siperlik haberleri sayfasında siperlik hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 387 siperlik haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Koronavirüse karşı önlem için kullanılan siperlikleri harika bir hale getirebilirsiniz. Genellikle sipariş verdiğimiz siperlikler geldiğinde kafamıza uygun olmuyor, hatta tam olarak oturmayıp düşüyor. Yetişkin siperlikleriyle birlikte çocuklar için kullanılan siperliklerde de bu sorun sık sık yaşanıyor. Peki bu sorun ortadan nasıl kaldırılır?
#SiperlikDENİZLİ'nin Çameli ilçesinde, pandemi döneminde evinde yaptığı siperlikleri sağlık çalışanlarına ücretsiz dağıtan okul müdürü Mustafa Ergenay (33), koronavirüs nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Ergenay'ın öğretmen eşi Başak Ergenay'ın hamile olduğu öğrenildi.
#DenizliSAMSUN’da bıçakla yaralama şüphelisi olarak gözaltına alınan ve hastanede ölçülen ateşi yüksek çıkan Polat P. (16), yapılan koronavirüs testinin negatif çıkmasının ardından yüzüne çift maske ile siperlik, eline de eldiven takılarak, adliyeye sevk edildi. Şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
#SamsunBurberry'nin 118 dolardan satışa çıkardığı ve gelirinin yüzde 20'sini salgın mağdurlarına bağışlayacağı duyurmasının ardından lüks Fransız markası Louis Vuitton da pandemi sürecini modayla bütünleştirerek siperlik satışa sunmaya hazırlandı.
#Louis VuittonUzun bir süre daha maskeler hayatımızda olacak. Bu nedenle herhangi bir aksesuar kadar stilimizi yansıtan bir moda parçasına dönüşecekler. Evde yapılan maskeler sosyal medyada paylaşılmaya, gelin ve damatlar özel maskeleriyle evlenmeye, birçok moda markasıysa özel tasarımların satışlarına başladı bile.
#GazetehaberleriZeytin çekirdeğinden biyoplastik üreten Biolive şirketinin kurucusu Duygu Yılmaz, dünya markalarına ‘bitkisel deri’ de üretiyor, yaşlanma karşıtı serum da yapıyor. Dünyanın en başarılı genç girişimcileri arasında gösterilen Yılmaz’ın şirketi Biolive, mart ayında yapılan yeni yatırım turunda 30 milyon dolar değerlenmeyle yeni yatırım aldı. Biolive 1 yıl içinde bitecek yeni üretim tesisinde ayda 500 ton biyoplastik üretecek.
#GazetehaberleriKoronavirüs önlemlerini her geçen gün arttıran Mamak Belediyesi, esnafa da destek olmayı sürdürüyor. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, ilçede bulunan pazarcı esnafı, berber ve kuaförlere Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Gençlik Merkezi gönüllüleri tarafından üretilen siperlikler ile maske dağıttı.
#Mamak BelediyesiMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Polis Haftası dolayısıyla, Bilim ve Sanat Merkezlerimizde (BİLSEM) üretilen yüz koruyucu siperliklerin emniyet güçlerine ücretsiz olarak ulaştırılacağını bildirdi. Selçuk, "Emniyet güçlerimiz bu süreçte fedakarca çalışıyorlar. BİLSEM'de ürettiğimiz yüz koruyucu siperleri ücretsiz olarak emniyet güçlerimize ulaştıracağız. 250 bin yüz koruyucu siper üretiliyor, hızla tüm illerimizde valiliklerimiz aracılığıyla gece gündüz nöbet tutan polislerimize iletilecek" dedi.
#Milli Eğitim BakanıSağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Maymun çiçeği hastalığının Türkiye'de görülmediğini belirtirken, 'Pandemi oluşmayacağı yönünde kanaat var. Tek tük görülebilir; ama bu salgın olmaz. Şu ada ekstra bir tedbire ihtiyacımız yok.' dedi.
