Kuşların melodilerine rüzgârın şarkısı eşlik ediyor artık... Güneş kendini sakınsa da doğa bizi kucaklamak üzere bekliyor. Bugünlerde bir kamp macerası yaşamak için en iyi adresleri jürimiz oyladı. Yedigöller’in ilk sırayı aldığı listede Antalya’dan Niğde’ye çok güzel önerilerimiz var.
#Pınar TAHİRLERGezgin yazar Seymen Bozaslan, Altın Kitaplar etiketiyle raflara çıkan yeni kitabı ‘100. Yılında Türkiye Seyahatnamesi’nde Türkiye’nin görülmesi gereken her noktasını etkileyici dili ve vurucu fotoğrafları ile bir araya getiriyor. Kitap teknolojik altyapısı ve güncellenebilir yapısıyla kendine gezi kitapları arasında ayrı bir yer açıyor.
#Seymen BozaslanAltın Kitaplar Yayınevi'nin eğitim platformu Altın Kitaplar Akademi'nin İstanbul Planlama Ajansı (İPA) işbirliğinde düzenlediği 'Dünyayı Okumak: Değişen Gezegende Sürdürülebilir Yaşam ve Dünyadaşlık Sempozyumu', 25 Kasım Cumartesi günü İPA Florya Kampüsü’nde gerçekleşecek. Halka açık ve ücretsiz düzenlenen etkinlikte Oktay Kargül, Dr. Nilay Yılmaz, Coşkun Tezic, Dr. Av. Fevzi Özlüer, Prof. Dr. Ünal Akkemik, Merve Özkorkmaz, Seymen Bozaslan, Dr. Olcay Aydemir, Petek Tokuz, Hatice Gökçe, Asuman Kerkez ve Ozan Gündoğdu konuşmacı olarak yer alacak.
#Altın KitaplarGeçen hafta Antalya’daydım. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yerel gıdaya sahip çıkmak, Antalya’nın coğrafi işaretli ürünlerini ve mutfağını dünya markası haline getirmek için geçtiğimiz yıl hayata geçirdiği Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali, 1-3 Eylül tarihlerinde ikinci kez kapılarını açacak.
#Sayım ÇınarTürkiye’nin 81 şehrinin her birini en az dört kez ziyaret eden gezgin Seymen Bozaslan’ın yeni kitabı yayımlandı. ‘100. Yılında Türkiye Seyahatnamesi’ içindeki 4K videolardan çevrimiçi dinleme listelerine günümüz seyahat tutkunlarına uygun rehber niteliğinde.
#SeyahatGezgin yazar Seymen Bozaslan, geçen günlerde raflara çıkan ‘100. Yılında Türkiye Seyahatnamesi’ kitabında QR teknolojisini kullanarak sürekli güncellenebilecek bir gezi yayınına imza attı. Bozaslan, “Kitabın yayımlanmasından sonra da yapacağım seyahatlerle QR kodları güncellenecek ve kitap yaşayan bir seyahatname olacak” dedi.
#Seymen BozaslanGezgin yazar Seymen Bozaslan, Cumhuriyet'in 100. yılında anlamlı bir eserle okur karşısında. Altın Kitaplar etiketiyle yayımlanan "100. Yılında Türkiye Seyahatnamesi' teknolojik alt yapısıyla dikkat çekiyor. Bozaslan, "81 ili defalarca gezerek tüm şehirlerde fotoğraflar çektim, notlar aldım ve bunları Spotify, Youtube ve Google Maps QR kodları ile yenilikçi bir yaklaşımla bütünleştirmeyi hedefledim” diyor. Eserin yayımlanmasının ardından Bozaslan’ın gerçekleştireceği seyahatler doğrultusunda QR kodların güncellenmesi ve kitabın yaşayan bir seyahatname olması hedefleniyor.
