Kadınların sık karşılaştığı rahatsızlıklardan biri olan sistit, yaşam konforunu olumsuz etkileyebiliyor. Ayrıca zamanında tedavi edilmediği takdirde de az da olsa mesane ve böbreklerde farklı sorunlara neden olabiliyor. Peki sistit nedir, neden olur? Sistit belirtileri ve dikkat edilmesi gerekenler...
#Sistit NedirSistit nadiren erkeklerde görülen bir kadın sağlığı sorunudur. Kadınların korkulu rüyası sistitin pek çok belirtisi olabilir en barizi idrar torbası ve idrar yollarında yanma hissidir. Peki, sistit nedir, neden olur? Sistit belirtileri neler?
#Sistit NedirBirçok farklı sağlık sorununun göstergesi olabilen epitel değeri, laboratuvar ortamında gerçekleştirilen bir testtir. Sağlıklı bir insanda belirli bir standarda sahip olan bu değerin, olması gerekenden farklı olduğu anlaşıldığında ciddi sorunlarla karşılaşılabilir. İdrarda epitel değeri hakkında bilgileri sizler için derledik.
#İdrarda Epitel NedirSistit rahatsızlığı, mesanenin (idrar torbasının) iltihabı olarak geçer. Bilinen nedenleri arasında en sık görülen bakterileri kaynaklı enfeksiyonlardır. Erkeklerde kadınlara oranla çok daha az görülür. Peki, erkeklerde sistit nedir, neden olur ve belirtileri nelerdir? Erkeklerde sistit nasıl geçer ve tedavisi nasıldır sizler için derledik.
#Erkeklerde Sistit NedirKasların gereğinden fazla gerginleşmesi bunda etken bir rol üstlenmektedir. Bazı yırtıkların meydana gelmesi de yine kasık bölgesinde ağrı oluşumlarını ortaya çıkarmaktadır. Kadınların yumurtalıklarında birtakım kistlerin oluşması da yine bu istenmeyen ağrıların nedeni olarak görülmektedir. Kadınlarda kasık ağrısı neden olur ve nasıl geçer sizler için derledik.
#Kadınlarda Kasık AğrısıKadınlarda idrar yapamama üriüner sistem taşı ya da üriner sistem tümörü sebebiyle olabilir. Eğer kadınlar idrar yaparken zorlanıyor ya da yanma hissediyorsa bu hormon eksikliğinden ya da idrar yolu enfeksiyonlarından da kaynaklanabilir. Kadınlarda idrar yapamama ya da yanma hissinin nasıl geçeceği hakkında ayrıntıları derledik.
#İdrar Yaparken Yanma Neden Olur?Kadınlarda idrara çıkmak günlük sınır olarak yaklaşık 8 kez olarak bilinmektedir. Gün içerisinde normal olandan fazla idrara gitmek bazı hastalıkların var olduğuna ya da başladığına işaret olabilir. İdrar yolu enfeksiyonu ya da hamilelik gibi durumlar kadınların sık idrara çıkmasına neden olmaktadır. Çok fazla sıvı tüketmek de bir sağlık sorunu olmasının yanı sıra dış etkenlere bağlı olarak sık idrar çıkma nedeni olarak bilinir. Peki, kadınların sık idrar çıkmasında etkili olan diğer faktörler nelerdir ayrıntıları ile derledik.
#Kadınlarda Sık İdrara Çıkma Neden OlurKadınlarda gece sık sık idrara çıkma ihtiyacı; diyabet, vajinit, bazı böbrek hastalıkları, bazı içeceklerin çok tüketilmesi gibi nedenlere bağlı olabilir. Kadınlarda gece sık idrara çıkma ihtiyacı; genellikle böbrek fonksiyonlarında ya da idrar yollarında fonksiyon bozukluğuna neden olan hastalıklarda da görülmektedir. İşte kadınlarda gece sık idrara çıkma ihtiyacının nedenleri
#Kadınlarda Gece Sık İdrara ÇıkmaGebelik sürecinde pek çok anne adayı çeşitli sorunlar ile karşılaşabilir. Özellikle de sağlık sorunlarının önlenmesi için başlıca önlemler alınmalıdır. Hamilelik sırasında böbrek ağrısı olduğunda ise çok dikkat edilmelidir. Hamilelikte böbrek ağrısı olur mu ve ne zaman başlar? Gebelikte bebeğe zarar verir mi ve belirtileri neler tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Tıp dilinde 'Gonore' halk dilinde bilinen adıyla bel soğukluğu, ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Cinsel temasla bulaşan erkeklerde sıklıkla üretrit (idrar kanalı iltihabı) ve kadınlarda ise sıklıkla servisit (rahim ağzı bölgesi iltihabı) yapan bir hastalık olan bel soğukluğu neden olur, bulaşıcı mı? İşte bel soğukluğu belirtileri, tedavisi ve merak edilen bilgiler...
#Bel SoğukluğuGün içinde yeteri kadar sıvı tüketerek ve mesanenizi düzenli aralıklarla boşalttıysanız yeni idrarın kokusu genellikle nötr olur. Bazen yeni idrarın bile yoğun ve kötü bir kokusu olabilir ve bunun ise pek çok nedeni olabilir. İdrar kokusu neden olur, neyin habercisidir sizler için derledik.