#Sağlık Bakanı Kemal MemişoğluDöner milli yiyeceğimiz. Eskiden ayak üstü yer apar topar devam ederdik. Ancak şimdilerde döner restoranları peş peşe açılmaya başladı. Hatta bir çok Avrupa ülkesinin başkentinde artık sadece döner satan lüks mekanlara rastlamanız mümkün. Dönerde en önemli özellik elbette eti. Marine edeni var etmeyeni var. Odunda pişeni var, kömürde, doğalgazlı pişeni de. Benim için en önemlisi meşe odunuyla pişmesi. O odunun kokusu, isi dönere sinmeli. Anadolu yakasında bu işi iyi yapan, yediğinizde keyif alacağınızı iki mekandan bahsetmek istiyorum sizlere...
#Dönerİstanbul Bahçeşehir’deki “Gölet” her gün daha da renkleniyor. Yeni açılan kaliteli mekanlara her gün bir yenisi ekleniyor. Ben de bu hafta buranın öne çıkan 3 yerini yazmak istedim. İlk girdiğim mekan lezzetine hayran kaldığım Alazz restoran. Abartmıyorum, İstanbul’da böylesi bir yeri az bulursunuz. Bolulu şef Ahmet Karaman ile Elazığlı Fatih Kişman’ın bu mekanına bayıldım dostlar. Bir diğeri ise değişik konseptiyle Ot Cafe için Gölet’in en farklı konsepti diyebilirim. Son olarak ise ucuz fiyat politikasıyla hizmet veren Harun Yıldırım’ın işlettiği Enbey döner.
#Bahçeşehir Göletİstanbul’un en kuzey ilçesindeydim bu hafta. Hani bir çoğumuzun hayalini kurduğu, en azından benim “Keşke şurada bir evim olsa, gecekonduya da razıyım” dediğim, ihtişamlı yalıların sıralandığı, Boğaz’ın en güzel seyredildiği Sarıyer’deydim. Ben buraya bayılıyorum. Sarıyer’de vakit geçirirken kendimi daha mutlu hissediyorum. Hala mahalle kültürü var burada. Birbirine gülen, selam veren, şık giyimli ve kibar insanlarla dolu bu ilçe. Kalite bir tık ötede. Tabi bu kalite mekanlara da yansıyor. İşte onlardan üçü…
#SarıyerGeçtiğimiz haftalarda sizlere Anadolu yakasında en lezzetli döneri yiyebileceğiniz mekanlardan bahsetmiştim. Yine sizlerden gelen mail ve mesajlar üzerine bu hafta Ümraniye’deki en kaliteli dönercileri araştırdım. Ramazanda mekanların kapalı olması nedeniyle ziyaretlerimi mecburen arttırdım. 7-8 tane dönerciye girdim. Bunlardan en beğendim 3’ünü sizler için yazdım...
#DönerciBu hafta Eminönü’ndeydim. Biri Sirkeci’de olmak üzere 3 mekanda köftelerin tadına baktım. Üçü de birbirinden farklı köfteler. Şimdiden söyleyeyim. Sadece birini beğendim. Yazıma geçmeden önce ise bir konuya açıklık getireyim. Bazı okuyucularım ve mekan sahipleri bana serzenişte bulunuyorlar, beğenmediğimi yazıyorum diye. Beni bilen bilir. Bir kaç mekanda yemeğin görüntüsünden ya da tadına baktıktan sonra beğenmezsem bırakıyorum. Bunu da hem instagram hesabımdan hem de buradan sizlere anlatıyorum. Kızmaca gücenmece yok. Bu yazımda da maalesef 2 köfteciyi eleştireceğim.