# Seymen BozaslanSeymen Bozaslan, Hürriyet Seyahat gezginlerimizden. Pandemi sürecinde Türkiye’nin 81 ilini fotoğraflayıp ‘Ölmeden Önce Türkiye’de Görülmesi Gereken Yerler’ adlı bir kitap hazırladı. ‘Şehirde Mutlaka’ bölümü etkinlikler, yöresel tatlar gibi önerilerle tam bir rehber. Drone görüntülerinden oluşan 3 saatlik film de kitaptaki QR kodla izlenebiliyor. Bozaslan, Bitlis Hizan’dan Sivas Gürün’e pek bilinmeyen önerileriyle şaşırtırken bilinen noktalara da bir kez daha hayran bırakıyor.
#SeyahatSevgili okurlar... Bu hafta sizleri, tecrübelerini kitaba döken bir gezginle tanıştırmak istiyorum.Seymen Bozaslan, “Ölmeden Önce Türkiye’de Görülmesi Gereken Yerler” adlı yeni kitabında, her köşesi cennet Türkiye’nin 81 ilinin güzelliklerini fotoğraflarla sunuyor ve tecrübelerini de paylaşarak seyahat tutkunlarına rehber oluyor.
#Rıza ÖZELDil ustası Özdemir Asaf, şiiri sevmeyeni bile şiire yaklaştırır. Şiirlerindeki mantık kusursuzdur, okuru tam kalbinden vurur. Özdemir Asaf’ın şiirlerinin yer aldığı “Çiçek Senfonisi” ile “Benden Sonra Mutluluk”, etikalarının, öykülerinin ve otokopi-denemelerinin toplandığı “Kırılmadık Bir Şey Kalmadı”dan oluşan “Bütün Eserleri”, 1336 sayfa.
#YAZARBu yıl ilk kez tüm ülke evinde kutlayacak Ramazan Bayramı’nı. Kimseyi ziyaret edemiyor, seyahate çıkamıyor olsanız da YouTube’da dünyayı bir tıkla evinize getiren gezginleri izleyerek gelecek tatillerin planını yapabilir, kendizi biraz şehrin, evin dışında hissedebilirsiniz. Alanında uzman isimlerin önerdiği 10 gezi kanalını listeledik.
#GazetehaberleriSeymen Bozaslan (32) 10 yıldır işten artakalan bütün zamanını seyahat ederek değerlendiriyor. Ama daha önemlisi, bu yolculuklarda tanıştığı insanların hikâyelerini topluyor. Bugüne kadar 9 bin kilometreden fazla yol yapıp Türkiye’nin 81 iline gitti ve bu şehirlerde konuştuğu insanların hikâyelerini ‘İçinden Yol Geçen Hayatlar’ kitabında anlattı. Bozaslan ile hem kitabını hem de seyahat maceralarını konuştuk.
#Gezgin HikayeleriAhmet Erdem, Galaxy Note10 serisinin fotoğraf ve video özellikleri hakkında merak ettiklerinizi, İstanbul’un en güzel semtlerinden biri olan, Arnavutköy’den süpriz konukları eşliğinde cevapladı. (Sponsorlu içerik)Canlı odak çekim modu özelliğini Hasan İlkay ile birlikte Hande Soral’ın birbirinden güzel fotoğraflarını çekerek test ettiler.Ultra geniş açı fotoğraf çekim modu sayesinde Cansu Akın’ı Arnavutköy’ün renkli sokaklarında fotoğraflayan Ahmet, bu özelliğin fotoğrafçıların işini çok kolaylaştırdığını vurgularken kendisinde Anadolugram instagram hesabının üyelerinden Musa Solmuş eşlik etti. Yenilenen S Pen ve AR Emoji özelliğini, Berk Kır ve Seymen Bozaslan ile birlikte Kerim