İçişleri Bakanlığı'nca koronavirüs tedbirleri kapsamında 17 Mayıs Pazartesi günü saat 05.00'e kadar haftaiçi ve haftasonu ayrımı olmaksızın tam kapanma kararı Türkiye genelinde uygulanmaya başlandı. Bu süreç içinde seyahat etmesi gereken vatandaşlar, nasıl ve nereden izin alabileceklerini sorguluyor. Peki, seyahat izin belgesi nasıl alınır? İşte seyahat izin belgesi ile ilgili merak edilen soruların cevapları ve İçişleri Bakanlığı genelgesi
#Seyahat İzinFenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, sarı lacivertli kulübün Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda açıklamalar yaptı. Süper Lig'den çekilme ihtimalini de değerlendiren Başkan Ali Koç, 2 Nisan'da çok önemli bir karar vereceklerini söyledi. Trabzonspor maçı sonrası yaşananlara ilişkin de konuşan Ali Koç, sert ifadeler kullanırken MHK toplantısı görüntüleri üzerinden TFF'ye yüklendi. Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur'un açıklamalarına da değinen Ali Koç, sarı kırmızılı yöneticiyi sert sözlerle eleştirdi.
#Fenerbahçe2023’e ağır bir gündemle başlayan turizm sektörü, Şampiyonlar Ligi Finali’ni bir milat olarak kabul ediyor. TÜROB Başkanı Müberra Eresin, ‘‘Şehirde doluluklar yüzde 90’ın üzerine çıktı. Turist başı harcama katlandı. Daha da önemlisi İstanbul dünyaya 1. sınıf bir destinasyon olduğunu kanıtladı. Bu maç İstanbul için güzel, hareketli günlerin başlangıcı’’ dedi.
#UEFAAvusturya, denize kıyısı bulunmayan Orta Avrupa ülkesidir. Resmi ismi Avusturya Cumhuriyeti olan ülken, bağımsızlığını 1955 yılında kazanmıştır. Kuzeyde Almanya, güneyde İtalya, doğuda Macaristan ile sınır komşusudur. İşte Avusturya vizesi hakkında bilmeniz gerekenler.
#SeyahatAvrupa ülkelerinden biri olan Portekiz pek çok kişinin yaşama ve yerleşme hayali olduğu ülkelerden biridir. Bu ülke için oturma izni almak isteyen kişiler belirli şartları yerine getirmelidir. Portekiz oturma izni için ilk olarak konsolosluk üzerinden başvuru yapılmaktadır. Oturma ve yerleşme nedeni açıkça belirtilerek bazı mülakat ve görüşmelerden geçilmektedir. Ardından kayıt için evraklar işleme alınmaktadır. Portekiz oturma izni nasıl alınır? Şartları nelerdir? Oturma izni başvurusu nasıl yapılır ayrıntıları ile derledik.
Kişilerin aileleri Portekiz'de yaşıyor ise ve vatandaşlar ailelerin yanında kalmak istiyorlar ise aile birleşimi vizesi alınmalıdır. Portekiz ülkesi Schengen ülkelerinden birisi olmakta ve yıl içerisinde ülkesine farklı nedenlerden pek çok vatandaşı almaktadır. Aile birleşimi için ise kişiler başvurularını yaparak vize almaya hak kazanırlar. Peki Portekiz aile birleşimi vizesini alabilmek için gereken evraklar nelerdir? Aile birleşimi vizesi başvuruları nasıl yapılır? Portekiz aile birleşimi vizesi hakkında merak edilen tüm detaylar.
Norveç Hükümetinde kalıcı ya da geçici olarak bulunmak isterseniz oturum izni başvurusunda bulunabilirsiniz. Bunun için ülkede hangi amaçlı ikamet edeceğinizi kararlaştırmanız ve ona göre ilerlemeniz gerekir. Eğitim, iş, evlilik, turistik ya da aile birleşimi amacıyla Norveç'e yerleşmek mümkündür. Norveç Hükümetinden oturma izninin nasıl alınacağını ve başvuru şartlarını ayrıntıları ile derledik.
Norveç konsolosluk randevusunu online bir şekilde alabilirsiniz. Seyahatinize uygun olan vize için başvuru yapabilir ve sorun çıkmazsa 5 günde vizenizi alabilirsiniz. Fakat bu süre ortalama olarak 5 veya 10 iş günü olarak söylenmektedir. Norveç vize başvurusunu nasıl yapmak gerekir ve randevusu ücretli mi? İşte mera edilen detayları ayrıntıları ile derledik.
Malta Konsolosluk randevusu, şahsen Malta Konsolosluğuna yapılarak alınmaktadır. Malta Schengen ülkesidir ve bu nedenle Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları Malta Schengen vizesi başvurusu yapmalıdır. Başvuru tarihinde geçerli bir Schengen vizesi bulunanların ayrıca başvuruda bulunmaları gerekmemektedir. Malta Konsolosluk randevusu nasıl ve nereden alınır? Randevu almak ücretli mi? İşte tüm detaylar.