#Sertaç VirancıkAdana’nın milli yemeği şırdan kebaptan sonra en çok tercih edilen bir lezzet. Adana’nın yöresel nitelikteki yiyeceği olarak kabul edilmektedir. O kadar çok sevilir ki, bir çok yerde hemen hemen her sokak başında bir şırdancıya rastlamak mümkün. Bu lezzetin popülaritesi artık İstanbul’da da günden güne artıyor. Bir çok yerde şırdancı dükkanları açılmaya başladı. Bu mekanlarda şırdanla beraber, adana yöresine özel sakatatlar, çorbalar, kokoreç ve midyeler satışa sunuluyor. “Peki, şırdan nedir?” diye soracak olursanız, şöyle açıklayayım...
#ŞIRDANİstanbul’un son yıllarda parlayan yıldızı Beylikdüzü’nde bir çok kaliteli mekan var. Gün geçtikçe kendi içinde küçük bir İstanbul olma yolunda ilerleyen Beylikdüzü’nde farklarıyla öne çıkan 3 mekanı size aktaracağım. Bunların birincisi Phuket Garden. Mekan buram buram kalite kokuyor. Mimarisi ve yemekleri fark yaratıyor. En beğendiğim yer burası oldu… Bir diğeri By Hazzet Kavurma. Eti, yemekleri bambaşka. Ucuz fiyat politikasıyla diğer mekanlardan bir adım önde. Son olarak ise bir çok kişinin “Cami Altı” şubesi olarak bildiği Enbey Döner. Özellikle yaz günlerinde 1 tonun üzerinde döner satıldığını biliyor muydunuz?
#BeylikdüzüEkol Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Ogün Erşen, geleneksel cerrahi yöntemlerinin yanı sıra son yıllarda Da Vinci Robotik Cerrahi Sistemi gibi gelişmiş teknolojilerin kalın bağırsak kanseri tedavisindeki rolünün giderek arttığını söyledi. Kalın bağırsak kanserlerinin tüm kanser tipleri arasında en sık görülen dördüncü kanser olup aynı zamanda karın içi kanserlerde ise sıklık açısından ilk sırada yer aldığını belirten Doç. Dr. Orgün Erşen, “Kolon (kalın bağırsak) ve rektum cerrahisinde en kolay ulaşılabilen minimal invaziv cerrahi teknik, laparoskopik (kapalı) cerrahidir. Laparoskopik cerrahi, dijital kamera ve gelişmiş aletler kullanılarak kolon ve rektumun küçük kesilerden ameliyat edilmesine olanak tanır. Da Vinci robotik cerrahi ise kapalı ameliyat teknikleri arasındaki en hassas ve en ileri teknolojiyi barındıran yeni sistemlerdir” dedi.
#1ŞOK 24 Haziran Kataloğu bugün satışa sunuluyor. Özellikle yaz aylarının gelmesiyle bilgisayar başında vakit geçirecekler gamer oyuncu ekipmanlarına yoğun ilgi gösterecek. ŞOK’ta bu Cumartesi günü monitörden bilgisayara, ekran kartından, mouse onlarca gaming ekipman satışa sunulacak. Ayrıca motor ürünleri, salıncak çeşitleri ve oturma grubu ŞOK müşterilerini bekleyecek. Ryzen 5, 512 GB kapasiteli oyuncu bilgisayarı 17 bin 299 TL, Çerçevesiz monitör 5899 TL, Full Hd 240Hz Kavisli Monitör 5499 TL, DDR6 ekran kartı 8499 TL’den satışa sunulacak. Farklı özellikteki diğer kasalar ve monitörler oyun tutkunlarını bekleyecek. Motorcu ekipmanlarından olan Motosiklet Çantası 349 TL, Motosiklet Ön Siperlik Camı 219 TL, Reflektif Kemer Çantalı 149 TL, 3 Kişilik yatarlı salıncak 6499 TL, Askı Salıncak (tek kişilik) 3999 TL, 2 adet tek kişilik, 1 adet çift kişilik oturma grubu 5999 TL’den reyonlarda olacak. Peki Bugün ŞOK’ta neler var? İşte, ŞOK 24 Haziran Kataloğu ve fiyat listesi