Savaş Sarı’yı ve Burak Yörük’ü fotoğraflarken deneyimledi. Ortaya çok eğlenceli kareler çıktı. Galaxy Note10 kamerasının video performansını da Taylan Çidam ile birlikte Chaby Han’ın çekimlerinde deneyen Ahmet Erdem süper dengeli çekim özelliğinin yanı sıra, canlı odak video çekim özelliğiyle içerik çekmenin işini inanılmaz kolaylaştırdığını söyledi. Tüm bunları, üç farklı renk seçeneğini, tasarımını, kendine has filtrelerini, sese odaklanan mikrofon özelliğini, çoklu kamera sistemini, uzun saatler dayanıklı bataryaya sahip Galaxy Note10 serisi ile yaptılar. Eğer siz de Galaxy Note10 serisi ile neler yapabileceğinizi öğrenmek istiyorsanız linke tıklayın:
#Htvgalaxynote10Birçok şehrin aksine Stockholm, metrolarıyla ünlü bir şehir. Öyle metrolara sahip ki, kendinizi bir müzenin içindeymiş gibi hissediyorsunuz. Üstelik bunu sadece bir metro durağıyla da sınırlandırmamışlar. Birden çok durak sanat eserine dönüştürülmüş. İşiniz yoksa bile gidip bütün durakları görmek istiyorsunuz. İşte Stockholm’ün ünlü metro durakları…
#StockholmBirçok şehrin aksine Stockholm, metrolarıyla ünlü bir şehir. Öyle metrolara sahip ki, kendinizi bir müzenin içindeymiş gibi hissediyorsunuz. Üstelik bunu sadece bir metro durağıyla da sınırlandırmamışlar. Birden çok durak sanat eserine dönüştürülmüş. İşiniz yoksa bile gidip bütün durakları görmek istiyorsunuz. İşte Stockholm’ün ünlü metro durakları…
#Stockholm Metroİskandinav bölgesinin bana kalırsa en güzel başkenti Stockholm. Özellikle Gamla Stan ve çevresinde dolaşırken kendimi o binaların tarihinde buluyorum adeta. Sanki orada yaşıyor gibi hissediyorum. Tarafsızlık ilkesini kendine kural edinmiş, insan hayatının en önemli şey olduğunu defalarca ispatlamış olan bir ülkenin başkentinde 14 adanın arasında birinden birine geçerken çok keyif aldım. Bu keyfi nasıl anlatabilirim yansıtabilirim bilmiyorum ama minik bir rehber hazırlamak istedim sizlere.
#Stockholmİskandinav bölgesinin bana kalırsa en güzel başkenti Stockholm. Özellikle Gamla Stan ve çevresinde dolaşırken kendimi o binaların tarihinde buluyorum adeta. Sanki orada yaşıyor gibi hissediyorum. Tarafsızlık ilkesini kendine kural edinmiş, insan hayatının en önemli şey olduğunu defalarca ispatlamış olan bir ülkenin başkentinde 14 adanın arasında birinden birine geçerken çok keyif aldım. Bu keyfi nasıl anlatabilirim yansıtabilirim bilmiyorum ama minik bir rehber hazırlamak istedim sizlere.
#StockholmBu hafta aracın direksiyonunu Anadolu doğru Kapadokya ve Erciyes eteklerine doğru kırdım. Ne iyi oldu anlatamam. Kapadokya’da dinlenmek, Ranger ile keşfetmek başlı başına özel hissettirdi bana bu yolculuğu. Haydi, gelin sizlere biraz Kapadokya’dan bahsedeyim.
