Paylaş
Efsane lezzetlerin buluştuğu, harika restoranlar, mis gibi esnaf lokantalarının olduğu, buram buram yemek kokularının geldiği uğrak bir noktadır tarihi yarımadada. İlk efsane lezzet bu sokağın hemen girişinde Şehzade Cağ Kebap. Yediğim en güzel cağ kebabı burada. Özcan usta bu işin piri. Şöyle ki kendisi The New York Times, gazetesine bile çıkmış. Daha ne olsun? Bir diğer lezzet ise Namlı Rumeli Köftecisi. 40 yıldır lezzetini koruyan bu mekanın köfteleri de bir başka enfes...
ŞEHZADE CAĞ KEBAP
Erzurum Şenkaya ilçesi Kosorlu köyünden Özcan ve Özkan Yıldırım kardeşler. 1989 yılında Kadıköy’ün merkezinde Şehzade isminde cağ kebabı dükkanı açıyor. 2005 yılında ise mekan şu anki yerine Sirkeci Hocapaşa Sokağı’na taşınıyor. Açılır açılmaz başta turistler olmak üzere yoğun bir ilgi görüyor. İlgi o kadar yoğun oluyor ki, Amerika’nın önde gelen gazetelerinden The New York Times ve İngiltere’nin prestijli gazetesi The Guardian başta olmak üzere bir çok basın kuruluşu Özcan Usta ile röportaj yapmak için sıraya giriyor. Elbette ben de gittim kendisini buldum. Özcan Usta, “Bu lezzeti yakalamak için çok uğraştım. Hayatım Erzurum’da hayvanların arasında geçti. Orada başladım cağ kebabı yapmaya. Sadece taze süt kuzudan yapılır ve kesinlikle taze et olduğu için marine edilmez. Tuz, soğan, karabiber ile sevgiyi harmanlayarak odun ateşinde pişiririz. Bunu yapmak sanattır” diyor. Haksız da değil arkadaşlar. Bir porsiyonda 2 şiş birden geliyor. Ben 4 porsiyon yedim. Ekmeksiz de harika oluyor. Özcan abinin yerine mutlaka uğrayın...
INSTAGRAM: sehzadecagkebap
☎️TELEFON: (0212) 520 33 61
ADRES: Hoca Paşa, Hoca Paşa Sk. No:6 D:4, 34110 Fatih/İSTANBUL
KORONAVİRÜS TABLOSU
✅ Sosyal mesafeli masalar
✅ Girişte dezenfektan
✅ Her masada dezenfektan
❌ Garsonlarda siperlik
✅ Garsonlarda maske
❌ Garsonlarda eldiven
MEKANIN ÖZELLİKLERİ
❌ Paket servis
✅ Gel al servis
✅ Kredi kartı
❌ Bahçe
✅ Açık havada yemek imkanı
❌ Çocuk oyun alanı
❌ Çocuk bakım alanı
❌ Otopark
NAMLI RUMELİ KÖFTECİSİ
Takipçilerim bilir. Bu sokakta bir başka köfteciye gitmiş ve izlenimlerimi yazmıştım. Açık açık da beğenmediğimi sizlere iletmiştim. Ancak bu sokakta gittiğim bir başka köfteci daha var Namlı Rumeli Köftecisi. Bu firma, 1982’de Gümülcine’den gelen Faruk ve Ferruh Özbek kardeşler tarafından kuruluyor. Lezzetlerinin sırrını elbette söylemiyorlar ama odun kömürü ateşinde pişmiş köfteleri Rumeli lezzetini hiç aratmıyor. Üsküp’te, Bosna’da yediğim köftelerin tadı damağıma geliyor buradayken. Bu sokaktaki dükkan gibi burası da ufak. Ancak özellikle öğlen saati ayakta beklemeniz olası bir durum. Bu lezzeti bilen zaten etraftaki başka bir dükkandan köfte yemiyor. Köfteler, geceden dananın kol ve döşünden yapılan kıymanın tuzla yoğrularak dinlendirilmesi ve sabah da bu kıymaya çeşitli baharatlar, soğan ve ekmek eklenmesiyle yapılıyor. İrmik helvasını da kendi formülleriyle yapan bu tarihi mekân turistlerin de uğrak noktası. Siz de buraya gelip köftelerinden deneyin. Pişman olmayacaksınız.
INSTAGRAM: namlirumelikoftecisi
☎️ TELEFON: (0212) 511 21 96
ADRES: Hoca Paşa, Ankara Cad, Hoca Paşa Sk. No:9-11, 34112 Fatih/İSTANBUL
KORONAVİRÜS TABLOSU
✅ Sosyal mesafeli masalar
✅ Girişte dezenfektan
✅ Her masada dezenfektan
❌ Garsonlarda siperlik
✅ Garsonlarda maske
❌ Garsonlarda eldiven
MEKANIN ÖZELLİKLERİ
❌ Paket servis
✅ Gel al servis
✅ Kredi kartı
❌ Bahçe
✅ Açık havada yemek imkanı
❌ Çocuk oyun alanı
❌ Çocuk bakım alanı
❌ Otopark
Paylaş