Letonya öğrenci vizesi için gerekli evrakları toplamanız ve sonrasında vize başvuru merkezi, konsolosluk ya da büyükelçiliğe başvuru yapmanız gerekir. 90 günden kısa süreli eğitimler için öğrenci ziyaretçi vizesi, daha uzun sürecek eğitimler için öğrenci genel vizesi almanız gerekir. Letonya öğrenci vizesi için sürecin nasıl ilerlediğini de sizler için derledik.
Karadağ oturma vizesi almak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 1 yıllık çalışma izinleri veya çalışma vizesi ile beraber kesintisiz bir şekilde 5 yıl boyunca Karadağ'da yasal olarak yaşamış olması gerekir. Bu şartların yanında Karadağ oturma vizesi almak isteyenler başvuru yapmaları ve gerekli şartları da sağlamaları gerekmektedir. Peki Karadağ oturma izni nasıl alınır? Şartları nelerdir? Oturma izni başvurusu nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
İzlanda'da yaşamak için 3 aydan daha uzun süreli konaklamak gerekir. Eğer 3 aydan kısa kalacaksanız vize yeterlidir fakat daha uzun sürede oturma izni alınması istenmektedir. 4 yıl boyunca kesintisiz İzlanda'da konaklayarak dilerseniz kalıcı oturum izni de alabilirsiniz. İzlanda'dan alınabilecek izinleri ve oturma izni hakkındaki merak edilenleri derledik.
İsveç öğrenci vizesi yaklaşık 5 ile 7 gün arasında başvurunun eksiksiz yapılmasından sonra çıkacaktır. Evrakların tam olarak hazırlanmasının ardından İsveç Konsolosluğu'na başvuru yapılabilir. Eğitim amacıyla İsveç'e gidecek olan öğrenciler uygun evraklar doğru şekilde hazırlanır. İsveç öğrenci vizesi nasıl alınır? Vize kaç günde çıkar? Nasıl başvuru yapılır ayrıntıları ile derledik.
Hollanda oturma izni, uyum sınavına bağlı olarak alınmaktadır. Hollanda oturma izni alabilmek için bazı şartları yerine getirmek gerekmektedir. Süresiz ve süreli oturma izni almak isteyenler için farklı seçenekler bulunmaktadır. 90 günlük Hollanda seyahat izni almak isteyenler oturum izin başvurusu yapmak zorundadır. Hollanda oturma izni nasıl alınır? Şartları nelerdir? Oturma izni başvurusu nasıl yapılır sizler için ayrıntıları derledik.
Hırvatistan oturma izni alabilmek için bazı koşulların yerine getirilmesi gerekmektedir. Öncelikle geçerli seyahat belgesi yani pasaport sahibi olunması ve Hırvatistan seyahati süresince yeterli varlığı bulunması önemlidir. Latin alfabesi bilmek, Hırvatça konuşmak ve toplumsal tehdit oluşturmaması gerekmektedir. Bütün koşullara sahip olan kişilerin Hırvatistan seyahati başvurusu yapabilme olanağı bulunmaktadır. Hırvatistan oturma izni nasıl alınır? Şartları nelerdir? Oturma izni başvurusu nasıl yapılır? İşte tüm detaylar.
Estonya öğrenci vizesi almak için gereken belgeleri temin etmeniz ve randevu saatinizde konsolosluk yetkililerine iletmeniz gerekir. Estonya konsolosluğundan vize randevusu almak için seyahat acenteleri ya da yetkili firmalardan hizmet talep edebilirsiniz. Estonya öğrenci vizesi normal koşullarda 10 iş günü içinde çıkar. Estonya öğrenci vizesi almak için ne yapmak gerekir ile beraber başvurunun nasıl yapıldığını ve vizenin kaç günde çıktığını sizler için derledik.
Çekya oturma iznini eğitim ya da iş amacıyla alabilirsiniz. Bunun dışında aile kurarak, iş kurarak ya da yatırım yaparak da oturma izni başvurusunda bulunabilirsiniz. Çekya oturma iznini almak için danışmanlık ofislerinden ya da seyahat acentelerinden yardım alarak randevu talep edebilirsiniz. Çekya oturma izninin nasıl alındığı ile beraber şartlarını ve başvurunun nasıl yapıldığı hakkında merak edilen ayrıntıları derledik.
Belçika oturum vizesi, aile birleşimi, eğitim veya yatırım gibi sebeplerden dolayı istenen bir vize türüdür. Belirli prosedürlerin gerçekleştirilmesi sonrasında oturum izni alınmaktadır. Belçika'da alınan uzun süreli vizenin süresi 3 aydır. 3 aydan fazla kalışlar için Belçika'dan ulusal vize alınması gerekir. Belçika oturma izni nasıl alınır? Şartları nelerdir? Oturma izni başvurusu nasıl yapılır? İşte merak edilen tüm detaylar.
