Ülkemizde birbirinden farklı pek çok dalda hizmet veren şirketler bulunmaktadır. Amaçları kar elde etmek olan bu şirketler tüzel kişiliklerine ve ortaklık yükümlülüklerine göre çeşitlere ayrılmaktadır. Peki Şirket türleri nelerdir? Şirket çeşitleri ve isimleri hakkında bilgileri sizlere detaylıca açıkladık.
#Şirket Türleri Nelerdir?Bir girişimde bulunmak isteyen veya bir iş kurmak isteyen kişilerden genel olarak şirket kurmaları istenmektedir. Ülkemizde Türk Ticaret Kanunu’nun belirlemiş olduğu 5 adet şirket türü bulunmaktadır. Bunlar sırasıyla; Anonim, Limited, Kollektif, Kooperatif ve Komandit şirketlerdir. Belirtilmiş olan bu şirket türleri birbirinden çalışma sistemi, ortak sayısı ve kuruluş biçimlerine göre ayrılmaktadır. Komandit şirket nedir? Özellikleri nelerdir? Komandit şirket kaç kişi ile kurulur detayları ile derledik.
#SözlükDünya çapında kullanılan birçok farklı sistem üzerinden şirket türü bulunur. Bunun içerisinde özellikle merak edilen türler arasında kollektif şirket geliyor. Peki, kollektif şirket nedir? Özellikleri nelerdir? Kollektif şirket kaç kişi ile kurulur detayları ile derledik.
#SözlükHerhangi bir eğilim analizinin temel uyarıları, önceki eğilimlerin her zaman geleceğe devam etmediğini kabul etmeyi içerir. Ayrıca, kısa vadeli lineer trendler aslında daha uzun periyotlarda lineer olmayabilir ve ayrıca uzun vadeli lineer trendler kısa vadeli döngülere sahip olabilir. Peki, Trend Analizi nedir detayları ile derledik.
Hepimizin bildiği gibi sigorta çok iyi bilinen bir kavramdır. Ancak reasürans pek çok kişi tarafından bilinmez. Reasürans, sigorta sektörünün daha az bilinen bir bileşenidir ve daha az ilgi görmektedir. Peki, Reasürans nedir tüm detayları ile derledik.
Ekonomi ve iktisat ve ekonomi alanlarının çeşitli terim ve kavramları bulunur. Bu kavramlar bazen konunun türlerini içerirken bazen de direkt bir şekilde olarak başlı başına bir konudur. Dışsallık kavramı da ekonominin kavramları arasında yer alır. Dışsallık nedir? Çeşitleri nelerdir sizler için derledik.
#DışsallıkBarkod Numarası, üzerinde çizgiler barındıran bir simgedir. Birçok ürünün üzerinde yer alan bu etiketin ne işe yaradığı merak konusudur. Bu nedenle sizde, barkod numarasının ne demek olduğunu öğrenebilir, üzerindeki çubuk şeklindeki çizgilerin ne işe yaradığı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Barkod Numarası nedir? Nasıl alınır? Barkod numarası nasıl sorgulanır ve öğrenilir detayları ile derledik.
#Barkod NumarasıBirçok farklı sektör üzerinden işletmeler konusunda amortisman önemli bir yere sahiptir. Mutlaka hesaplanması ve maliyet üzerinden işlem yapılması gerekir. Peki, Amortisman nedir? Oranı nasıl hesaplanır? Amortisman türleri nelerdir detayları ile derledik.
#AmortismanHerhangi bir işe başvurduğunuzda “Mülakat” sözcüğünü duymuş olmalısınız. Genel olarak işe alım sürecinin bir parçası olan Mülakat, oldukça önemlidir. Peki, mülakat nedir ve nasıl yapılır? Bu gibi sorularınıza yanıt olarak Mülakatlar hakkında detayları derledik.
#Mülakat Nedir?Coşkunöz CEO’su Erdem Acay, faaliyet gösterdikleri 7 sektörün dışındaki sektörlerde de arayış içinde olduklarını belirterek, “Bir start-up firmasını aldık, insansız hava araçları üreteceğiz. Onun haricinde de ‘dijitalleşme ve otomasyonla beraber bizim mevcut alanlarımızda nelere hizmet edebiliriz’in arayışındayız” dedi.
#BURSADistribütör, son yıllarda sıklıkla duymaya başladığımız bir sözcük. Fransızca kökenli bu sözcük, dağıtıcı anlamını taşıyor. Distribütörler, tanıtım ve satış faaliyetlerini başarılı bir şekilde gerçekleştiren kişiler olarak ilgi görüyorlar. Bu mesleği yakından tanımak isteyenler için distribütör nedir, ne iş yapar ve nasıl olunur? Distribütör olma şartları, maaşları ve iş imkanlarını derledik.
#Distribütör Nedir?Ülkemizde enerji sistemleri mühendisliği yaygın bir şekilde talep görmektedir. Bu nedenle Enerji Sistemleri Mühendisliği bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları nelerdir? Sizler için detaylı bir şekilde araştırdık ve derledik.
#Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Nedir?