilavın üzerine şerit halinde wasabi sürün. Wasabi sürdüğünüz kısıma ince dilimlenmiş çiğ somon ve salatalığı yerleştirin, salatalıkların üzerine susam serpin.
Bambu hasırın size bakan tarafını hafif kaldırarak bıraktığınız 1 parmak boşluğa kadar çok sıkmadan sarın.
Bıraktığınız 1 parmak boşluğa gelince bambunun ucunu hafifçe kaldırarak norinin yapışmasını sağlayın.
Hazırladığınız ruloyu 6 eşit parçaya bölün ve servis tabağına alın.
Soya sosu ya da zencefil turşusu ile servis yapın. Afiyet olsun...