#KapadokyaÖyle enteresan bir coğrafyadayız ki, nereye gitsek yaşadığımız ülkeye minnet duygumuz biraz daha artıyor. Bu haftanın rotasında Kars’ı seçtim. Ve benim için de büyük bir tecrübe oldu gerçekten. 3.kez gittiğim Kars’ta bambaşka bir tecrübe daha yaşadım. Aşıkları dinlerken daldım gittim, kızakta göl üzerinde giderken Tekin Amca’dan türkü dinledim, Boğatepe’de Kars yaşamına şahit oldum, Eston kökenli Agust’un evinde çay içtim… İstanbul’da betonlar arasında geçirebileceğim bir hafta sonunu Kars’ta çok güzel insanlarla geçirdim. İşte size Kars gezi rehberi…
#KarsVe hoş bulduk Mevlana şehri Konya… Konya’ya aslında bakarsanız ikinci gelişim ama ilk kez bu kadar dolu dolu gezdim. Gerek mutfağı gerek kültürüyle özel bir değerimiz Konya gerçekten. En özeli ise bunu hisseden özel bir şehir burası… Öncelikle şunu söylemek istiyorum, Konya dümdüz bir ovaya kurulmuş bir şehir. Hal böyle olunca da parklar, bahçeler her yerde. Yokuşu olmayan, minaresi bol bu şehirde gezilecek yerleri kısa kısa konuşalım hadi...
#KonyaPortekiz’in başkenti olan Lizbon tarihi, yemekleri, eğlence yerleri ve kültürü ile kendine hayran bırakıyor. Tarih boyunca birçok kültürle etkileşime geçmiş olan Lizbon, edindiği zengin birikimi günümüze kadar korumayı başarmış. Bu nedenle Lizbon her yıl eğlence ve kültürel amaçlı seyahatlerden hoşlanan milyonlarca gezginin akınına uğruyor. İşte size Lizbon gezi rehberi…
#Lizbon'Türkiye'de mutfağı en iyi olan şehir deyince aklınıza neresi gelir?' diye bir soru sorulsa sanırım bir çok kişi Gaziantep cevabını verir. Öyle bir şehir ki, Gaziantep'in tarihi güzellikleri, müzelerinin önüne geçmiş yemekleri... Katmerden yuvalamaya, kebaptan baklavasına bir çok detay var. Gaziantep'i hâlâ görmediyseniz, yemeklerini tatmadıysanız hayatınızda büyük bir eksik var demektir. Gaziantep, gastronomi dalında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) “Yaratıcı Şehirler Ağı”na giren Türkiye’deki iki şehirden biridir.
#GaziantepSakarya Bölgesi, İstanbul gibi büyük bir metropole olan yakınlığının kendisine sağladığı coğrafi konum ve ulaşım kolaylığı avantajlarına sahip. Genelde bu bölge İstanbul-Ankara otobanında sadece dinlenme yeri olarak biliniyor. Aslında burası tam bir yayla cenneti… Sakarya ve Düzce yaylalarını araştırmak yaklaşık 10 günümü aldı ve inanılmaz anlar yaşadım. İşte size Sakarya ve Düzce yaylaları gezi rehberi…
#Sakarya Yaylaları"Seyahat ettiğiniz yerde neler görmek istersiniz?" diye bir soru sorulsa sanıyorum vereceğiniz ilk cevaplardan birisi huzur, doğa, keşfedilmemişlik kelimelerinden birisi olur. Atlantik Okyanusu ortasında bu kadar farklı bir coğrafya göreceğimi asla hayal etmiyordum. Beş gün boyunca İzlanda’da keşif yaptım. 1200 km civarında yolculuk yaptım ve Güney İzlanda’yı başlı başına dolaştım. Yaşadıklarım hâlâ aklımdan çıkmıyor. İşte size İzlanda gezi rehberi...
#İzlandaGeniş parkları, Eski mezbaha gibi Sarayları, tarihi yapıları, müzeleri ve birbirinden güzel sokaklarıyla Kopenhag seyahat edilecekler listenizde olmayı hak ediyor. Ayrıca Kopenhag, yaratıcı sanatçılara ayrılan alanları ve bisiklet parkurlarıyla da örnek bir şehir. Örneğin Kopenhag’da hiç beklenmedik yerlerde sanat galerileri karşınıza çıkabilir. Peki Kopenhag’da nereleri gezmeli, neler yapmalı? İşte size Kopenhag gezi rehberi…
#Kopenhag