Bugün ne yiyelim

Güncelleme Tarihi:

Bugün ne yiyelim
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2010 20:53

Reyhanlı Soğuk Domates Çorbası (4 kişilik)Malzemeler:4 adet olgun domates1 adet salatalık1 adet çarliston biber1 adet limon suyu1 fincan zeytinyağı5 dal reyhan1 dal yeşil soğan5 dal maydanoz1 bardak suTuzKarabiberYapılışı:Bütün malzemelerin doğruyoruz ve blendırda çekiyoruz. Süzgeç yardımıyla süzüp servis ediyoruz.Brokolili Somon Güveç (4 kişilik)Malzemeler:600 gr somon fileto1 paket brokoli1 fincan krema2 adet defne yaprağı10 adet çeri domates1 adet limon kabuğu2 çorba kaşığı zeytinyağı1 çorba kaşığı unTuzKarabiberYapılışı:Bütün malzemelerin Somon filetosunu kuşbaşı büyüklüğünde kesip güveçlere yerleştirin. Aralarına brokoli parçaları ve çeri domates koyup, üzerine hazırladığınız sosu dökün. Alüminyum folyoyla üzerini kapatıp 30 dakika fırında pişirin. Son 5 dakikasında üzerindeki folyoyu kaldırıp pişirmeye devam edin.Sosu: Zeytinyağında unu kavurup bir bardak su ilave edin ve kremayı ekleyin. İçine defne yaprağını, limon kabuğunu rendeleyip, tuz karabiber atıp sosunuzu hazır hale getirin.Kadayıflı Elma (4 kişilik)Malzemeler:4 adet golden elma200 gr tel kadayıf50 gr file badem1 çay kaşığı tarçın4 çorba kaşığı tereyağı1 fincan şekerYapılışı:Elmaların kabukları soyduktan sonra dört parçaya bölün. 2 kaşık tereyağında elmaları iyice soteleyin. Şekerin yarısını ekleyerek karemelize olana kadar pişirin. Daha sonra elmaları kenara alıp üzerine file badem serpip tel kadayıfa sarın. Tepsilere dizip, üzerine geriye kalan eritilmiş tereyağını sürdükten sonra toz şeker serpip fırınlayın. Fırından çıkardıktan sonra, ılık olarak servis edin.Ali AÇIKGÜLDivan Oteller ankaraExecutive Chef
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!