İŞKUR’un İşgücü Uyum Programı (İUP), iş arayan bireylerin işgücü piyasasına daha hızlı adapte olmasını hedefleyen bir destek programıdır. Program, mesleki eğitimlerle birlikte kişisel gelişim ve iş sağlığı gibi konularda da eğitim sunuyor. Kadınlar, gençler, engelliler ve dezavantajlı gruplara yönelik olan bu programda katılımcılara günlük 566,73 TL ödeme yapılacak. Katılımcılar 140 gün boyunca eğitim alabilir ve program en fazla 10 ay sürebilecek. Öte yandan Bakan Işıkhan'dan İUP başvuruları hakkında açıklama geldi. Peki, İUP nedir? İşte, şartlar ve detaylar.
#İşgücü Uyum ProgramıİUP başvuruları, Bakan Işıkhan'ın açıklamasıyla gündeme geldi. Işıkhan yaptığı açıklamada, "Orta Vadeli Program (OVP) çerçevesinde hayata geçirdiğimiz İşgücü Uyum Programı (İUP) için başvurular başladı" dedi. İŞKUR İşgücü Uyum Programı (İUP), işsiz bireylerin işgücü piyasasına entegrasyonunu hızlandırmak amacıyla düzenlenen bir eğitim programıdır. Katılımcılara iş sağlığı ve güvenliği, finansal okuryazarlık, motivasyon gibi konularda eğitimler verilecek. Program ile kamu kurumları iş birliğiyle uygulanacak ve katılımcılara günlük 566,73 TL ödeme yapılacak. Hedef kitlesi arasında kadınlar, engelliler ve eski hükümlüler yer alacak. Program, en fazla 10 ay sürer ve katılımcılar 140 gün boyunca yararlanabilecek. Peki, İUP nedir? İŞKUR İşgücü Uyum Programı ile günlük 566 TL ödeme yapacak!
#İşgücü Uyum ProgramıCumhur İttifakı Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu, CNN Türk'te Tarafsız Bölge programında Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtladı. Hatipoğlu, "Gittiğim her yerde büyük bir coşkuyla karşılaşıyorum. Birçok CHP'li arkadaşım da var bu sefer size vereceğim diyor" dedi.
#Nebi HatipoğluCumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, F-16’ların satışıyla ilgili ABD Başkanı Joe Biden ve yönetiminin Türkiye lehinde bir tutum sergilediğini söyledi. Türkiye-Avrupa Birliği (AB) ilişkilerine de değinen Erdoğan, “Kazan-kazan ilkesiyle yürütülen müzakerelerin somut sonuçlarını en kısa zamanda görmek istiyoruz” dedi.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Litvanya'da gerçekleşen NATO Zirvesi dönüşünde gazetecilerin "Türkiye kaçak göçmenlerle ilgili daha farklı bir döneme mi giriyor?" sorusuna "Yapılan çalışmalarla kısa zamanda düzensiz göçmenler konusunda gözle görünür değişiklikleri vatandaşımız hissedecek. Güvenlik güçlerimiz, önlemleri ve çalışmalarını vatandaşlarımızın rahatı ve huzuru için sıkılaştırdı" yanıtını verdi. Öte yandan Erdoğan, "Avrupa Birliği üyelik sürecimizin yeniden canlandırılması noktasında olumlu bir kanaat hâkim. Türk ekonomisine çarpan etki yapacak Gümrük Birliğinin güncellenmesi müzakerelerini de hızlandıracağız. Vize serbestisinde de mesafe alacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanMersin Büyükşehir Belediyesi, Yerel Eşitlik Eylem Planı’nın lansman toplantısını 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde yaptı. Plan kapsamında kent genelinde toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimleri veriliyor, kadın sığınma evleri, dayanışma merkezleri kuruluyor, hukuki danışmanlık sunuluyor...
#EşitlikSosyal Hizmetler bölümü, üniversitelerin en çok tercih edilen bölümleri arasında yer alıyor. Sosyal hizmetler, sosyal açıdan insanların refahını ve rollerini korumak için bireyi, aileyi ve tüm toplumu kapsayacak bir hizmet ve disiplinin adıdır. Sosyal hizmetler bölümü nedir?, Mezunları ne iş yapar? Gibi soruların cevabını sizler için derledik.
#Sosyal Hizmetler Bölümü Nedir?Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre, dünyada her üç kadından biri hayatının herhangi bir döneminde şiddete maruz kalıyor. Türü ne olursa olsun psikolojik veya fiziksel şiddetin etkileri ruhsal yapıyı derinden sarsıyor. Peki, şiddet gören kadın ne yapmalı? 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde konunun hem psikolojik hem de hukuki boyutlarını ele aldık.
#ŞiddetYaşamak. Özgür olmak. Okumak. Çalışmak. Ayrı eve çıkmak. Boşanmak. Ne haberlerde ne de çevrenizde bir erkeğin bunları yapmak istediği için şiddet gördüğünü veya öldürüldüğünü duyarsınız ama kadınlar öldürülüyor. Hem de senelerdir. Kadınların özgür bir yaşam için verdiği çaba daha çok konuşulmalı... Çarşamba gününe denk gelen 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü bunun için en iyi vesilelerden…
#GazetehaberleriSığınma evlerine giden kadınlar, 12 yaşından büyük erkek çocuklarını yanlarında götüremiyor. Onları ya şiddet ortamında bırakmak ya da devlet korumasına vermek zorundalar. Kadıköy Belediyesi’nin kurduğu ‘Kadın Yaşam Evi’nde 12 yaş üzeri veya özel gereksinime ihtiyacı olan çocuklarıyla birlikte kalabilecekler.
#GazetehaberleriÇocuk Hakları Sözleşmesi 1989 yılında imzalanmış ve 1990 yılında da Avrupa ülkelerinde uygulanmaya başlamıştır. Ülkemizde 1995 yılında yürürlüğe giren sözleşmeyi toplam 193 ülke imzalamıştır. Sözleşme 54 madden oluşmaktadır. 5. sınıflar için çocuk haklarını maddeler halinde anlattık.
#5. Sınıf Sosyal Bilgiler Çocuk Olarak Haklarımız Konu AnlatımıMor Salkım Kadın Dayanışma Derneği uzmanları, dernek şiddet hattına ulaşan son bir aylık aramaların evde kalma süreciyle yüzde 38 arttığına ve arayanların yüzde 50’sinin kadın sığınma evi talep ettiğine dikkat çekti. Uzmanlar bu süreçte kadına yönelik şiddete dair acil önlem planının olmadığının altını çizdi.
#BursaTürkiye’de bir ilk olan “Şiddeti Frenliyoruz” projesi, şiddetten kaçan bir kadının verdiği yaşam mücadelesi hikâyesi ile başladı. Taksi şoförünün imdat çığlığıyla kendisine koşan kadına nasıl yardımcı olacağını bilememesi Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği’ni harekete geçirdi.
#BURSA