#İdrar Kokusu Hangi Hastalıkların HabercisidirGenellikle kadınlarda rastlanan sistit, nadiren de olsa erkeklerde de kendini gösterebiliyor. Halk arasında oldukça yaygın görünen idrar yollarında yanma hissiyle kendini belli eden sistit hastalığının nedenleri ve belirtileri en çok araştırılan sağlık sorunları arasında yer alıyor. Peki, sistit hastalığı nedir, neden olur ve nasıl geçer? İşte, sistit hastalığı hakkında bilgiler.
#Sistit HastalığıYaban mersini, pek çok sağlık sorununa karşı güçlü etki gösteren ve çok sık kullanılan şifalı bir bitkidir. Aynı zamanda yaban mersini, besleyici özelliği olan bir meyvedir. İçeriğinde ise, A, C, E, K vitaminlerinin yanı sıra demir, kalsiyum, potasyum ve magnezyum gibi insan sağlığı için gerekli pek çok mineral yer alır. Yaban mersini suyu ne işe yarar ve nasıl yapılır detayları ile derledik.
#Yaban Mersini Suyuİdrar yolu enfeksiyonunun tıptaki adı Üriner sistem enfeksiyonlarıdır. Bu rahatsızlık idrar yolunun herhangi bir bölümünde gerçekleşebildiği gibi böbrek ve üreter mesaneye kadar da uzanabilir. Rahatsızlık genellikle idrar yolundan başlar ve üreter mesane kısmına enfeksiyon yayar. Ancak idrar yolu enfeksiyonuna iyi gelen bitkisel yöntemler sayesinde doğal yollarla evde çözüm üretilebilir. Peki idrar yolu enfeksiyonuna nasıl geçer? Evde idrar yolu enfeksiyonuna ne iyi gelir? Maydanoz suyu idrar yolu enfeksiyonuna iyi gelir mi? İşte evde idrar yoluna iyi gelen bitkisel çözümler ve doğal yollar
#İdrar Yolu EnfeksiyonuSistit, her üç kadından birinde görülen ve yaşam kalitesini olumsuz etkileyebilen bir rahatsızlıktır. İdrar yolu enfeksiyonu olarak da bilinen bu durumdan korunmak için gerekli önlemlerin alınması oldukça önemli. Peki sistit nedir, neden olur? Sistit belirtileri ve dikkat edilmesi gerekenler...
#Sistit NedirÜROLOJİ Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Sofikerim, "İdrar yolu iltihabı gibi basit üriner enfeksiyonların korunmasında ve tedavisinde probiyotikler ve cranberry (turna yemişi) bileşiklerin kullanımı günümüzde birçok hekim tarafından öneriliyor” dedi.
#Prof. Dr. Mustafa SofikerimHacamat, yaş kupa tedavisi olarak da adlandırılan ve derinin neşter ile küçük bir miktarda açılması; sonrasında vakum özelliği olan steril kupalar yardımıyla cildin alt katmanında birikmiş toksik, metal ve serbest radikal içeriğin dışarıya alınmasını sağlayan geleneksel bir uygulamadır.
#HacamatHer yaştan kadını etkileyebilen Sürekli Cinsel Uyarılma Sendromu (PSAS - Persistent Sexual Arousal Syndrome) genellikle doyumsuzluğa varan aşırı seks düşkünlüğü, yani hiperseksüalite anlamına gelen nefomani ile karıştırıldığından Sürekli Genital Uyarılma Bozukluğu (PGAD - Persistent Genital Arousal Disorder) olarak adlandırılmaya başlamıştır.
#Sürekli Cinsel Uyarılma SendromuSıcak yaz günlerinin vazgeçilmezi olan havuzlardaki yoğunluk, bu eğlenceyi can sıkıcı bir hale getirebilir. Ortaklaşa kullanılan havuzlarda temizlik ve dezenfeksiyonun yeterince yapılmamasının oluşturduğu risklere dikkat çeken uzmanlar, kapılabilecek enfeksiyonlara karşı uyarıyor. Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Songül Özer, havuz enfeksiyonları hakkında önemli uyarılarda bulundu.
#Havuz Hastalık Saçıyor!Her insanın bağırsaklarında ortalama olarak 1,5 kilo bakteri bulunuyor. Beslenme uzmanı Elvan Odabaşı bağışıklık sistemini destekleyen bu faydalı dost bakterilerin ilk olarak doğum anında ve normal doğum ile bebeğin, annenin vücudundan yutması ile vücuda alındığını belirtti.
#BebekÇocuklarda idrar yolu enfeksiyonları kalıcı böbrek hasarına neden olabileceğinden çok önemlidir. Özellikle nedeni bilinmeyen ateşi olan çocuklarda idrar yolu enfeksiyonu mutlaka araştırılmalıdır. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Özlem Türkoğlu, çocukluklarda sıklıkla görülen idrar yolu enfeksiyonları ile ilgili önemli bilgiler verdi.
#Çocuk