Avustralya'da yaşamak isteyen kişilerin Avusturalya oturma vizesi alması gerekmektedir. Oturma izni aldıktan sonra gerekli şartların sağlanması halinde kalıcı oturum izni başvurusu yapılabilir. Avusturalya oturum izni için ilk olarak oturum iznin nedeni kanıtlanmalıdır. Ayrıca ülkenin resmi dilini iyi bilmek de vizeyi alabilmenin şartlarından birisidir. Avustralya oturma izni nasıl alınır? Şartları nelerdir? Oturma izni başvurusu nasıl yapılır ayrıntıları ile derledik.
C Tipi vize, kısa sürelerle Schengen bölgesindeki ülkeleri herhangi bir nedenden dolayı ziyaret etmek için kullanılan vizedir. 180 günlük bir süre içinde en fazla 90 gün boyunca Schengen Bölgesi içindeki 26 ülkede kalmanıza izin verir. C tipi vize kimlere verilmektedir ayrıntıları ile derledik.
İtalya'da 90 günden fazla kalmak isteyen kişilerin İtalya aile birleşimi vizesi almaları gerekmektedir. Bu vize türü aile ve akraba ziyaretinden farklıdır. Aile ve akraba vizesi Schengen vizesi dahilinde olmaktadır. Fakat İtalya aile birleşimi vizesi D tipi bit vize olup 90 günden fazla konaklamalarda verilmektedir. Peki İtalya Aile Birleşimi Vizesi almak için hazırlanması evraklar nelerdir? Vize başvuru işlemleri nasıl yapılır? İtalya aile birleşimi vizesi alabilmek için merak edilen detaylar.
Muvafakatname, kritik bir öneme sahip olan belgedir. Resmi niteliğe sahip evraklar söz konusu olduğunda en çok adını duyduğumuz evrak Muvafakat belgesi olmaktadır. Sizin için çok sorulan en fazla araştırılan konular arasında yer alan Muvafakat nedir ve ne işe yarar? İşte, muvafakat belgesi nasıl alınır sorusu ile birlikte pek çok detaya yönelik cevaplar
#Muvafakatnameİstanbul-Hamburg seferini yapan Türkiye’deki hava yolları şirketlerinden birine ait bir uçak, 25 Ekim’de saat 13.00’te iniş yapmış. Yolcular indikten sonra hostesler bir yolcunun hâlâ koltuğunda olduğunu görmüş. Yolcunun hiç hareket etmediğini gören ve adeta şoke olan hosteslerin pilotları bilgilendirilmesi üzerine ilkyardım ekiplerine haber verilmiş. Gelen ekip yolcunun yaşamını yitirdiğini saptamış ve otopsi yapılmak üzere cenaze hastaneye götürülmüş.Aradan yaklaşık 2 hafta geçtikten sonra bu haber Hamburg’da yayınlanan bir gazetede yer aldı.
#AlmanyaBir bakıyorsunuz Arjantin’de dans ediyor, bir bakıyorsunuz İstanbul’da, sahnede şah oluyor, bir bakıyorsunuz Giresun’un köyünde fındık topluyor. Bize de Ergün Demir’le; fındığı, Karadeniz’i, coronayı, oyunculuğu, hayatı konuşmak kalıyor.
#Ergün DemirSeyahat yasağı, İçişleri Bakanlığı'nın 81 il valiliğine 'Haziran Ayı Normalleşme Tedbirleri' konulu gönderdiği genelge ile belli oldu. Genelgede sokağa çıkma yasağı uygulanan sürelerde uçak, tren, otobüs gibi toplu taşıma vasıtalarıyla yolculuk edeceklere seyahat kısıtlaması olmayacağı bildirildi. Özel araçları ile yolculuk yapacakların ise zorlu halde olması halinde izin belgeleri temin etmeleri önem arz edecek. Seyahat izin belgesi e-Başvuru veya ALO 199 sistemleri üzerinden alınabilecek. Peki, seyahat izin belgesi e devlet ile nasıl alınır? İşte, seyahat izin belgesi alma ekranı ve seyahat kısıtlamasıyla ilgili ayrıntılı bilgiler.
#Seyahat İzin BelgesiResmi niteliğe sahip evraklar söz konusu olduğunda en çok adını duyduğumuz evrak Muvafakat belgesi olmaktadır. Sizin için çok sorulan en fazla araştırılan konular arasında yer alan Muvafakat nedir ve ne işe yarar? Muvafakat belgesi nasıl alınır şeklindeki soruları derledik.
#Muvafakat Nedir Ve Ne İşe Yarar?Koronavirüs pandemisi devam ederken ülkeler aşı olanlara, Covid geçirenlere ve negatif test sonucu gösterenlere kapılarını açmaya başladı. Ancak sertifikalar nereden alınır, hangi ülkelerde hangi kurallar geçerli gibi sorular hala tam olarak bilinmiyor... İşte detaylar...
#Turizm