Türkiye'nin Batı ve Orta kesimlerinde azot dioksit kaynaklı puslu hava ve kötü kokular olabileceği bildirildi. Yüksek basınçlı hava kütlesiyle birlikte İstanbul, Ankara ve İzmir gibi şehirlerde havada klor benzeri koku oluşacak. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen canlı yayında detayları aktardı...
#MeteorolojiTürkiye'nin Batı ve Orta kesimlerinde azot dioksit kaynaklı puslu hava ve kötü kokular olabileceği bildirildi. Yüksek basınçlı hava kütlesiyle birlikte İstanbul, Ankara ve İzmir gibi şehirlerde havada klor benzeri koku oluşacak. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen canlı yayında detayları aktardı...
#Meteorolojiİstanbul’da iki gündür etkili olan sis Boğaz’da görsel şölen sunarken, uzmanlardan korkutan uyarı geldi: “Buna fotokimyasal smog diyoruz. Bu Los Angeles’ta, Şangay’da gördüğümüz bir kirlilik türü. Kentte 5 gündür hava kirli. Sabah dışarıda yürüyüş, spor yapıyorsanız zehirli hava soluyorsunuz.”
#İstanbul SisProf. Dr. Engin Tutkun, sis olarak görülen olayların 'smog' diye tabir edilen hava olayları olduğunu belirterek "İleri yaştakiler başta olmak üzere kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH), akut ve kronik bronşial astım, solunum yolu komplikasyonları ile seyreden kronik hastalığı olanlarda hastalığı şiddetlendirebildiği gibi erken ölümlere de yol açabilir" uyarısında bulundu.
#SisAkıllı şehirlerin aktivist tasarımcısı olarak biliniyor, son harikası dünyanın en büyük hava temizleme kulesiyle Uluslararası Arena'da ödüle doymuyor. Geçen hafta Parakendecilik Zirvesi için İstanbul’da olan Daan Roosegaarde ile hayat değiştiren fikirleri konuştuk.
#Daan RoosegaardeHayatınız da hiç su buharı gördünüz mü? Ben görmedim; siz de görmediniz! Belki gördüğünüzü sanıyordunuz ama aslında su buharı görülmez bir gazdır. Banyoda, tencere veya çaydanlığın üzerinde gördünüz su buharı değildir. Aslında bu şekilde yıllardır bildiğimizi sandığımız bir çok şeyi gerçekte bilmediğimizi de bilmiyor olabiliriz.
Havalar günlük güneşlikken bile şehirler sanki bir tül perde gibi duran bir sisin altında. Kaloriferler yanmadığına göre bu sis ve pus nereden geliyor? Neden havanın tehlikeli bir şekilde durgun olduğu bu günlerde halk sağlığını korumak için önlemler alınmadı?
Geçen hafta İstanbul’da sisten göz gözü görmüyordu. Normalde yüz metre kalınlığında olan ve “yer sisi” denilen sis, bu sefer neden bu kadar yoğun, kalın ve uzun ömürlü oldu? Bence bunda kalitesiz kömür gibi yakıtların da parmağı var.
MEXICO CITY - As Mexicans lock themselves inside in fear of the deadly swine flu virus, they can't help but have a little fun with it. The country’s newspapers offer smiley cutouts for people to paste to their masks, and some drivers have fashioned masks for their cars
Birleşmiş Milletler alarm verdi: Aralarında İstanbul’un da bulunduğu kentler hem felaket bölgesinde bulunuyor hem de nüfusları giderek artıyor. Deprem bölgesinde on yıl içinde nüfusu 10 milyonu aşan 25 kent olacak. Bu yüzyıl içinde en büyük deprem felaketlerinin yaşanacağı ve yılda ortalama bir milyon kişinin deprem yüzünden yaşamını yitireceğini tahmin ediliyor.