#ŞOK KataloğuBugün ŞOK 27 Mayıs Aktüel Kataloğu satışa çıkıyor. Evlerin vazgeçilmezi Airfryer ve akıllı robot süpürge ile birlikte motorcu ürünleri satışa sunulacak. Aktüel Katalogda en fazla dikkat çeken ürünlerin başında motorcu ekipmanları geldi. Motosiklet Çantası 349 TL 2’li Motorcu Dizliği 199 TL, Motosiklet Ön Siperlik Camı 249 TL, Motosiklet Kol Telefon Çantası 129 TL’den müşterileri bekleyecek. Ayrıca Çay makinesi 1049 TL, Buharlı seyahat ütüsü 349 TL, Airfryer 1459 TL ve iki farklı renk seçeneğiyle akıllı robot süpürge 6899 TL’den satışa sunulacak. 139 Ekran 4K Ulta HD televizyon yine ŞOK Kataloğunda yer alan ürünler arasında. Peki Bu hafta sonu ŞOK’ta hangi ürünler var? İşte, ŞOK Aktüel Kataloğu 27 Mayıs Cumartesi
#ŞOK Aktüel KataloğuMilli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, son 3-4 yılda güçlendirme çalışmalarına çok ciddi yatırım verildiğini belirterek, "Yıkım yapım çalışmalarına çok ciddi katkı verildi. 465 bin vatandaşımız bizim okullarımızda, yurtlarımızda, öğretmenevlerimizde kaldı" dedi.
#Bakan ÖzerBağışıklık sisteminin zayıflaması, soğuk hava, temiz su kaynaklarına ve tuvalete erişim sorunu, kişisel eşyanın ortak kullanımı farklı salgınların tetikleyicisi olabilir. Halk Sağlığı Uzmanları Derneği Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tuğrul Erbaydar’la salgın riskini konuştuk: “Deprem koşullarında tek bir vakanın bile içme suyuna bulaşması ciddi vakalara yol açabilir.”
#DeprimKışın cildimizi sağlıklı tutmak için ne yapmalıyız? Soğuk, kuru hava, sert rüzgarlar esmeye başladığında cildi korumak, bahara sağlıkla erdirmek daha zor olur. Cilt doğal nemini kaybederse kurur, pul pul dökülmeye başlar ve bu belirtiler kontrol altına alınmazsa cilt hastalıklarına zemin oluşturabilir.
#EstetikEmniyet Genel Müdürlüğü (EGM), polisevlerinde zırhlı güvenlik kulübesi ve zırhlı siperlik olmadığı iddialarıyla ilgili, "Türk Polis Teşkilatı, teknolojinin tüm imkanlarını dün olduğu gibi bugün de sonuna kadar kullanmakta, çağın gereklerine anında uyum sağlamakta ve bu konuda hiçbir eksiği bulunmamaktadır" açıklamasını yaptı.
#EGMİzmir’in Buca ilçesindeki Necla Tevfik Karadavut Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, elektrik ve elektrikli ürünler üreterek 9 ayda yaklaşık 2 milyon lira ciro elde etti. ‘Milli ve yerli teknoloji’ hamlesine katkı sağlayacak projeler yürüttüklerini belirten müdür başyardımcısı İsmet Aslan, “Fabrika okul konseptine uygun olarak hem üretim hem ders yapıp, ekonomiye katkı sunuyoruz” dedi.
