Şu an bu haberi muhtemelen bir koltukta otururken okuyorsunuz. Kim bilir ne zamandır oradasınız... Salgınla birlikte günlük rutinlerimiz de değişti, o hareketli günlerimiz geride kaldı. Aslında evde de yapılabilecekler var. Dans onlardan biri. Dans ve hareket psikoterapisti Ezgi Aydoğan hareket etmeye nereden başlayacağını bilemeyenler için tavsiyeler verdi.
#GazetehaberleriKoronavirüs (COVID-19) salgınının etkileri beslenme alışkanlıklarımıza da yansıdı. Geçen yıllarda hayatımıza giren vegan beslenme, belli aralıklarla beslenme (intermittent fasting), ketojenik diyet, sezgisel beslenme, glütensiz beslenme gibi trendler yerini daha sıradan, dengeli ve doğal beslenmeye bıraktı. Diyetisyen Emel Terzioğlu Arslan, salgın süreciyle birlikte daha da artan sağlıklı beslenme kaygısının beslenme önceliklerimize nasıl etki ettiğinden bahsetti.
#Pandemi Süreciİnsanlık hızla şişmanlıyor. Aylık istatistiklerde bile fark edilebilen bu durum artık alarm veriyor. Çağımız insanının temel kaygılarından biri sağlıklı yaşamakken obezite oranlarındaki artışı uzmanlara sorduk: “Organik etiketlere yersiz hayranlık duyuyoruz, ‘glütensiz’ gibi kavramlara mucize etiketi taktık, ninemizin yediği portakalla bizim yediğimiz arasında çok fark var. Hareket de etmiyoruz!”
#GazetehaberleriGittikçe hızlanan günlük yaşam, anı yaşamaya odaklandıkça anda kalmakta zorlanan bireylerin bozulan yeme alışkanlıkları ile ilgili dünya yepyeni bir akımı tartışıyor; sezgisel yemek... Uzman Diyetisyen Seba Sarıtepe, bu yeni akımı anlattı.
#Sezgisel BeslenmePazartesi başlayıp salı biten diyetler, saat saat planlanmış, katı yiyecek listesi... İyi haber: Bu durum tarih oluyor. Bir daha rejim yapmak zorunda kalmayacaksınız. Uzmanları anlattı: İşte sofradaki renkleri değiştirmekten beyninize farklı sinyaller yollamaya kilo vermenizi ve sağlıklı kalmanızı sağlayacak 15 yöntem...
#Sağlıklı BeslenmeO, 10 parmağında 10 marifet olanlardan. Tiyatro sahnesi, beyazperde, ekran, yönetmenlik, yazarlık... Birçok alanda üretiyor. Bütün şöhretine rağmen “Popülerlik gelip geçici bir illüzyon. Bugün var, yarın yok” diyor. Buğra Gülsoy’la yaşadığı değişimleri, projelerini, baba olmayı ve ilişkileri konuşuyoruz: “Aşk bir yanılsama. Önemli olan iki tarafın birbirlerini çok iyi tanımış olması ve aralarındaki sevgi bağı.”
#Buğra GülsoyKızım İpek tatlı severken oğlum Eren tuzlu lezzetlere bayılıyor. Birinin yediğine diğeri burun kıvırıyor. Siz de benzer süreçlerden geçiyorsanız öncelikle sakin olun ve bilin ki bu konuda yalnız değilsiniz. Daha anne karnından başlayan beslenmede rolü çok büyük olan annelere tavsiyelerimi anlatmak istedim bu hafta. Tüm annelerin Anneler Günü’nü kutluyorum.
#TuzluHemen herkes hayatının bir döneminde fazla kilolarla mücadele etmiştir. Ancak bu mücadele esnasında yapılan diyetler bazılarını bezdirmiş ve anti diyet hareketinin doğmasına sebep olmuş. Peki nedir anti diyet hareketi? Tüm yönleriyle değerlendirdik…
#Anti DiyetKediler, evcil ve vahşi türleri ile tabiatın en ilgi çekici ve renkli canlı türleridir. Özellikle evcil türleri günlük yaşantımızda her zaman yanımızda olmasını arzu ettiğimiz en güzel dostlarımızdır. Kedilerin pek çok türü olmakla birlikte bazı türleri hakkında insanlar daha az bilgi sahibi oldukları için onlara dair daha fazla araştırma yapılmaktadır. Bu türlerin başında misk kedileri geliyor. Bu gizemli ve merak uyandıran kedi türüne ilişkin Misk kedisi nedir? Misk kedisinin özellikleri, kişiliği ve bakımı nasıldır? İşte, tüm detaylar.
