İspanya’nın Endülüs bölgesindeki Marbella’da Michelin’li şef Dani Garcia’nın en yeni konseptlerinden biri olan Leña’yı deneyimledik. Endülüs öyle bir kültür birikimi ki ister bir şef restoranına gidip üst düzey yemek yiyin, isterseniz tapas veya sahildeki ‘chuiringuito’lardan birine oturup ızgara sardalya yiyin; Marbella her koşulda damağınızı mutlu edecek, buna eminim...
#HürriyetTurkuvaz bir deniz, temiz, ışıl ışıl... Turizmin gözbebeği Marmaris, Selimiye çevresinde bu tertemiz sulardan çıkan balık, ahtapot ve kalamarla kuruluyor neredeyse tüm sofralar. Bereketli, çam kokulu topraklardan gelen sebzeler, yeşilliklerle renklenen masalardan bu yaz en çok dikkatimi çekenleri sıraladım...
#GastronomiUrla Sanat Sokağı’nın sevilen mekânlarından Hiç Lokanta’da, 60 bin zeytin ağacının olduğu ormanlık alanda yetişen ürünler kullanılıyor. Zeytinyağından bala, ekmekten reçele her şey kendi üretimleri... Orman salatası, toprağımız tatlısı ve çilekli soğuk domates çorbası menünün öne çıkan lezzetlerinden...
#Hiç LokantaYaz mevsimi demek domates demek. Mis gibi lezzetli domateslerle yapabileceğinizin bir sınırı yok ama özellikle domates çorbalarının tadına doyum olmaz. “Yazın sıcakta ne çorbası” derseniz sizin için nefis bir soğuk domates çorbası tarifimiz var. İşte hem çok pratik hem de çok lezzetli soğuk domates çorbası tarifi…
#Soğuk Domates Çorbası Nasıl YapılırBaşka ülkelere seyahat etmek, farklı güzellikler keşfetmek bir süreliğine hayal. O zaman gelin dünya mutfakları arasında bir tura çıkalım ve cazibe merkezi ülkelerin yemek kültürlerini anlamaya çalışalım. Hatta bununla da yetinmeyelim bu değişik ülkelerin klasik lezzetlerini kendi mutfağımıza taşıyalım...
#Ebru ErkeGezginlerin listesinde hızla üst sıralara yükseliyor Bogota. Gerilla savaşları, uyuşturucu çetelerinin kanlı cinayetleri tarihe karışmak üzere. Mutfak kültüründe yaratıcılık açısından patlama yaşanıyor, caddeler yeni restoranlar, iddialı mağazalarla doldu. Şehrin sömürge döneminden kalan mimari dokusu, dev duvar resimleri trafik sıkışıklığı ve diğer küçük sorunları unutturacak kadar gözalıcı. Türkiye’nin karakış koşullarına girdiği dönemde Bogota yılın en güzel, güneşli, ılık aylarını yaşıyor. Bir fincan sert Kolombiya kahvesi için, verdiği enerjiyle şehri keşfe başlayın.
#BogotaModa’nın butik lokantalarından ‘Hola! Panini & Tapas’, uyarlaması zor İspanyol tapas mutfağının hakkını fazlasıyla veriyor, İstanbul’da son zamanlarda açılan en kayda değer mekanlardan biri olarak parlıyor. Mutlaka rezervasyon yapın gitmeden.( *Hola: İspanyolcada ‘merhaba’ demek)
#Vedat MilorABD’de her üç çocuktan biri ya obez ya da aşırı kilolu. Geçtiğimiz yıllarda Micheal Obama okullardaki öğle yemeklerini sağlıksız bulduğunu söylemiş ve ABD’de çapında daha sağlıklı ve abur cuburdan uzak bir yemek menüsünün uygulamaya konulmasını sağlamıştı. Fakat hâlâ ABD’de yemek menüleri rayına oturmuş değil. Özellikle diğer ülkelerin yemekleriyle ABD’dekiler düşünüldüğünde.
Baharın müjdeleyici sebzelerinden enginarı çanak alıp zeytinyağlısını pişirince tadına doyulmaz. Ama onunla hazırlayabileceğimiz türlü türlü lezzet de var. Kuzu etiyle birleşince ya da gravlaks yöntemiyle hazırlanmış çipurayla bir araya gelince ortaya nefis tabaklar çıkıyor. Hatta mevsim meyvelerinden karadutla birleştirip tatlısını bile yapabilirsiniz.
#Altuğ Tezerİç Anadolu Bölgesi'nin ilgi çekici şehirlerinden birisi olan Niğde'nin birçok meşhur yemeği bulunmaktadır. Sizler için Niğde Yemekleri - Niğde'de ne yenir ve neyi meşhur? Niğde mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Niğde Yemekleri