#Necla Tevfik Karadavut MeslekiMersin tatilimde bildiğiniz üzere Konya ve Gaziantep’e gidip oradaki iki harika mekanı değerlendirmiştim. Bu hafta başı ise her gün farklı bir restorana gidip, yine sizler için değerlendirdim. İlk olarak yolum Çamlıca tepesindeki Sembol Ocakbaşı restorana düştü. Ataşehir ve Şanlıurfa’da da şubeleri olan Yusuf Can Güçtekin’in işletmeciliğini yaptığı bu mekan eşsiz manzarası ve lezzetiyle İstanbul’daki bir çok restoranın önüne geçiyor. Ertesi gün ise Bafra pidesinin en güzel yapıldığı yerlerden biri olan Bafralı Fatih Aşçı’nın sahibi olduğu mekandaydım. İyi ki de davetine icabet etmişim, çok memnun kaldım. Çarşamba günü, Konya yemeklerini tadabileceğiniz en güzel yerlerden birisi olan Küçükçekmece’deki Erol Tuzlu Bey’in işlettiği Has Konya Mutfağı’nda harika lezzetleri deneyimledim. Kebap denilince İstanbul’da akla gelen ilk yerlerden birisi Aksaray’daki Horhor semti. Burada lezzetine bayıldığım Neden Urfa Baboş Kebap’ı yazmadan edemeyeceğim. Son olarak ise Kadıköy’deki Haçapuri pideyi size anlatacağım… Yıllardır hizmet veren bu mekanda da lezzet tavan yapmış.
#KebapHer sene olduğu gibi bu yıl da tatil rotam üzerinde yeni mekanlar keşfetmeye çalıştım. Size bugün Konya, Mersin ve Gaziantep’ten üç mekanı yazacağım. Kazım Yazar’ın işletmeciliğini yaptığı meşhur Lokmahane’nin yemeklerine, Hamit Yıldız’ın CEO’luğunu yaptığı Hamido Baklavaları’na bayıldım. Her ikisinin de tatları damağımda kaldı. Ancak yine tavsiye üzerine gittiğim Anamur’daki Köşem Cafe Restoran beklentilerimin altında kaldı…
#BaklavaGünümüzde artık restoranlar da kabuk değiştirmeye başladı. Bildiğimiz kebapçılar, esnaf lokantaları, ocakbaşılar artık geride kaldı. Geride kaldı diyorum ama onlar her zaman yaşayacak elbette. Hiçbirinden vazgeçilmeyecek. İşini iyi yapan, esnaf lokantası da ayakta kalacak, kebabı lezzetli yapan kebapçı da, ocakbaşı da. Benim bugünkü değinmek istediğim konu iste evrim geçirmeye başlayan restoranlar. “Evrim geçiren” diyorum çünkü, birçok işletme artık müşteriyi çekebilmek için farklı bir şeyler yapmak zorunda. Kendi tarzını yaratıp, bir özelliğini öne çıkararak müşteriyi çekebilmek için yarışıyor işletme sahipleri. Bunlardan en önemli faktör ise eğlence. Akşam yemeği için dışarı çıkan biri, sadece iyi bir yemek değil, “eğlenebileceğim bir yer de olsun” diyor. Hem yemeğini yiyor, hem şarkısını söyleyip stres atıyor. Buna şöyle de diyebiliriz; Kumkapı’ya, Nevizade’ye ya da Kadıköy’e gidemeyenler, hesabı fazla bunlar bu mekanları tercih ediyor.
#RestoranHafta sonları genellikle dışarıda kahvaltı yapanlardanım. Benim için ya bir tavsiye olacak ya da internetten baktığım yorumları değerlendirerek mekanı seçiyorum. Bu hafta da Başakşehir’de iki mekan belirledim. Önce kahvaltıya ardından da farklı bir tat olduğunu düşündüğüm kebapçıya uğradım. Tabi benim için fiyat performans da önemli. Her zaman çok para verip iyi hizmet ya da lezzeti bulamadığım yerlerde oldu. Ancak benim aradığım, iyi hizmet, iyi lezzet ve düşük bütçe. Bu yüzden size Gagaline Cafe Restaurant ve Zahter Kilis Sofrası’nı tavsiye ediyorum.
#Zahter Kilis SofrasıTRABZON’da maske takmaktan yüzünde izler oluşan, bu sırada çektiği fotoğrafı sosyal medyadan paylaşınca salgınla savaşan sağlıkçıların simgesi olan yoğun bakım servisinde görevli hemşire Seher Altuncu Bıçak, “Maske kullanımı kalktı ama izleri ve hatıraları bizimle" dedi.
