Ankapark turu başladı

Güncelleme Tarihi:

Ankapark turu başladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2022 01:40

18 Temmuz 2022’dee Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ABB) devredilen Ankapark’ın kapıları ilk kez halka açıldı.

Haberin Devamı

ABB, parkın mevcut durumunu görmek isteyen vatandaşlar için her yarım saatte bir ücretsiz ring seferleri düzenliyor. Cumartesi ve pazar günleri 11.00-16.00 saatleri arasında devam edecek otobüs turuna, vatandaşla yoğun ilgi gösteriyor. Ankapark’ı gezen vatandaşlardan bazılarının düşünceleri ise şöyle:
* Barış Coşkun: “Bu kadar dağınık, bu kadar kötü olduğunu bilmiyordum ama görünce bayağı şaşırdım. Aslında kocaman yeşillik bir park olabilir. Buranın kesinlikle yıkılmasını istiyorum yani çok gereksiz bir yer. Güzel bir yeşil alan olabilir.”
* Eymen Tamış: “Ankapark’ın çocuklara kazandırılması gerekiyor. Buranın yıkılarak yeniden bir park yapılması çok zor. Daha maliyetli olacağını düşünüyorum. Burayı bir müzeye çevirebilirler.”
* Ahmet Soyer: “Burası eski Atatürk Orman Çiftliği arazisi. Burada dev dev ağaçlar vardı. Buranın yine yeşil alan olmasını isterim. Burası sonuçta bize Atatürk’ten miras bir alan.”
* Sıla Özüm: “Bence hayvanat bahçesi daha iyiydi. Vatandaşlarımız için yararlı bir şey olsun isterim.”
* Yusuf Tulgay: “Bizim çocukluğumuz, gençliğimiz burada geçti. Eski hayvanat bahçesinin yerinde yeller esiyor. Bir yeşil alan, bütün halkın faydalanacağı bir alan olmasında fayda var.”
* Ahmet Aslan: “Umarım kültür-sanat merkezi, uluslararası festivallerin yapılabileceği kültür sanat alanı olarak tahsis edilir.”
* Özlem Akmeşe: “Bir tema parka değil de korku filmlerini andıran bir platonun içinde gezdim sanki. Harcanan paralar, kuruyan ağaçlar... Fuar alanı yapılabilir, botanik bahçe yapılabilir, hayvanat bahçesi yapılabilir.”
* Ebru Tavukçu: “Annem buranın eski halini de bildiği için o daha çok üzüldü. Belki öğrenciler için bir şey yapılabilir. Belki kadın sığınma evleri yapılabilir. Gençler için, çocuklar bir şeyler yapılabilir.”
* Emine Tavukçu: “Tekrar Atatürk Orman Çiftliği olmasını istiyorum. Çok üzüldüm böyle görünce. Ben çocuklarımı pikniğe getiriyordum. Çok güzeldi o zaman...”
* Hasan Hüseyin Aslan: “Aslında çok üzgünüz. Bundan sonra her yaştaki insanlara, her görüşteki insanlara hitap edecek ve burada mutlu bir şekilde gezip eğlenebilecekleri bir yer olacağına inanıyorum.”
* Sedat Polat: “Bu zamana kadar kamu malına zarar verilmiş. Bundan sonra ne yapabiliriz, zararı en az ne kadarla kurtarabiliriz demek lazım. Vatandaşların da elini altına koyması lazım. Gönüllü olarak çalışması lazım.”

Ankapark turu başladı


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!