#Misk Kedisi Nedir?Tüm Hürriyet Leziz Okuyucularına merhaba bugün sizlere burçlara göre beslenme biçimlerini yazacağım. Tabii desteklerini esirgemeyen sevgili dostum Karma Astrolog Özlem Somuncu ile de konuştum ve konuşmamıza istinaden ilginç, bir o kadar da iştah kabartan lezzetler ortaya çıktı.
#BurçlarFazla kilolarından kurtulmanın yollarını arayan, bu konuda farklı kaynaklardan araştırmalar yapan pek çok kişi, “sezgisel yeme yaklaşımı” kavramıyla karşılaşıyor. İlk kez 1955 yılında ortaya atılan bu yaklaşımın detaylarını Diyetisyen Hülya Çağatay anlattı.
#İzmirÇocukların erken yaşta diyete sokulmasının büyüme ve gelişmeyi olumsuz etkileyeceğini belirten Uzman Diyetisyen Büşra Umut Oyman, ailelere uyarıda bulundu. Oyman, “Diyete zorlanan çocuklar, yemeğe takıntılı hale gelerek ebeveynlerinden gizli bir şeyler yemeye çalışabilir. Bu da çocuğu, yemeğe takıntılı hale getirebilir” dedi.
#Uzman Diyetisyen Büşra Umut OymanDünyanın en büyük teknoloji fuarı IFA tüm hızıyla devam ediyor. Berlin’de düzenlenen fuarda yerli ve yabancı teknoloji devlerinin geliştirdikleri yenilikleri geçen günlerde paylaşmıştık. Şimdi sıra ‘startup’lara geldi. İcat ve inovasyon peşinde koşan startup’lar, bu yıl IFA’ya damga vurdu. IFA Next adındaki alanda ürünlerini sergileyen bu küçük şirketlerden deyim yerindeyse pek çok ‘Zihni Sinir’ projesi çıkıyor. Biz de bu projeleri keşfettik.
#GazetehaberleriSevgili Oğlaklar ve yükselen burcu Oğlak olanlar, 1 Aralık'taki Yay Yeni Ayı, içsel keşifler ve ruhsal gelişim için harika bir zaman oluşturabilir. Meditasyon, hayal gücü çalışmaları veya spiritüel pratiklerle yeni bir bakış açısı kazanabilirsiniz. Kendinizi derinlemesine sorgulamak ve hayatınızdaki ruhsal blokajları aşmak için bu Yeni Ayı değerlendirin. Daraltmaya çalışanlara inat geniş ve etki bırakan fikirleriniz, hamleleriniz olmasına özen gösterin. Günün sonunda iyi niyetli olan kadar iyi niyetini koruyan da kazanacaktır.
#AstrolojiSevgili Akrepler ve yükselen burcu Akrep olanlar, 1 Aralık'taki Yay Yeni Ayı, ekonomik koşullarınızla ilgili yeni başlangıçlar ve fırsatlar getirebilir. Bu dönem, maddi güvenliğinizi artırmak için yeni projelere yönelmek adına cesaret bulabilirsiniz. Yeni bir iş veya ek gelir elde etme fırsatları, bu süreçte kapınızı çalabilir. Tasarruf planları oluşturmak veya yatırımlarınızı değerlendirmek için ilham alacağınız bir dönemdesiniz.
#AstrolojiGünaydın yepyeni bir hafta ve yepyeni bir Ay’a doğru giriş yapıyoruz bu hafta. Aynı zamanda 4 Kasımda Boğa burcunda harika bir dolunay gerçekleşecek. Oldukça hareketli ve İlişkilerimize yepyeni bir boyut kazandıracak keyifli bir gökyüzü şöleni bizi bekliyor. Bunu ayrı konuşacağız.
#Aygül Aydın