#TrabzonTRABZON’da maske takmaktan yüzünde izler oluşan, bu sırada çektiği fotoğrafı sosyal medyadan paylaşınca salgınla savaşan sağlıkçıların simgesi olan yoğun bakım servisinde görevli hemşire Seher Altuncu Bıçak, “Maske kullanımı kalktı ama izleri ve hatıraları bizimle" dedi.
#KoronavirüsMillet olarak kahvaltıyı severiz. Bir çoğumuz kahvaltı sofrasına oturmadan dışarı çıkmayız. Zaten kahvaltı kültürünü de doğru düzgün başka bir memlekette bulamazsınız, bize özgüdür. Çeşit çeşit peynirler, zeytinler, kavurmalar, sucuklar, ballar, kaymaklar... Bir de tabi ki yöresine göre de çeşitler farklılık gösterebiliyor. Örneğin Karadeniz’in kahvaltısı başka, Ege’nin, Akdeniz’in, Doğu bölgelerinin kahvaltıları bambaşka. Kahvaltı masasında her şeyin olmasından yanayım. Oturduğum zaman masaya hepsinin tadına bakmalıyım. Ramazan günü aramızda oruç tutanlar “nereden çıktı şimdi bu kahvaltı” diyebilir. Haklılar da... Ama bugün mis kokulu çiçekler içinde, uygun fiyata yöresel kahvaltı yapabileceğiniz 3 adresi sizinle paylaşıyorum.
#KahvaltıBu sene 11’incisi düzenlenen Alaçatı Ot Festivali’ni bir önceki yazımda paylaşmıştım. Harika bir organizasyonun yanında muhteşem yemekleri de tatma fırsatı buldum. Gittiğim tek bir restoran vardı. Yeni nesil konseptli “Bi’Nevi - Alaçatı”ya bayıldım. Alaçatı’da kime sorsam, kiminle konuşsam yerini biliyor. Adından söz ettiren bir mekan. Ünlülerin de uğrak mekanı. Hatta mekana girdiğimde bir de sürprizle karşılaştım. Teknik direktör Yılmaz Vural, oradaydı ve kendisiyle uzun uzun sohbet etme fırsatı da buldum. Bi’Nevi Restoran özellikle meze, etleri ve sunumuyla öne çıkan A Plus bir mekan. Şu an misafirleri için yenilenme aşamasında. Mekanın ortaklarından Kemal Demirci, “Yaza bomba gibi gireceğiz” diyor. Gelelim mekanın özelliklerine....
#Alaçatı Ot FestivaliMilli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Son 19 yılda eğitimde kitleselleşme sağlanırken, okullaşma oranları arttı, yıllardan beri gündemi oluşturulan ’Kız çocukları okula gitmiyor’ söylemleri tarih oldu. Türkiye’nin kız çocuklarının eğitime eriştirememe gibi sorunu kalmamıştır" dedi.
#Milli Eğitim Bakanı Mahmut ÖzerBu hafta uzun zamandır gitmediğim Esenyurt’ta yine lezzet avına çıktım, mekan mekan dolaştım. Her gün en az 2 restorana iki farklı yere gitmeye çalıştım. Aralarından lezzetini, hizmetini, kalitesini beğendiğim üç mekanı sizler için yazıyorum. Önceden haber vermediğim için sıradan bir müşteri gibi gidiyor ve istediğimi yiyorum. Böyle olunca bana özel bir ayrıcalık söz konusu olmuyor. Sıradan bir müşteriye ne verilirse onu alıyorum ve deneyimlerimi sizlerle paylaşıyorum. Beğendiğim 3 restorandan ilki Abbara Et Sarayı. İsminin hakkını veriyor. Saray gibi bir mekan, menüsü çok geniş ve lezzetleri harika. Bir diğeri Diyar-ı Kebap restoran. Burada yediğim kanat ve Adana’yı çok beğendim. Son olarak ise Hükümdar Kebap... Kelle paçası ve özel Antep lahmacunu anlatacağım...
#Esenyurt